لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۰

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا، به بروز اعتراض‌های مردمی در شماری از شهرهای ایران انجامید. بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که در این اعتراضات حداقل ۱۳۸ نفر کشته شده‌اند.

۱۳:۰۱ ۲۷.۸.۱۳۹۸

«بحران» در کسب‌و‌کارهای اینترنتی بدنبال قطع اینترنت در ایران

یک عضو هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای فضای مجازی از ایجاد «بحران» برای شماری از کسب و کارهای اینترنتی بدنبال قطع اینترنت در ایران خبر داد.

رضا الفت‌نسب روز دوشنبه، ۲۷ آبان، به خبرگزاری ایلنا گفته که «امکان دسترسی مناسب و منظم تعداد زیادی از مردم به کسب و کارهای اینترنتی محدود شده است.»

وی با اشاره به «توقف کامل در ارائه خدمات مشاغل اینترنتی که از سرورهای ایرانی استفاده می‌کنند اما هاست آنها در خارج کشور قرار دارد»، افزوده که مشابه این اتفاق در سال ۸۸ و پس از اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز رخ داده بود.

به گفته الفت‌نسب، «گستردگی مشکل در سال ۸۸ به دلیل تعداد کمتر مشاغل [هزار شغل] مرتبط با اینترنت محدودتر بود، اما امروز تعداد زیادی از کسب و کارها [۲۰۰ هزار]، تمام یا بخشی از خدمات خود را در بستر سایبری ارائه می‌دهند.»

وی این تعداد را منهای افرادی دانست که هم اکنون از طریق شبکه‌های اجتماعی مشغول به کار هستند.

۱۳:۰۲ ۲۷.۸.۱۳۹۸

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که در جریان اعتراض‌های شهر شیراز، «نگهبان ساختمان جهاد دانشگاهی فارس» کشته شده است. ایرنا نوشته که این فرد از ساختمان جهاد دانشگاهی به «بلوار عدالت شیراز» پرتاب شده و کشته شده است.

۱۳:۰۴ ۲۷.۸.۱۳۹۸

خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که در جریان اعتراض‌های مربوط به بنزین در شهر بومهن، «۲ نفر کشته و چهار نفر مجروح» شده‌اند. شهر بومهن در شرق تهران قرار دارد.

۱۳:۳۰ ۲۷.۸.۱۳۹۸

ربیعی: اعتراض‌ها از جنس نگرانی از معیشت نبود

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران می‌گوید اعتراضات روزهای اخیر نسبت به افزایش قیمت بنزین در کشور، «از جنس نگرانی و دلشوره داشتن برای معیشت و اعتراض به یک تصمیم نبود.»

وی اعتراضات گسترده روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران را «اغتشاش‌های نامتعارف» نامید و گفت: «در برخی موارد گزارشاتی داریم که به طور مکرر از سلاح گرم و سرد استفاده کردند و تعدادی از ماموران امنیتی و انتظامی را مورد حمله قرار دادند از گروگان گیری تا کشتن آنها.»

این برای نخستین‌بار در روزهای اخیر است که یک مقام رسمی از شدت اعتراضات به اندازه «گروگان‌گرفتن» ماموران امنیتی خبر می‌دهد.

این مقام دولتی با بیان اینکه «نظام، اعتراض را حق همه مردم می‌داند»، اضافه کرد «حساب» این معترضان از افرادی که «سلاح غیرمتعارف» دست گرفتند و «تیراندازی» کردند، جدا است.

سخنگوی دولت مدعی شد: «رفتارهای آنها با سیاست‌های تروریست‌های قدیمی که در کشور داشتیم و همواره سال‌ها با عملیات تروریستی به دنبال شکستن و کوچک شدن ایران نشسته اند با این سیاست‌ها و نسخه‌هایی که علیه ما پیچیده‌اند، منطبق عمل می‌کنند.»

۱۳:۴۷ ۲۷.۸.۱۳۹۸

فرمانداری اسلامشهر برای مقابله با معترضان درخواست کمک کرد

خبرگزاری ایرنا خبر می‌دهد که مسعود مرسل‌پور، فرماندار اسلامشهر، تأکید می‌کند که برای برخورد با معترضان این شهر «نیاز به کمک‌های استان تهران و استان‌های همجوار وجود دارد.»

به خاطر قطع اینترنت و موانع دولتی بر سر راه خبررسانی، گزارش بیشتری از اسلامشهر، واقع در جنوب تهران، مخابره نشده است. پیش از این مقام‌های حکومت تایید کرده بودند که یک نفر در درگیری‌های این شهر کشته شده است.

شهر اسلام‌شهر در فروردین ۱۳۷۴ نیز شاهد درگیری‌های گسترده‌ای به خاطر افزایش ۳۰درصدی کرایه حمل و نقل بود. در جریان آن درگیری‌ها قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران مردم را سرکوب کرد. بر اساس برخی گزارش‌ها در درگیری‌های آن سال، ۵۰ نفر کشته شدند.

۱۳:۵۴ ۲۷.۸.۱۳۹۸

سپاه بروز اعتراضات در ایران را به «ترغیب» خانواده پهلوی و مجاهدین خلق نسبت داد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای، بروز اعتراضات اخیر در ایران بدلیل افزایش قیمت بنزین را به آمریکا و «ترغیب» سازمان مجاهدین خلق، خانواده پهلوی و رسانه‌های خارجی نسبت داد.

در این بیانیه که روز دوشنبه، ۲۷ آبان در خبرگزاری‌های ایران منتشر شده، برخی معترضان، «اشرار و عناصر شیاد و معاند» نامیده شده‌اند که از اعتراضات مردمی و «برخی دغدغه‌های» ناشی از افزایش قیمت بنزین در کشور، «سوء استفاده» کردند.

سپاه پاسداران اعلام کرده که نظرات رهبر جمهوری اسلامی که از افزایش قیمت بنزین دفاع کرده را «نصب‌العین» قرار می‌دهد و از مردم خواسته مطالبات و صف خود را «اغتشاشگران» جدا کنند.

این نهاد نظامی در عین حال هشدار داده که در صورت «لزوم، با ادامه هرگونه ناامنی و اقدامات مخل آرامش و آسایش مردم برخورد قاطعانه و انقلابی خواهد کرد.»

مقام‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی به طور معمول اعتراضات داخلی را به «توطئه دشمن» و اپوزیسیون خارج نسبت می‌دهند.

۱۳:۵۸ ۲۷.۸.۱۳۹۸

ضمیر کابولوف، رئیس اداره دوم آسیای وزارت امور خارجه روسیه گفته است که «احتمالا عوامل خارجی» در درگیری‌های چند روز اخیر ایران نقش داشته‌اند. او جزییاتی درباره این ادعا ارائه نکرده ولی گفته است که هیچ‌یک از اتباع روسی در این اعتراض‌ها آسیب ندیده است.

چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم ابراز امیدواری کرده است که حوادث اخیر در ایران «هرچه زودتر تمام شود».
این نخستین موضع‌گیری دولت‌های روسیه و ترکیه در قبال درگیری‌های چهار روز گذشته ایران است که به خاطر افزایش قیمت بنزین رخ داده است.

۱۴:۳۵ ۲۷.۸.۱۳۹۸

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفته است در یکی دو روز آینده اینترنت در برخی استان‌ها که مشکل امنیتی ندارند، وصل خواهد شد. او اشاره نکرده که کدام استان‌ها در حال حاضر مشکل امنیتی دارند.

سخنگوی دولت همچنین درباره علت قطع کردن اینترنت گفته است: «وقتی اعتراض‌ها ایجاد شد اینترنت بود، اما وقتی سنگ در خیابان‌ها خالی می‌شد و از طریق اینترنت اطلاع رسانی می‌کردند، شورای امنیت کشور تصمیم به قطع اینترنت گرفت».

۱۴:۳۸ ۲۷.۸.۱۳۹۸

امام جمعه شیراز: اغتشاشات جمع نشود، با بسیج وارد میدان می‌شوم

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان فارس، شورای تامین این استان را تهدید کرد در صورت «جمع» نکردن اعتراضات در این استان، وی همراه با نیروهای بسیج این اقدام را انجام خواهند داد.

خبرگزاری ایسنا، روز دوشنبه، ۲۷ آبان نوشته آیت‌الله لطف‌الله دژکام در جمع شماری از روحانیون و بسیجیان فارس در شیراز گفت که اگر شورای تامین «نمی‌تواند اغتشاشات را جمع کند، فردا شخصا و به همراه بسیج به میدان» خواهم آمد.

وی خطاب به معترضانی که آنها را «اغتشاشگر» نامید نیز گفت: «رضاخان با تمام قلدری‌اش نتوانست عمامه از سر آخوند بردارد، شما چه جایگاهی دارید که می‌گویید آخوند باید برود؟»

آقای دژکام همچنین به افرادی که تابلوی پایگاه‌های بسیج را «پائین» می‌کشند، اضافه کرده که «غلط می‌کنند، نمی‌نشینیم که هرکس هر کار دلش خواست بکند.»

وی مدعی شد «بسیاری از کسانی که در میدان» اعتراضات حضور داشتند «اعتقاد دارند که عوامل اصلی اغتشاشات شیراز، شیرازی و حتی استان فارسی نیستند.»

استان فارس از جمله مناطقی است که اعتراضات مردمی در آنها گسترده بوده و مدارس این استان، روز دوشنبه، ۲۷ آبان نیز تعطیل است.

۱۴:۴۱ ۲۷.۸.۱۳۹۸

۲۲ استان درگیر اعتراضات بودند

انوشیروان محسنی‌ بندپی، استاندار تهران گفته است که در روز اول اعتراض‌های مردم به افزایش قیمت بنزین در ایران از ۳۱ استان، «۲۲ استان درگیر بودند».

او گفته است در روز دوم این درگیری‌ها به ۱۱ استان کاهش یافته و در حال حاضر در چهار استان درگیری وجود دارد. استاندار تهران به نام این استان‌ها اشاره نکرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG