خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به اینکه ایران برای ضربه زدن به اهداف اسرائیلی در خاک اروپا نوجوانان را هم اجیر میکند، از قول یک کارشناس تروریسم نوشت ارتباط با این نوجوانان از طریق پیام رسانهای اجتماعی صورت میگیرد.
پتر نِسِر، پژوهشگر تروریسم در موسسه تحقیقات دفاعی نروژ، به بلومبرگ گفت عوامل مرتبط با ایران معمولا برای اجیر کردن افراد و راهنماییهای بعدی به آنها از شبکههایی مانند تلگرام، تیکتاک یا واتساپ استفاده میکنند.
بلومبرگ در گزارش خود که شنبه اول دیماه منتشر شد نوشت که به باور بازرسان امنیتی، حملات ماههای اخیر در خاک اروپا بخشی از «روند جدید» عوامل ایران یعنی به کارگیری تبهکاران محلی و کودکان است.
بلومبرگ به نقل از یک منبع که این روند را ردیابی کرده نوشت پولی که عوامل ایران به اجیرشدگان میپردازند از «حدود ۱۵۰۰ یورو برای قتل» شروع میشود و مثلا برای حمله با بمب بنزینی میتواند در حد ۱۲۰ یورو باشد.
این خبرگزاری با اشاره به حملاتی که امسال در چند کشور اروپایی رخ داد، به نقل از پتر نِسِر، پژوهشگر تروریسم، به نشانههای غیرحرفهای و آماتوری بودن این حملات اشاره کرده است.
خرداد امسال یک پسر ۱۵ ساله در نزدیکی استکهلم، پایتخت سوئد، اسلحه به دست سوار تاکسی شد و از راننده خواست او را به سفارت اسرائیل «که نشانیاش را نمیدانست» ببرد.
مهرماه امسال نیز دو نوجوان ۱۳ و ۱۶ ساله در گوتنبرگ سوئد در ارتباط با حمله به شعبه کارخانه نظامی اسرائیل در این شهر بازداشت شدند.
پیش از آن، در اردیبهشت، سرویسهای اطلاعاتی در بروکسل، پایتخت بلژیک، نوجوانهای ۱۴ سالهای را یافتند که برای حمله به سفارت اسرائیل برنامهریزی میکردند.
بلومبرگ با اشاره به حملات اخیر اسرائیل به گروههای نیابتی ایران در منطقه، از قول یک مقام ارشد اروپایی نوشت که این شبکه حدود نیم قرن اساس سیاست خارجی ایران را تعریف کرده و فروپاشی هنوز باعث نشده تهدیدها در خاک اروپا کاهش یابد.
این خبرگزاری همچنین به نقل از پتر نِسِر نوشت که ضربات وارده به ایران میتواند تهران را «به عقبنشینی و تمرکز بر بازسازی داخلی» سوق دهد اما در عین حال ممکن است حکومت ایران همچنان به «ویرانی بیشتر» اقدام کند.
دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل هنوز به درخواست بلومبرگ برای اظهار نظر پاسخ نداده است؛ با این حال مقامهای جمهوری اسلامی پیش از این ارتباط با تمامی حملات در اروپا را رد کردهاند.