اختلال در پیشبینی کیفیت هوا به دلیل قطعی اینترنت
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در روزهای اخیر جزئیات کیفیت هوای تهران که پیش از این روی سایت و اپلیکیشن شرکت کنترل کیفیت هوا قرار میگرفت، بهروزرسانی نشده و اطلاعات دقیقی از وضعیت کیفیت هوای تهران طی روزهای اخیر وجود نداشته است.
حسین شهیدزاده، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روز پنجشنبه ۳۰ آبان، با بیان اینکه این شرکت بخشی از اطلاعات را از سایتها و مدلهای جهانی تأمین میکند، در این باره گفت: «اختلالات به وجود آمده در اینترنت کشور سبب شده است که به این اطلاعات جهانی دسترسی نداشته باشیم و در نتیجه نتوانیم پیشبینی آلودگی هوا برای روزهای آینده، جهش وزش باد و مقدار بارندگی را روی سایت خود بارگذاری کنیم.»
سخنگوی سپاه: لطف خدا بود که آمدنیوز پیش از اعتراضها منهدم شد
رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مورد ربودن مؤسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» از سوی سپاه پاسداران، پیش از وقوع اعتراضات اخیر، گفت که «این لطف خداوند است که پیش از این جریانات این شبکه منهدم شد، زیرا یک ظرفیت ایجاد کرده بود که بیش از این میتوانستند از آن بهرهمند شوند.»
کانال تلگرامی آمدنیوز که بیش از یک میلیون و چهارصد هزار عضو داشت از سوی مقامهای جمهوری اسلامی متهم به «به نفرتپراکنی، استفاده از کوکتل مولوتف، شورش مسلحانه و بلوای اجتماعی» بوده است.
رمضان شریف همچنین مانند برخی دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی اعتراضات علیه افزایش سهبرابری قیمت بنزین را به خانواده پهلوی و مجاهدین خلق نسبت داد. او مدعی شد که خانواده پهلوی هزینه این اعتراضات را «تأمین میکنند» و در مورد مجاهدین خلق نیز گفت که «با پشتیبانی یک جریان صهیونیستی که سرویسهای جاسوسی آمریکاییها و کشورهای حوزه خلیج فارس از قبیل سعودیها و بعضاً اماراتیها» سازماندهی شدهاند.
خبرگزاری فارس: عامل بسته شدن بزرگراه امام علی بازنشسته سفارت ایران در دانمارک است
خبرگزاری فارس روز پنجشنبه نوشت که «برابر بررسیهای به عمل آمده» یکی از افرادی که در اعتراضات اخیر بزرگراه امام علی تهران را بسته بود «بازنشسته سفارت ایران در کشور دانمارک» است.
اتوبان شمالی-جنوبی امام علی در تهران در روزهای اخیر از سوی معترضان به افزایش ناگهانی قیمت بنزین مسدود شد که در پی آن مأموران دولتی با گاز اشکآور به معترضان حمله کردند.
خبرگزاری فارس مینویسد که «با دستگیری راننده یک دستگاه سواری که در جریان اغتشاشات اخیر، اتوبان امام علی را مسدود کرده بود، از منزل وی نیز سلاح گرم و لوازم جاسوسی کشف شد.»
این خبرگزاری اضافه میکند که «برابر بررسی به عمل آمده متهم بازنشسته سفارت ایران در کشور دانمارک بوده و از بازرسی منزل وی سلاح کمری و مهمات مربوطه، دوربین جاسوسی و مقداری تجهیزات الکترونیکی کشف گردید.»
ورود نیروهای امنیتی با آمبولانس به دانشگاه تهران
کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور خبر داد که عصر دوشنبه، ۲۷ آبان، چندین آمبولانس حامل نیروهای لباسشخصی وارد دانشگاه شدند و تعدادی از دانشجویان معترض به افزایش بهای بنزین را دستگیر و به وسیله آمبولانس از دانشگاه بیرون بردند.
بهگفته این کانال دانشجویی، برخی از این دانشجویان به زندان فشافویه و تعدادی نیز به زندان اوین منتقل شدهاند.
کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور تعداد بازداشتیهای عصر دوشنبه در دانشگاه تهران را ۴٠ تا ۵٠ تن اعلام کرده و اضافه کرده است که «طی سه روز گذشته با بسیاری از دانشجویان و خانوادههای ایشان توسط نهادهای امنیتی تماس تهدیدآمیز گرفته شده است».
بیانیه اتحادیه اروپا در مورد اعتراضات ایران
سخنگوی امور خارجه و سیاستهای امنیتی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای خواستار خویشتنداری جمهوری اسلامی در برخورد با معترضان شد.
ماریا کُتسیانچیچ، سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپا در این بیانیه نوشته است: «بنا بر گزارشها، اعتراضات در چند شهر ایران طی روزهای گذشته منجر به تلفات جانی زیادی شده و شمار زیادی نیز زخمی برجای گذاشته است. ما به خانوادههای قربانیان تسلیت میگویم و آرزوی بهبودی سریع برای مجروحان داریم.»
او افزوده است: «چالشهای اجتماعی-اقتصادی را باید از طریق گفتوگوی فراگیر برطرف کرد و نه با استفاده از خشونت. از نیروهای امنیتی ایران انتظار داریم حداکثر خویشتنداری را در برخورد با اعتراضات از خود نشان دهند و از معترضان هم میخواهیم که تظاهراتشان مسالمتآمیز باشد. هیچ نوع از خشونت قابل قبول نیست. حق آزادی بیان و حق تجمع باید تضمین شود. ما همچنین از مقامات ایرانی انتظار داریم که جریان آزاد اطلاعات و دسترسی به اینترنت را فراهم کند.»
