لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۴

تلویزیون «ایران اینترنشنال» از ایران به‌خاطر ارسال پارازیت شکایت می‌کند


نمایی از استودیوی تلویزیون ایران اینترنشنال در لندن.
نمایی از استودیوی تلویزیون ایران اینترنشنال در لندن.

شبکه تلویزیونی «ایران اینترنشنال» می‌گوید که حکومت ایران روز سه‌شنبه ۲۸ آبان این شبکه را بر روی ماهواره هاتبرد با پارازیت مداری (Uplink Jamming) هدف قرار داده است.

شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال که در لندن مستقر است، روز جمعه اول آذر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد از این اقدام حکومت ایران شکایت کند.

ایران اینترنشنال می‌گوید که شکایت خود را به نهاد ناظر بر رسانه‌های بریتانیا، آفکام، ارائه خواهد داد.

اطلاعیه این شبکه خبری می‌افزاید که «آفکام می‌تواند شکایت ایران اینترنشنال را به اتحادیه مخابرات سازمان ملل ارجاع دهد»، نهادی که «وظیفه قانون‌گذاری و مدیریت فضای فرکانسی بین الملل را به عهده دارد» و ایران نیز یکی از اعضای آن است.

آخرین بار در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ بود که ایران به طور وسیع از پارازیت مداری برای هدف قرار دادن ماهواره‌های میزبان شبکه‌های فارسی‌زبان در خارج از کشور استفاده کرد و امواج ارسالی از سوی آنها را مختل کرد. این نوع اختلال باعث شد که امواج شبکه‌های یاد شده نه تنها در ایران، که در هیچ نقطه‌ای از جهان هم قابل دریافت نبودند.

در سال ۲۰۱۲ و به دنبال تحریم صداوسیما از سوی کنگره آمریکا، ایران پخش پارازیت مداری را متوقف کرد، امری که گفته می‌شود دلیل آن تلاش برای جلوگیری از اجرای این تحریم بود.

کاخ سفید نیز در پی توقف این نوع پارازیت، اجرای تحریم صداوسیما را تعلیق کرد و از آن زمان هر ۱۸۰ روز یک بار معافیت‌ این سازمان از تحریم را تمدید کرده است.

از این رو استفاده مجدد ایران از پارازیت مداری ممکن است باعث اجرایی شدن تحریم صداوسیما شود، اقدامی که به گفته کارشناسان فعالیت این سازمان را با مخاطره جدی روبرو کند.

صداوسیما بیش از ۶۰ کانال تلویزیونی دارد که برای پخش آنها در سراسر کشور از امکانات ماهواره‌ای استفاده می‌کند و اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا می‌تواند فعالیت رسانه‌ای این سازمان را با مشکل جدی روبرو کند چرا که کانال‌های یاد شده از روی ماهواره‌ها حذف خواهند شد.


ایران اما تاکنون مسئولیت ارسال پارازیت‌ها را برعهده نگرفته است، با این حال پارازیت‌ها به‌طور معمول هنگام اعتراضات در کشور شدت می‌یابد از جمله در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸، که واکنش بریتانیا، آلمان و فرانسه را به دنبال داشت تا از اتحادیه اروپا بخواهند اقداماتی را برای مقابله با پارازیت‌ها اتخاذ کند.

ایران پیش از این نیز یک رویارویی حقوقی دیگر با تلویزیون ایران اینترنشنال داشت که در جریان آن، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در بریتانیا، از این تلویزیون به خاطر مصاحبه با سخنگوی گروهی موسوم به «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» شکایت کرد.

این مصاحبه اواخر شهریور سال ۹۷ به دنبال حمله به رژه نظامی در اهواز صورت گرفت که ۲۴ کشته و بیش از ۶۰ زخمی برجای گذاشت و گروه یادشده مسئولیت حمله را پذیرفت، اگرچه داعش نیز ادعا کرد که این حمله را آنها ترتیب داده‌اند.

در نهایت، نهاد ناظر بر رسانه‌های بریتانیا شکایت سفارت ایران از ایران اینترنشنال را وارد ندانست.

آقای بعیدی‌نژاد روز اول آذر بار دیگر خبر داد که از تلویزیون ایران اینترنشنال و شبکه‌های «من‌وتو» و «بی‌بی‌سی فارسی» به آفکام شکایت کرده است.

دلیل این شکایت آنچه که «تحریف مغرضانه تحولات اخیر ایران و دعوت به خشونت گسترده علیه نهادهای مدنی ایران» خوانده شده، عنوان شده است.

بر اساس گزارش سایت رادیو فردا/ ق/ک.ر
XS
SM
MD
LG