آذری جهرمی: وصل اینترنت سایر نقاط منوط به ابلاغ شورای امنیت کشور است
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران میگوید اینترنت «در برخی نقاط کشور» برقرار شده و برقراری سایر نقاط باید به تصویب شورای امنیت کشور (شاک) برسد.
اینترنت در ایران پس از اعتراضات به گرانی ناگهانی بنزین تقریبا بهطور کلی قطع شد.
اقدام دولت در قطع کلی و سراسری اینترنت در کشوری مانند ایران و پیامدهای آن، از سوی شماری از تحلیلگران «بیسابقه» و نخستین از این مورد توصیف شدهاست.
روز گذشته گفته شده بود اینترنت در برخی نقاط وصل شدهاست.
رادیو فردا به تنهایی و مستقلا قادر به تائید یا رد این گزارش، کیفیت و کمیت برقراری مجدد اینترنت نیست.
سایت «نتبلاکز» که وضعیت اینترنت را در جهان پیگیری میکند، ۳۰ آبان ماه گزارش داد که «بازگشت محدودی» از ارتباط اینترنتی در ایران مشاهده شده و برخی از کاربران آنلاین شدهاند.
اما این سایت گفته بود «مشخص نیست که این بازگشت ادامهدار باشد».
قطعی اینترنت پیامدهای گسترده و بیسابقهای بر ارتباطات بین مردم، دسترسی به اطلاعات و انتقال رخدادهای داخل ایران داشت.
ناظران و سازمانهای فرادولتی در عین حال در مورد شمار کشتهها و گستره برخوردهای امنیتی نیز هشدار دادهاند.
در این حال بنا بر گزارشها، سازوکارها و کسبوکارهای داخلی نیز با میلیونها دلار خسارت مالی روبهرو شدهاند. بهطوری که سایت «نتبلاکز» گفته قطعی نت طی تنها پنج روز بیش از ۳۰۶ میلیون دلار خسارت زده است.
آقای آذری جهرمی درباره خسارات وارده به خبرگزاری ایسنا گفته: برآوردهای تقریبی در سطح جامعه منعکس شده اما ما هنوز برآورد دقیقی نداریم.
معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد
خبرگزاری ایسنا روز جمعه به نقل از معاون فرماندهی انتظامی استان هرمزگان تکذیب کرد که در شهر بندرعباس «ناآرامی» و تجمع اعتراضی برگزار شده است.
سعید شفیعی در این باره گفت: «اخبار و تصاویر ساختگی منتشره در برخی از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بالاخص شبکههای معاند به هیچ عنوان صحت ندارد و هیچ گونه تجمع غیرقانونی و ناآرامی در شهرستان بندرعباس و استان هرمزگان گزارش نشده و هیچ گونه مشکل امنیتی نداشتهایم.»
کمپین فعالان بلوچ خبر داد که در جریان اعتراضات به افزایش قیمت بنزین در تعدادی از شهرهای این استان از جمله زاهدان، چابهار، سرباز، خاش، ایرانشهر و نیکشهر دهها نفر بازداشت شدهاند.
این کمپین در کانال تلگرامی خود فیلمهایی از این اعتراضات را منتشر کرده است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا، با انتشار توئیتی نوشت که گزارشها درباره سرکوب اعتراضات، پر شدن بیمارستانها و قطع اینترنت در ایران بسیار نگرانکننده است.
وی روز جمعه اول آذر خواستار تحقیقات در این زمینه و پاسخگویی شد.
وزیر خارجه آمریکا میگوید ایالات متحده محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، را بهخاطر قطعی اینترنت و اینکه وی مسئول امنیت برقراری اینترنت در ایران شناخته میشود، تحریم کرده است.
مایک پومپئو گفت دولت آمریکا در کنار مردم ایران است که یک دولت سرکوبگر صدای آنها را خفه و معترضان را بازداشت میکند یا میکشد.
وی در بیانیهای که روز جمعه اول آذر منتشر کرد، اظهار داشت: در حالی که رهبران ایران و نزدیکانشان به اینترنت و شبکههای اجتماعی دسترسی دارند، مردم ایران را از این ابزار اساسی اظهارنظر و ارتباطات محروم میکنند.