هرمزگان «به اینترنت وصل شد»
خبرگزاری ایسنا میگوید «از دقایقی قبل اتصال اینترنت در استان هرمزگان برقرار و شبکههای پیامرسان خارجی نظیر واتساپ و اینستاگرام در دسترس است.»
این خبرگزاری مینویسد که از ابتدای هفته جاری با تصویب شورای امنیت «دسترسی به شبکههای پیامرسان خارجی قطع شده بود و وبسایتهای داخلی از جمله سایت بانکها و ادارات دولتی، خبرگزاریهای داخلی و و ظاهراً تمامی وبسایتهایی که از سرورهای داخلی بهره میبردند، قابل دسترس بودند که از دقایقی قبل امکان دسترسی به شبکههای پیامرسان نیز در استان هرمزگان برقرار شد.»
به گزارش خبرآنلاین، دبیر شورای عالی مجازی نیز گفته است که «مسئولین به دنبال اتصال اینترنت در اسرع وقت هستند و امروز جلسهای برای این موضوع برگزار میشود.»
نامه گروهی از ایرانیان به دولت آمریکا با درخواست تحریم کامل صدا و سیما
گروهی از ایرانیان خارج از کشور با ارسال نامه سرگشادهای به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواستار تحریم کامل صدا و سیمای جمهوری اسلامی و تمامی رسانههای ماهوارهای آن شدند.
در این نامه سرگشاده، صدا و سیمای جمهوری اسلامی و زیرمجموعههای آن ابزار تبلیغات و انتشار اطلاعات نادرست حکومتی توصیف شده است. سال گذشته وزارت خزانهداری آمریکا صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به دلیل پخش اعترافات اجباری تحریم کرد.
نویسندگان نامه با اشاره به قطع اینترنت در ایران و عدم دسترسی شهروندان به اخبار و اطلاعات تأکید کردهاند که مقامات جمهوری اسلامی مستحق دسترسی به شبکههای اجتماعی دنیای آزاد نیستند.
در بخش دیگری از نامه گفته شده که قطع اینترنت به منظور سرپوش گذاشتن بر سرکوب خونبار در ایران انجام شدهاست. مقامات دولت آمریکا تا کنون واکنشی به این نامه سرگشاده نشان ندادهاند.
بازگشت «هشت درصدی» اینترنت
سایت «نتبلاکز» که وضعیت اینترنت را در جهان پیگیری میکند، روز پنجشنبه، ۳۰ آبان، خبر داد که «بازگشت کوچکی» از ارتباط اینترنتی در ایران مشاهده شده و برخی از کاربران آنلاین شدهاند.
نتبلاکز مینویسد که دادهها حاکی از ارتباط هشت درصدی ایرانیان به اینترنت است اما افزوده که «مشخص نیست که این بازگشت ادامهدار باشد.»
کانون نویسندگان ایران: به سرکوب معترضان پایان بدهید
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای که روز پنجشنبه، ۳۰ آبان، در اختیار رادیوفردا قرار داد، ضمن محکوم کردن «مقابله خشونتبار با آزادی بیان مردم»، از حکومت خواست «به جای تحقیر، تهدید و سرکوب معترضانی که جز فریاد سلاحی ندارند، به حق آزادی بیان آنها تمکین کنند، نیروهای امنیتی و انتظامی را با آلات و ادوات سرکوبگریشان از خیابانها جمع کنند و به مردم فرصت اعتراض و بیان خواستههایشان را بدهند».
کانون نویسندگان ایران در بخشی دیگر از بیانیه خود تأکید کرد که «تحمیل سکوت در شرایطی که هر دم بر رنج مردم افزوده میشود، فوران خشم و برخاستن فریاد اعتراض را به دنبال دارد و این همان اتفاقی است که اکنون در حال روی دادن است».
در این بیانیه همچنین آمده است: «با تبدیل کردن خیابانهای شهرها به میدان جنگ و با استفاده از خشونت و بگیروببند و قطع اینترنت شاید بتوان آتش مطالبات مردم را زیر خاکستر برد، اما قطعاً نمیتوان آن را خاموش کرد.»
خبرگزاریهای ایران از فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران برای برگزاری راهپیمایی در چند شهر خبر دادند.
هدف از برگزاری این راهپیماییهای حکومتی «محکومیت اغتشاشات» عنوان میشود. مقامات جمهوری اسلامی از اعتراضاتی که در پی گران شدن بنزین رخ داد با عنوان «اغتشاش» یاد میکنند.
محسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران، ضمن «فتنه» خواندن اعتراضات اخیر در شهرهای ایران گفت: «دشمنان خارجی و منافقین با موجسواری با جنایات مشمئزکننده اغتشاشگران همنوایی کردند و دیدیم این خسارات به نظام و مردم چه ضربهای وارد کرد.»
برخلاف معمول که راهپیماییهای تشکیلاتی در تهران اغلب در روزهای جمعه و در مسیر خیابان انقلاب برگزار میشود، این بار اعلام شده است که این راهپیمایی روز دوشنبه، ۴ آذر، در مسیر میدان امام حسین به میدان شهدا برگزار خواهد شد.
بنا به گزارش خبرگزاریهای رسمی ایران، طی دیروز و امروز در برخی شهرهای ایران از جمله همدان، قم، کرمان، اراک، اصفهان و شیراز نیز تجمعاتی با حمایت نهادهای دولتی و حکومتی با عنوان «حمایت از اقتدار و امنیت» برگزار شده است.
در چند روز اخیر تمام این شهرها صحنه اعتراضاتی چشمگیر بودند.