لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۳

فرمانده سپاه: پنج تن از مرزبانان ربوده‌شده آزاد شدند


فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنج‌شنبه، ۲۴ آبان‌ماه، اعلام کرد که پنج تن از ۱۲ مرزبان ربوده‌شده ایران «آزاد» شده‌اند و در حال حاضر در «اختیار» دولت پاکستان قرار دارند.

محمدعلی جعفری به نام و رده نظامی این پنج نفر اشاره‌ای نکرده و هیچ توضیح دیگری نیز در این زمینه ارائه نکرده است.

خبرگزاری فارس که خبر آزادی این مرزبانان را منتشر کرده از سرنوشت باقی این افراد خبری نداده است.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که محمدنعیم امینی‌فرد، رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، به تازگی گفته بود مرزبانان ربوده‌شده ایرانی به «منطقه‌ای در نزدیکی» مرز پاکستان و افغانستان منتقل شده‌اند و دولت مرکزی اسلام‌آباد «تسلطی به این مناطق ندارد».

وی در عین حال از دولت پاکستان برای نپذیرفتن مسئولیت این اتفاق انتقاد کرده بود.

گروه جیش‌العدل اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.

قرارگاه قدس سپاه پاسداران پس از این اتفاق، در اطلاعیه‌ای رسمی «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرد.

پیش از اعلام خبر آزادی پنج تن از مرزبانان ایرانی، شهروز برزگر، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعضای گروه جیش‌العدل را «تروریست‌هایی» معرفی کرده بود که «کاری انجام می‌دهند و فرار می‌کنند و جایی مشخص ندارند و به اصول حقوق بین‌الملل هم پایبند نیستند. این‌ها جز زبان زور نمی‌فهمند.»

وی به این گروه هشدار داده بود: «هرچه سریع‌تر اسلحه خود را زمین بگذارند و تسلیم شوند و توبه‌نامه خود را امضا کنند تا بتوانند مابقی عمر خود و خانواده‌شان را تضمین کنند. وقتی که آنها اسلحه برداشته‌اند و قصد مبارزه دارند نه تنها خودشان در امنیت نخواهند بود، بلکه خانواده‌هایشان هم در امنیت نخواهند بود.»

تاکنون علاوه بر سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی ارتش، به پاکستان برای مذاکره درباره سرنوشت مرزبانان، وزیر کشور و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در تماس تلفنی با همتایان پاکستانی خود خواستار «اقدام سریع و قاطع» این کشور برای آزادی نیروهای نظامی ایران و بازداشت ربایندگان آنان شده‌اند.

گروه جیش‌العدل که تاکنون بارها با مربانان ایران در این استان درگیر شده و تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان می‌داند.

منابع: خبرگزاری‌های فارس، ایلنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG