قمنیوز، حمله به حوزههای علمیه در چند شهر را تائید کرد
حساب کاربری وبسایت قمنیوز در توئیتر، حمله به حوزههای علمیه در چند شهر ایران در شنبه شب، ۲۵ آبان را تائید کرد.
بر اساس این خبر، در جریان اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، در برخی شهرها، به حوزههای علمیه «حملات پراکندهای» صورت گرفته است.
این توئیت، هیچ توضیحی درباره تعداد حوزههایی که مورد حمله قرار گرفتهاند و سرنوشت آنها و نیز مهاجمان، ارائه نکرده است.
قمنیوز با این حال خطاب به مردم نوشته بدانید «روحانیون نیز از افزایش قیمت بنزین بسیار ناراحت هستند زیرا سفرهای تبلیغی با مشکل بسیار روبرو میکند.»
بر اساس گزارشهای رسیده از ایران، روز شنبه، گروهی از معترضان در منطقه زینبیه اصفهان به برخی از اماکن دولتی از جمله حوزه علمیه حمله کردند. گروهی نیز اقدام به آتش زدن لاستیک کردند. در این میان درگیریهایی نیز بین مردم و نیروهای امنیتی رخ داده است.
شماری از کاربران نیز در پیامهایی برای رادیو فردا از آتش گرفتن چهار بانک در خیابان دولتآباد، و نوبهار کرمانشاه خبر دادهاند. رادیو فردا نمیتواند به طور مستقل، صحت این اخبار را تائید کند.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان در واکنش به قطع اینترنت در ایران در توییتی نوشته است که «توانایی داریم اینترنت بدون سانسور و کنترل دولتی» را در ایران برقرار کنیم. او خواستار همکاری آمریکا و اروپا در این زمینه شده است.
او در توییت خود دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمریکا، مایک پومپئو، وزیر خارجه این کشور و هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان را نیز منشن کرده (خطاب قرار داده) است.
روز یکشنبه ۲۶ آبان یک مقام وزارت ارتباطات ایران اعلام کرده که با مصوبه شورای امنیت کشور، دسترسی به اینترنت به مدت ۲۴ ساعت محدود شده است.
نورالله طاهری، فرماندار شهریار در استان تهران گفته است که در درگیریهای روز شنبه در این شهر ۶۰ تا ۷۰ نفر زخمی شدهاند. او گفته فعلا نمیداند چند نفر از این افراد جزو معترضان هستند و چند نفر نیروهای امنیتی یا پلیس هستند.
فرماندار شهریار «تسخیر بخشهایی از شهر توسط معترضین» را شایعه خوانده ولی گفته به برخی از ساختمانهای دولتی آسیب وارد شده است.
علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه گفته است یک مامور پلیس در درگیریهای روز گذشته این شهر کشته شده است. نام این مامور پلیس، ایرج جواهری اعلام شده است.
به گفته فرمانده پلیس کرمانشاه، این مامور وقتی «عدهای از اغتشاشگران که مسلح نیز بودند به سمت کلانتری ۲۴ الهیه هجوم برده و قصد تصرف این کلانتری را داشتند»، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
سایت عصر ایران خبر داده است که در جریان درگیریهای منطقه محمد شهر کرج، چند بانک تخریب شده است. بر اساس این گزارش در منطقه کیانشهر کرج نیز شعب فروشگاههای زنجیرهای «افق کورش»، «رفاه» و « امیران» «به آتش کشیده و غارت شدهاند».
وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان هم به نقل از محمد ضیاالدینی، دادستان بم خبر داده است که ۱۵ نفر از معترضان در این شهر بازداشت شدهاند.
پیامهای مخاطبان رادیو فردا از وضعیت اینترنت و فضاهای عمومی شهرها
شماری از مخاطبان رادیو فردا نیز در پیامهای جداگانهای، از مشاهدات خود درباره وضعیت شهرهای محل زندگیشان بدنبال اعتراضات نسبت به گرانی بنزین، نوشتهاند که رادیو فردا به صورت مستقل امکان تائید آنها را ندارد.
از جمله رضا از سبزوار از قطعی اینترنت در کل این شهر، استقرار یگان ويژه در همه «میدانها و جایگاههای سوخت» و شلوغ بودن جایگاههای گاز خبر داده است.
از ورامین هم خبر میرسد «اینترنت وایفای در ورامین به کلی قطعه. با نت همراه حتی گوگل هم باز نمیشه و امکان دسترسی به فیلترشکن و حتی اینستاگرام هم نیست. حتی امکان ارسال پیامک یا تماس با استان خارج از تهران مثل اصفهان هم وجود نداره.»
مخاطبان رادیو فردا از کرمانشاه، گیلان، کرمان، تهران اراک و اهواز نیز از قطعی اینترنت و در دسترس نبودن همه شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام و واتساپ و یا دسترسی بسیار کند به اینترنت از طریق پروکسی خبر میدهند.
اسدالله عباسی، سخنگوی هیات رئيسه مجلس ایران از کشتهشدن یک نفر از معترضان به افزایش قیمت بنزین در شهرستان شهریار خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، او این خبر را به نقل از محمود شاهنشین، نماینده شهریار در مجلس اعلام کرده و گفته است «یک نفر بر اثر پرتاب سنگ جان خودش را از دست داده که ابتدا گفته شد بر اثر گلوله بوده ولی بعد مشخص شد بر اثر پرتاب سنگ این فرد به کما رفته و جان خودش را از دست داده است».
دو نماینده مجلس ایران به نقل از علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، معترضان به افزایش قیمت بنزین را «گروههای سازماندهیشده از طرف منافقین» و «ضدانقلاب» معرفی کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد امیرآبادی، عضو هیات رئيس مجلس ایران از آقای شمخانی نقلقول کرده که برخی معترضان «سلاح گرم داشتند» و «به بانک ها و اموال عمومی و خصوصی مردم آسیب رساندند».
علی شمخانی، صبح روز یکشنبه ۲۶ آبان به جلسه غیرعلنی مجلس رفته بود تا درباره طرح افزایش قیمت بنزین به نمایندگان مجلس گزارش بدهد.
اسدالله عباسی، سخنگوی هیات رئيسه مجلس ایران هم به نقل از شمخانی گفته که افراد وابسته به «ضدانقلاب» و «شرور» در روزهای گذشته «پول گرفتند» تا «ایجاد آشوب کنند».
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین گفته که برخی افراد «با سناریوی از پیش تعیین شده قصد ایجاد مشکل در ایران، عراق، لبنان و برخی دیگر از کشورها را داشتند».
مقامهای جمهوری اسلامی به طور معمول بروز هرگونه اعتراض در کشور را به «دشمن» نسبت میدهند. آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اخیرا اعتراضهای مردم عراق به فساد در آن کشور را نیز کار «دشمن» خوانده بود.
خبرگزاری فارس گزارش داده است که «تاکنون حدود ۱۰۰۰نفر در ناآرامیهای اخیر» بازداشت شدهاند. بر اساس گزارش فارس، اعتراض به افزایش قیمت بنزین در ۱۰۰ نقطه کشور صورت گرفته است.
این خبرگزاری آمار دقیقی از تعداد کشتهشدگان دو روز اخیر نداده است و نوشته که «آسیبهای جانی و مالی» نسبت به دیماه ۱۳۹۶ بیشتر بوده است.
در حوادث دیماه ۱۳۹۶، مقامهای رسمی کشتهشدن حداقل ۲۵ نفر را تایید کرده بودند.
مقامهای جمهوری اسلامی درباره اعتراضهای اخیر تاکنون به صورت رسمی خبر کشتهشدن دو معترض در شهرهای شهریار و سیرجان را تایید کردهاند. یک مامور پلیس کرمانشاه هم در جریان درگیریها کشته شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس بیشترین درگیریها در استانهای خوزستان، تهران، فارس و کرمان بوده و بیش از ۱۰۰ بانک و ۵۷ فروشگاه بزرگ فقط در یک استان به آتش کشیده شده یا «غارت» شده است.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران ضمن حمایت از اعتراضات به افزایش قیمت بنزین اعلام کرد که «به شیوههای متناسب مبارزات مردمی برای ابراز اعتراضات خود احترام میگذارد».
در اطلاعیه احزاب کرد ایران تاکید شده که دلیل نارضایتی مردم از افزایش قیمت بنزین «زیادهخواهی» حکومت جمهوری اسلامی و «غارت اموال و سامان مردم است».