یک مقام ارشد سپاه پاسداران از توقیف یک «کشتی خارجی حامل ۲۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق» و بازداشت هشت خدمه آن خبر داد.
غلامحسین حسینی، مدیر روابط عمومی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه، روز یکشنبه چهارم اردیبهشت به خبرگزاری فارس گفت این کشتی در شمال خلیج فارس توقیف شد.
او توضیحی در مورد مالکیت کشتی و هویت خدمه آن نداد اما گفت که کشتی یاد شده به اسکله بوشهر هدایت و به مقامات قضایی تحویل داده شد.
این مقام سپاه پاسداران افزود: پنج فروند لنج که قصد سوخت رسانی به این شناور خارجی را داشتند نیز مورد بازرسی قرار گرفتند و مدارک آنها برای بررسی بیشتر و تکمیل تحقیقات ضبط شد.
همزمان، محمد نوذری فرمانده پایگاه مستقل امام علی نیروی دریایی سپاه چابهار روز یکشنبه از توقیف «سه محموله سوخت به میزان ۱۵۰ هزار لیتر» خبر داد.
او گفت این محمولهها به مقصد یکی از کشورهای همسایه بارگیری شده بود.
آقای نوذری نامی از کشور خاصی نبرد، اما گفت تعدادی از خدمههای بازداشت شده، شهروند ایران و تعدادی خارجی بودند.
سپاه پاسداران ۲۶ فروردین نیز از توقیف یک کشتی حامل ۲۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس خبر داده و گفته بود که هفت خدمه این کشتی بازداشت شدهاند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان هم روز ۲۰ فروردین اعلام کرده بود که سپاه پاسداران یک کشتی خارجی «حامل ۲۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق» را توقیف و ۱۱ خدمه خارجی آن را هم بازداشت کرده است.
تاکنون گزارشی درباره مالکیت این کشتیها و تابعیت خدمههای آن منتشر نشده است.
سپاه پاسداران در سالهای اخیر بارها اقدام به توقیف کشتیهای خارجی با عنوان «تخلف» یا «قاچاق سوخت» کرده است.
قیمت سوخت در ایران در پی افت چشمگیر ارزش ریال طی سالهای گذشته، بسیار پایینتر از بازارهای منطقهای و جهانی است و این موضوع به پدیده قاچاق دامن زده است.
در این میان، گزارشهای زیادی از قاچاق سازماندهی شده سوخت توسط خود سپاه پاسداران منتشر شده است.
روزنامه واشینگتن پست دیماه پارسال در گزارشی از وجود یک زنجیره «قاچاق سوخت» از ایران به مقصد چین، سومالی و یمن با نقش محوری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.
بر اساس این گزارش، علاوه بر سپاه پاسداران، عواملی از دولت جمهوری اسلامی و تعدادی از شرکتهای کشتیرانی خصوصی ثبتشده در کشورهای جنوب خلیج فارس نیز در این عملیات همکاری دارند.