افشای یک سند «فوق محرمانه» وزارت اطلاعات ایران نشان میدهد که این نهاد حکومتی خواستار «روایتسازی» دولت ابراهیم رئیسی در واکنش به گزارش وال استریت جورنال درباره دسترسی ایران به اسناد محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده بود.
سازمان اطلاعات، امنیت خارجی و نهضتهای وزارت اطلاعات هشتم خرداد پارسال با ارسال نامهای «فوق محرمانه و آنی» به دفتر ریاستجمهوری و وزارت خارجه، خواستار «روایتسازی، ارائه پاسخها و تمهید اقدامات مقتضی» شده بود.
این اسناد در جریان هک سایت ریاستجمهوری ایران بهدست آمده که یک گروه مخالف جمهوری اسلامی نزدیک به سازمان مجاهدین خلق به نام «قیام تا سرنگونی» مسئولیت آن را بر عهده گرفته است.
رادیوفردا بهطور مستقل نمیتواند صحت اطلاعات این اسناد را تأیید کند.
وال استریت جورنال چهارم خرداد پارسال با استناد به «منابع اطلاعاتی خاورمیانه»، از دستیابی مقامهای جمهوری اسلامی به اسناد محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و استفاده از محتوای آنها برای مخفیکردن بخشهایی از برنامه هستهای خود خبر داد.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در نامه خود میگوید منابع اطلاعاتی مورد اشاره گزارش وال استریت جورنال، دولت اسرائیل بوده است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش داده بود این اسناد که جمهوری اسلامی نزدیک به دو دهه پیش به آنها دست یافته، درباره سابقه فعالیت اتمی ایران بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی بوده و به عنوان اسناد محرمانه در آژانس نگهداری میشده است.
سازمان اطلاعات، امنیت خارجی و نهضتهای وزارت اطلاعات به دولت ایران هشدار داده بود که «اصالت ادعا» و «دقت طراحی دشمن» در این زمینه، «بالا ارزیابی میشود».
این نامه فوق محرمانه در ادامه میافزاید میزان اثرگذاری این گزارش در ارتباط مستقیم با سرنوشت تعاملات ایران با آژانس اتمی و مذاکرات هستهای وین است: «اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد، احتمال مثبت شدن فضا در تعاملات ایران و آژانس- که اکنون در وضعیت منفی و نامناسبی قرار داد- وجود دارد و در غیر این صورت با توجه به تصاعد تنش و جدی شدن اختلافات بعید نیست که آژانس به موضوع اخیر بهعنوان اهرم فشار علیه جمهوری اسلامی اقدام کند».
دیوید آلبرایت، رئیس مؤسسه علم و امنیت بینالملل و بازرس پیشین تسلیحات سازمان ملل، خرداد پارسال درباره دسترسی ایران به اطلاعات محرمانه آژانس به والاستریت جورنال گفته بود که این موضوع «نقض جدی امنیت داخلی آژانس» است و ایران با دستیابی به این اطلاعات، «میتوانست پاسخهایی طراحی کند که به آنچه آژانس از قبل میداند اعتراف کند و آنچه را آژانس هنوز نمیدانسته، پنهان کند».
سازمان اطلاعات، امنیت خارجی و نهضتهای وزارت اطلاعات در ادامه با ابراز رضایت از «عدم بازتاب گسترده بینالمللی» گزارش وال استریت جورنال، گفته است: اگر این گزارش به عنوان یک اقدام خصمانه ایران علیه آژانس تعریف شود، «فضای منفی و شدید ضد ایرانی» قابل تصور خواهد بود.
در این نامه از دولت خواسته شده بود که اقدام به «مدیریت متمرکز و دقیق موضوع» کند.