لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۳

حاجی‌زاده: دشمن با ارسال برخی قطعات بدنبال نفوذ به ساختار تسلیحاتی ایران بود


امیر علی حاجی‌زاده
امیر علی حاجی‌زاده

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، روز ۳۰ بهمن در جریان یک سخنرانی در همدان گفت: «دشمن با ارسال برخی وسایل و قطعات خاص به دنبال نفوذ به ساختار تسلیحاتی کشور بود».

روزنامه نیویورک‌تایمز اخیرا در گزارشی از یک برنامه سری در آمریکا برای نفوذ به برنامه موشکی ایران خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای حاجی‌زاده گفته است «دشمن با ارسال برخی وسایل و قطعات خاص به دنبال نفوذ به ساختار تسلیحاتی کشور بود». او اما در ادامه افزوده است که تهران «متوجه» این موضوع شده‌است.

فرمانده هوافضای سپاه «نفوذ به سیستم موشکی ایران و مختل کردن آن» را رد کرده‌است.

مقام‌های جمهوری اسلامی به‌کرات از واژه «دشمن» در مورد برخی کشورها از جمله ایالات متحده استفاده می‌کنند. با این حال فرمانده نیروی هوافضای سپاه مشخصا منظور خود را از «دشمن» روشن نکرده‌است.

او البته در ادامه سخنانش به رخدادهایی در پیوند با ایالات متحده در عراق و سوریه اشاره کرده‌است.

در ۲۴ بهمن ماه روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از مقام‌های پیشین و فعلی دولت آمریکا، گفته بود کاخ سفید برنامه محرمانه‌ای برای مقابله با برنامه موشکی جمهوری اسلامی دارد.

به گفته نیویورک‌تایمز، این برنامه که ایده‌های اولیه آن به دوران جرج بوش باز می‌گردد، در زمان باراک اوباما نیز پی‌گیری شده بود، اما به‌طور مشخص در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و وزارت خارجه مایک پومپئو، شدت گرفت.

خود آقای حاجی‌زاده در اسفند ماه ۱۳۹۴ گفته بود «دشمن به دنبال عقیم کردن توان دفاعی ماست… به دنبال نفوذ و خرابکاری هستند و این موجب شد بر روی ساخت قطعات در داخل متمرکز شویم».

چندی پس از انتشار گزارش نیویورک‌تایمز، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی این «احتمال» را مطرح کرد که ناموفق بودن پرتاب ماهواره در ایران در هفته‌های گذشته ناشی از «خرابکاری» آمریکا باشد.

آقای ظریف افزوده بود: «ما هنوز [این را] نمی‌دانیم و باید آن را به دقت بررسی کنیم».

ایران اواخر دی ماه به پرتاب ناموفق ماهواره‌ای به نام «پیام» اقدام کرد که در نهایت به مدار زمین نرسید. هفدهم بهمن ماه نیز رسانه‌های آمریکایی گفتند تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد ایران مجددا تلاش کرده ماهواره به فضا بفرستد هرچند به نظر می‌رسد موفقیتی در این زمینه نداشته‌است.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به پرتاب ماهواره‌ها گفته بود «ایران به دنبال توانایی‌های پیشرفته موشکی تهدیدکننده است». ایران اما این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گوید ساختار پرتاب ماهواره و پرتاب موشک‌های نظامی «متفاوت» است.

امیرعلی حاجی‌زاده در بخشی دیگر از اظهاراتش مدعی شده که ایران توانسته است با «نفوذ» به هواپیماهای جاسوسی آمریکا «اطلاعات دست اولی درباره داعش، امکانات آن‌ها و غیره» به دست آورد و این «اطلاعات» بعدا در اختیار شبه‌نظامیان شیعه عراقی قرار گرفت.

در این مورد نیز اطلاعات و جزئیات مشخصی ارائه نشده و معلوم نیست آن‌چه آقای حاجی‌زاده «نفوذ» به هواپیماهای جاسوسی آمریکا توصیف کرده، چگونه و با چه امکاناتی صورت گرفته‌است.

مقام‌های آمریکایی به گزارش نیویورک‌تایمز واکنشی نشان نداده‌اند. مقام‌های ایالات متحده هنوز واکنشی به اظهارات تازه فرمانده هوافضای سپاه نشان نداده‌اند.

تسنیم، ان‌بی‌سی، نیویورک‌تایمز، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG