لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۴

آزاد شدن شماری از کارگران معترض هپکو؛ اعتراضات ادامه دارد


در پی حمله نیروهای انتظامی و امنیتی به کارگران معترض هپکو و بازداشت شماری از آنان، دادگاه برای آزادی ۲۵ تن از کارگران بازداشتی قرار وثیقه یا کفالت صادر کرده است.

به‌ گزارش خبرگزاری ایلنا، سه نفر از کارگران معترض شرکت هپکو اراک با سپردن تعهد و قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

کارگران هپکو روز دوشنبه، ۲۵ شهریور، خط آهن شمال - جنوب اراک را به‌ نشانه اعتراض مسدود کرده بودند که با حمله گارد ویژه، ‌۲۸ تن از آنان بازداشت و ۱۵ تن دیگر زخمی و به بیمارستان اعزام شدند.

در پی آزادی سه تن از کارگران بازداشتی،‌ دادگاه برای چهار تن از کارگران که در زندان مرکزی اراک به ‌سر می‌برند ۲۵۰ میلیون وثیقه درخواست کرده‌ و برای ۲۱ کارگر بازداشتی دیگر نیز فیش‌های حقوقی همکاران‌شان را برای ضمانت پذیرفته ‌است.

با این حال کارگران معترض روز سه‌شنبه، ۲۶ شهریور، نیز در داخل شرکت هپکو تجمع کرده بودند.

بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، با تأکید بر پیگیری پرداخت معوقات حقوق و مزایای کارگران هپکو، از پرداخت ۵۰۰ هزار تومان به‌ عنوان بن خرید به تمامی کارکنان هپکو نیز خبر داد.

معترضان به خصوصی‌سازی این شرکت خواستار پرداخت چندین میلیارد تومان دستمزد معوقه،‌ تعیین تکلیف سهام‌داری و انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره جدید هستند.

اجرای قرارداد سال‌ گذشته وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۲۴۰۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات راه‌سازی از دیگر خواسته‌های کارگران هپکو بوده است.

بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، در مورد تعیین تکلیف سهام‌داری و انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره جدید گفت که این موضوعات از سوی مسئولان ملی و رئیس‌جمهور پیگیری شده و مدیرعامل جدید این واحد صنعتی معرفی شده است و به‌زودی اعضای هیئت مدیره آن نیز مشخص می‌شود.

این مقام دولتی همچنین مسدود شدن خط آهن توسط کارگران هپکو را غیرقانونی و جرم عنوان کرد و افزود: با وجود درخواست و حضور مقام ارشد استان در بین کارگران معترض این افراد بر اقدام غیرقانونی خود اصرار کردند که منجر به اتفاقات ناگواری شد.

از سوی دیگر، شورای اسلامی کار کارخانه هپکو نیز در بیانیه‌ای خواستار آزادی کارگران بازداشتی این کارخانه شد.

پیش از این نیز سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه و گروه اتحاد بازنشستگان حمله به کارگران هپکو را محکوم کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی آنان شده‌اند.

در گزارشی دیگر، علی خدایی، نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، با اشاره به «وجوه متعدد» مشکلات کارگری در چند شرکت بزرگ مثل نیشکر هفت‌تپه و هپکو، خصوصی‌سازی را ریشه همه این مشکلات عنوان کرد.

معترضان بارها ضمن اعتراض به خصوصی‌سازی این کارخانه، خواستار بازگرداندن مالکیت آن به دولت شده‌اند.

درخواست بازگرداندن صنایع خصوصی‌سازی‌شده به دولت از سوی کارگران شماری از کارخانه‌ها و واحدهای واگذارشده،‌ مانند شرکت نیشکر هفت‌تپه، نیز تکرار شده است. با این حال مقامات دولت از واگذاری این صنایع دفاع می‌کنند.

منابع: ایلنا، ایرنا، رادیوفردا/ ر. ش./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG