لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۳۶

سخنگوی دولت ایران: کرونا بر وضعیت شغلی ۷.۳ میلیون نفر اثر گذاشته است


علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، می‌گوید که بحران شیوع ویروس کرونا وضعیت شغلی ۷.۳ میلیون نفر از شاغلان رسمی و غیررسمی در کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

او در یادداشتی که روز شنبه، ۲۳ فروردین، در خبرگزاری ایسنا منتشر کرده، نوشته که بحران کرونا به طور مستقیم به وضعیت «۳.۳ میلیون نفر از شاغلین رسمی» آسیب وارد کرده و گفته است: «چهار میلیون شاغل غیررسمی در کشور در معرض توقف یا کاهش فعالیت کاهش دستمزد و اخراج هستند.»

آقای ربیعی به تعداد افرادی که تاکنون بیکار شده‌اند، اشاره نکرده است.

روز ۱۵ فروردین، کریم همتی، سرپرست جمعیت هلال احمر، گفته بود که این سازمان قصد دارد به دو میلیون نفر فرد بیکار شده کمک کند.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران نیز در گزارشی که ۱۹ فروردین منتشر کرد، درباره پیامدهای شیوع ویروس کرونا در ایران هشدار داد.

در این گزارش، با هشدار درباره «بیکاری ناشی از بحران کرونا» پیشنهاد شده بود که دولت با «برنامه‌ریزی صحیح مانع از بروز اعتراضات صنفی» و «بروز ناآرامی» شود.

در بخش دیگری از یادداشت سخنگوی دولت با اشاره به این که تحت تاثیر کرونا «بیش از ۱.۵ میلیون کارگاه رسمی و غیررسمی دچار توقف فعالیت شدند» به پیامدهای بلندمدت این بحران پرداخته شده است.

او با تاکید بر این که «ایجاد اشتغال جدید در صنوف تولیدی کوچک و کارخانه‌های مقیاس پایین حداقل تا دو سال پس از تعطیلی امکان‌پذیر نیست» گفته است منتقدان دولت وضعیت خاص اقتصاد ایران را در نظر نمی‌گیرند.

آقای ربیعی با اشاره به تاثیر زیاد تحریم‌ها بر اقتصاد ایران نوشته است در این شرایط «تاب‌آوری خانواده‌ها» نیز کاهش یافته است.

او در همین زمینه به یک نظرسنجی که توسط ایسپا انجام شده،‌ اشاره کرده است.

بر اساس این نظرسنجی که در تهران انجام شده، ۳۴ درصد خانواده‌ها «در پاسخ به این سؤال که اگر به خاطر کرونا تعطیلی شهر ادامه پیدا کند، تا چه زمانی از نظر اقتصادی مشکلی نخواهید داشت» پاسخ داده‌اند «همین الان هم نمی‌توانم.» ۳۵ درصد پاسخ داده‌اند «یکی، دو ماه».

سخنگوی دولت ایران این آمارها را «نگران‌کننده» خوانده و گفته است در این شرایط رویکرد دولت درست بوده است.

دولت روحانی در روزهای گذشته متهم بوده که اقتصاد را بر سلامت ترجیح داده و به همین دلیل مجوز بازگشایی برخی کسب و کارها را صادر کرده است.

سخنگوی دولت ایران اما این اتهام را رد کرده و گفته است تجربه دولت ایران از «موفق‌ترین تجربه‌ها» در جهان است.

او از عبارت «حفظ جان و تأمین نان» برای توصیف این سیاست استفاده کرده است.

این عبارت را پیش از این حسن روحانی هم به کار برده بود. او روز چهارشنبه ۲۰ فروردین در واکنش به انتقادها از پایان قرنطینه و فاصله‌گذاری در ایران همزمان با اتمام تعطیلات نوروز گفت که برای مقابله با کرونا «جان، نیاز به نان دارد» و کارگران روزمزد باید به سرِ کار برگردند.

XS
SM
MD
LG