لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۴

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا، به بروز اعتراض‌های مردمی در شماری از شهرهای ایران انجامید. بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که در این اعتراضات حداقل ۱۳۸ نفر کشته شده‌اند.

۱۵:۰۷ ۲۹.۸.۱۳۹۸

خسرو سینایی، فیلمساز، در گفت‌وگو با رادیوفردا گفت: با برادرکشی و کینه‌توزی به جایی نمی‌رسیم.

آقای سینایی که در آستانه ۸۰ سالگی قرار دارد و به دلیل وضعیت جسمانی خود کمتر از خانه‌اش بیرون می‌رود، روز چهارشنبه، ۲۹ آبان، به رادیوفردا گفت اخبار رویدادها را صرفاً از طریق رسانه‌ها دنبال می‌کند.

با این حال او با یادآوری نخستین فیلم سینمایی خود با عنوان «زنده باد» که در سال ۱۳۵۸ با موضوع انقلاب ۵۷ ساخته بود، گفت که در آن فیلم فقط یک شعار را به کار بردم و آن شعار این بود: «می‌کشم می‌کشم، آن که برادرم کشت».

خسرو سینایی در ادامه گفت: «آرزو می‌کنم ماجرا به ترتیبی پیش برود که برادرکشی و در مقابل هم قرار گرفتن کم پیش بیاید یا اصلاً پیش نیاید.»

آقای سینایی همچنین با اشاره به تجربه‌های سالیان زندگی خود و با اظهار نگرانی از «در مقابل همدیگر ایستادن‌ها» اضافه کرد که «با برادرکشی و کینه‌توزی به جایی نمی‌رسیم».

سخنان خسرو سینایی را می‌توانید در فایل صوتی زیر بشنوید.

واکنش خسرو سینایی به حوادث اخیر ایران
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
لینک مستقیم

۱۵:۳۵ ۲۹.۸.۱۳۹۸

در پی قطعی اینترنت، موتور جستجوی ایرانی «جوابگوی حجم درخواست‌ها نیست»

یکی از مدیران موتور جستجوی ایرانی «پارسی‌جو» از افزایش ۲۰۰ برابری مراجعات به این موتور در روزهای اخیر خبر داد و گفت تعداد سرورها و سخت‌افزارهای آنها جوابگوی این حجم از درخواست نیست.

امیرعلی خیراندیش، رئیس هیئت مدیره موتور جستجوی پارسی‌جو، روز چهارشنبه، ۲۹ آبان، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به فعالیت این موتور جستجو در بستر شبکه ملی اطلاعات گفت: «به دلیل نبود اینترنت و قطع بودن سرویس گوگل، میزان مراجعات به این موتور جستجوی بومی طی روزهای اخیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ برابر شد.»

او با این حال افزود: «باید زیرساخت‌های مالی در حد چند هزار سرور به ما اختصاص یابد تا بتوانیم پاسخگوی میزان درخواست‌ها باشیم.»

موتور جستجوی «پارسی‌جو» از سال ۱۳۸۹ با الگوبرداری از موتورهای جستجوی ملی در کشورهایی چون روسیه و چین راه‌اندازی شده است.

با این حال، پاسخ‌گویی محدود این سایت به جستجوها، در روزهای اخیر که اینترنت بین‌المللی به دستور مقامات امنیتی ایران مسدود است، صرفاً شامل «سایت‌های داخلی در شبکه ملی اطلاعات» بوده است.

۱۵:۵۶ ۲۹.۸.۱۳۹۸

فارس:‌ بازداشت شهروندان دوتابعیتی در استان البرز

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه بدون اشاره به جزئیات مدعی شد که در اعتراض‌های استان البرز شهروندانی با تابعیت دوگانه آلمانی و ترکیه‌ای بازداشت شده‌اند.

این خبرگزاری به تعداد افرادی که بازداشت شده‌اند اشاره نکرده است.

بر اساس این گزارش تعدادی از شهروندان افغان نیز در این اعتراضات بازداشت شده‌اند.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی در این باره هنوز اظهار نظر نکرده‌اند.

۱۶:۱۴ ۲۹.۸.۱۳۹۸

«احتمال اندک» اقدام عملی سنای آمریکا در حمایت از اعتراضات در ایران

اگرچه برخی سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات حمایت خود از اعتراضات مردمی در ایران را اعلام کرده‌اند، به گفته وب‌سایت خبری د هیل، انتظار نمی‌رود که حمایت سنای آمریکا با اقدامی عملی همراه شود.

سناتور جیم ریش، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، به این وب‌سایت گفت که موضوعات زیادی هنوز در دستور کار سنا است که معوق مانده است، از اعتراضات هنگ‌کنگ تا تحریم‌ها علیه ترکیه، وضعیت عراق و لبنان و موارد دیگری که فعلا تمرکز سناتورها بر روی آنهاست.

۱۷:۵۵ ۲۹.۸.۱۳۹۸

قطعی اینترنت در ایران چهارشنبه وارد پنجمین روز خود شد و سایت «نت‌بلاکز» که وضعیت اینترنت را در جهان پیگیری می‌‌کند گزارش داده که سطح دسترسی اینترنت ایران با دنیای خارج تا حد «پنج درصد» است.

شورای امنیت کشور که ریاست آن با وزیر کشور ایران است عصر ۲۵ آبان برای مقابله با موج اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین اقدام به قطع تقریبا کامل اینترنت کرد. از آن زمان، سطح دسترسی اینترنت ایران با دنیای خارج بین چهار تا هفت درصد در نوسان بوده است.

سایت «نت‌بلاکز» ساعت چهار عصر چهارشنبه به وقت تهران در گزارش تازه‌ای اعلام کرد که ۹۰ ساعت پس از قطع اینترنت در ایران، سطح عادی دسترسی با دنیای خارج در حد «پنج درصد» است.

این سایت گفته که ایرانی‌ها مثل هر کس دیگری شایسته ارتباط با جهان خارج هستند.

۱۸:۲۶ ۲۹.۸.۱۳۹۸

جهانگیر هدایت: جوی عصبی و ناراحت‌کننده مردم را فرا گرفته است.

جهانگیر هدایت، نویسنده و مدیر بنیاد صادق هدایت، روز چهارشنبه در پاسخ به سؤال رادیو فردا درباره اعتراض‌های گسترده در ایران، با اشاره به «نگرانی فوق‌العاده مردم» گفت که قطعی اینترنت در کنار گرانی بنزین باعث نارضایتی عمومی شده است.

آقای هدایت همچنین با اشاره این‌که خواسته‌های مردم متعدد و متفاوت است، افزود: «به طور کلی یک جو عصبی و ناراحت‌کننده‌ای مردم را فرا گرفته و این را خیلی راحت می‌شود در رفتار و گفتار و حتی چهره‌شان دید».

جهانگیر هدایت با بیان این‌که «اصولاً ایرانیان مردمی نیستند که خواسته‌های نامعقول داشته باشند»، افزود که مردم واقعاً در مضیقه قرار گرفته‌اند که به اعتراض برخاسته‌اند.

سخنان جهانگیر هدایت درباره اعتراضات مردم به افزایش بهای بنزین
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:48 0:00
لینک مستقیم

۱۸:۲۶ ۲۹.۸.۱۳۹۸

ابراز نگرانی عمیق فرانسه از گزارش‌ها درباره آمار بالای کشته‌شدگان در اعتراضات ایران

فرانسه روز چهارشنبه درباره گزارش‌هایی که حاکی از آمار بالای کشته‌شدگان در اعتراضات چهار روز گذشته ایران است «عمیقا» ابراز نگرانی کرد.

بررسی‌های رادیو فردا و عفو بین‌الملل نشان می‌دهد که تاکنون بیش از یک‌صد نفر در این اعتراض‌ها کشته شده‌اند.

آگنس فون دِر مول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، به خبرنگاران گفت که پاریس عمیقا نگران آمار بالای تلفات معترضان ایرانی در روزهای اخیر است.

وی از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست تا به الزامات بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارد.

۱۸:۳۵ ۲۹.۸.۱۳۹۸

ملک سلمان: ایران به سیاست‌های توسعه‌طلبانه خود پایان بدهد

به دنبال اعتراضات خشونت‌آمیز خیابانی در ایران، ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، از سران جمهوری اسلامی خواست از ایدئولوژی توسعه‌طلبانه‌ خود که به «مردم ایران آسیب رسانده است»، دست بردارند.

بر اساس گزارش وزارت خارجه عربستان، ملک سلمان به شورای مشورتی این کشور گفت: «امیدواریم که حکومت ایران جانب خرد را بگیرد و دریابد که هیچ راهی برای غلبه بر جبهه بین‌المللی که مخالف رفتارهای این کشور است وجود ندارد، مگر آن که اندیشه مخرب توسعه‌طلبی را که به مردم خود آسیب رسانده است، رها کند».

ایران در روزهای اخیر صحنه اعتراضات خشونت‌آمیزی بود که به کشته شدن بیش از صد نفر انجامیده است. اعتراضات در واکنش به گران شدن بنزین آغاز شد، اما به سرعت حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت.

۱۹:۱۰ ۲۹.۸.۱۳۹۸

بررسی‌های رادیو فردا: آمار کشته‌شدگان اعتراضات ایران به «۱۳۸ نفر» رسید

برآوردهای محتاطانه رادیو فردا با جمع‌بندی آمار ارائه شده توسط نهادهای حقوق بشری و فیلم‌های منتشر شده، حاکی از کشته شدن حداقل ۱۳۸ نفر در اعتراضات ایران تا روز ۲۹ آبان است. این اعتراض‌ها از روز ۲۴ آبان آغاز شد.​

با توجه به قطعی اینترنت در ایران و فضای امنیتی حاکم بر شهرها، این آمار صرفاً بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری و بررسی آن دسته از گزارش‌ها و فیلم‌های رسیده به رادیو فردا تهیه شده که چند منبع آن‌ها را تأیید کرده‌اند.

همچنین، آن دسته از فیلم‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که به تأیید فعالان مدنی و سیاسی رسیده، در جمع‌بندی نهایی این گزارش لحاظ شده است.

با توجه به محدودیت‌های ناشی از قطع ارتباط مؤثر با داخل ایران، آماری که در پی می‌آید، بیانگر حداقل شمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در شهرهای مختلف است. رادیو فردا تا ساعاتی دیگر جزئیات این آمار را منتشر خواهد کرد.

۱۹:۱۱ ۲۹.۸.۱۳۹۸

محمدتقی کروبی و اردشیر امیرارجمند، دو مشاور رهبران جنبش سبز ایران، با انتشار بیانیه‌ای سرکوب اخیر معترضان در کشور را نتیجه «استحاله کامل» جمهوری اسلامی به «نظام اقتدار فردی» دانسته و آن را محکوم کردند.

این بیانیه با انتقاد از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که عامل افزایش قیمت بنزین بوده است، تاکید می‌کند که اساسا این شورا «هیچ جایگاهی در قانون اساسی ندارد، اما با یک تصمیم آن کشور به هم می‌ریزد، عده‌ای با تیر مستقیم کشته می‌شوند، دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل می‌شوند و خطوط ارتباطی مردم با جهان قطع می‌شود».

به گفته نویسندگان این بیانیه، شورای یادشده که به دستور رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده، نمونه‌ای از نقض سیستماتیک قانون اساسی است و نشان می‌دهد «چگونه اصل اولیه قانون که تفکیک بین مرجع وضع قانون و قاعده وضع شده است مخدوش می‌شود و با ادغام این دو در یکدیگر، قانون به فرمان تنزل می‌یابد».

آقای کروبی و آقای امیرارجمند در نهایت رفتار نظام جمهوری اسلامی را به رفتار سوارکاری تشبیه کرده‌اند که «در جستجوی سراب با آخرین سرعت به جلو می‌تازد و به خود و به عقب خود نگاه نمی‌کند تا ببیند که هم خود را خسته کرده است و هم اسب را و هم مردمی را که تهی دست و خشمگین مترصد فرصت برای رها کردن اسب ومنتظر سقوط سوار کارند».

بیشتر

XS
SM
MD
LG