وزیر خارجه ایران وارد عربستان سعودی شد
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در میانه تنشهای شدید در خاورمیانه و تهدید اسرائیل به تلافی حمله موشکی هفته گذشته جمهوری اسلامی، وارد پایتخت عربستان سعودی شد.
تصویر ورود او به ریاض منتشر شده و وزیر خارجه عربستان سعودی از همتای ایرانی خود استقبال کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران ساعتی پیش در شبکه ایکس، توئیتر سابق، نوشت که تمرکز عباس عراقچی بر توقف «نسلکشی و تجاوزات» اسرائیل و «کاهش درد و رنج» مردم غزه و لبنان خواهد بود.
اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی نوشت که آقای عراقچی در جریان دیدار با مقامهای عربستان سعودی درباره مسائل دوجانیه و تلاش برای به ثمر رساندن «آتشبس» در غزه و لبنان مذاکره خواهد کرد.
وزیر خارجه ایران قرار است سپس به قطر برود که یکی از میانجیهای اصلی در ماههای گذشته بین اسرائیل و گروه افراطی حماس برای رسیدن به آتشبس در جنگ غزه بوده است.
رویترز پیشتر به نقل از یک مقام ارشد ایرانی گزارش داد که تهران از کشورهای عربی خلیج فارس خواسته است اجازه ندهند که از حریم هوایی کشورشان علیه ایران استفاده شود.
دو غیرنظامی در شمال اسرائیل در پی حملات راکتی از لبنان کشته شدند
خدمات اورژانس اسرائیل خبر داد که دو شهروند این کشور بر اثر حملات راکتی از لبنان در شهر شمالی کریات شمونا کشته شدند.
در بیانیه اورژانس اسرائیل آمده است که امدادگران یک مرد و زن حدودا ۴۰ ساله را پیدا کردند که بر اثر برخورد ترکش بیهوش و مجروح بودند و تلاش برای نجات آنها بینتیجه ماند.
این نخستین تلفات غیرنظامی در اسرائیل از زمان آغاز حمله زمینی ارتش این کشور به جنوب لبنان و ادامه حملات هوایی به نقاط مختلف لبنان برای ضربه زدن به اهداف گروه حزبالله است.
کریات شمونا به دلیل نزدیکی به مرز لبنان منطقه بسته نظامی اعلام شده و طی روزهای اخیر به شکل مداوم هدف راکتهای حزبالله بوده است.
ارتش اسرائیل میگوید حدود ۲۰ راکت پرتابشده از لبنان به سمت این شهر در روز چهارشنبه شناسایی شد.
حزبالله در روزهای اخیر صدها راکت به شمال اسرائیل پرتاب کرده که باعث شد ارتش اسرائیل روز سهشنبه حکم به تعطیلی مدارس در این مناطق برای ایمنی شهروندان دهد.
ارتش اسرائیل بقایای یک موشک ایرانی را به نمایش گذاشت
ارتش اسرائیل بقایای یکی از موشکهای ایرانی را که در جریان حمله روز ۱۰ مهر به این کشور مورد استفاده قرار گرفت، به نمایش گذاشته است.
این ارتش روز چهارشنبه ۱۸ مهر بقایای این موشک بالستیک را که رهگیری و خنثی شده بود، در یک پایگاه نظامی در معرض دید قرار داد.
یکی از سخنگویان این نهاد نظامی در این زمینه گفت این موشک با کلاهکی که یک تن مواد منفجره با خود داشت به سمت شهروندان اسرائیلی شلیک شد.
همچنین بخشی از سلاحها و مهمات کشفشده از گروه حزبالله لبنان نیز در پایگاه جولس در جنوب اسرائیل به نمایش درآمده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه ۱۰ مهر با شلیک ۱۸۱ فروند موشک بالستیک از مدلهای مختلف به نقاط مختلفی از اسرائیل حمله کرد که به گفته اسرائیل بیشتر آنها رهگیری شد و تعدادی نیز به دو پایگاه نظامی و شهر تل آویو برخورد کرد.
درگیریهای شدید در جبالیای نوار غزه
مقامات فلسطینی میگویند عملیات گستردهٔ اسرائیل در شمال غزه، دهها نفر را کشته و زخمی کرده و بیم آن میرود که سه بیمارستان دیگر در این باریکه را به تعطیلی بکشاند.
این خبرها در شرایطی اعلام میشود که درگیریهای شدیدی در جبالیا در جریان است، و ساکنان این اردوگاه آوارگان که قدمت آن به جنگ سال ۱۹۴۸ برمیگردد، میگویند که هزاران نفر از زمان آغاز عملیات در روز یکشنبه در خانههای خود محبوس شدهاند.
این افراد از آن رو نمیتوانند از محل سکونت خود خارج شوند که جتها و پهپادهای اسرائیلی مرتب بر فراز این منطقه در حال پرواز هستند و سربازان اسرائیلی با نیروهای گروه افراطی حماس در خیابانها میجنگند. حماس در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
وزارت بهداشت غزه میگوید از روز یکشنبه تا سهشنبه، ۴۰ جسد را از جبالیا و ۱۴ جسد دیگر را از مناطق دورتر شمال نوار غزه دریافت کرده است.
«بیش از ۴۲ هزار کشته در نوار غزه»
وزارت بهداشت نوار غزه تازهترین آمار تلفات از آغاز جنگ در نیمه مهرماه سال گذشته را منتشر کرد.
بر پایه این آمار، تا کنون «بیش از ۴۲ هزار فلسطینی بر اثر حملات اسرائیل کشته شده و ۹۷ هزار و ۷۲۰ تن هم زخمی شدهاند.»
به گفته این نهاد بهداشتی، تنها طی ۲۴ ساعت منتهی به چهارشنبه ۱۸ مهرماه، ۴۵ تن کشته و ۱۳۰ نفر هم مجروح شدهاند. وزارت بهداشت غزه همواره گفته است که احتمالاً آمار واقعی تلفات بسیار بیش از این است؛ چراکه اجساد تعداد قابل توجهی از قربانیان، همچنان زیر آوار مانده و پیدا نشده است.
بر اساس گزارش این نهاد خیریه، دستکم ۱۷ هزار کودک، از خانوادههای خود جدا شده یا آنها را از دست دادهاند. این مؤسسه خیریه هشدار داده که آمار واقعی این کودکان ممکن است تا سه برابر بیشتر باشد؛ یعنی چیزی حدود ۵۱ هزار کودک.
این گزارش با اشاره به اینکه تعدادی از کودکان، به تنهایی در بیمارستانها سکونت دارند، میگوید صدور پیاپی فرمانهای تخلیه و جابجایی، بازداشت افراد و حملات هوایی مداوم، تأثیر قابل توجهی بر جدا شدن کودکان از خانوادههایشان داشته است.
مشاور فرمانده سپاه: خامنهای بهزودی به قاآنی نشان فتح میدهد
ابراهیم جباری، مشاوره فرمانده سپاه پاسداران میگوید قرار است علی خامنهای «تا چند روز دیگر»، به اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه که این روزها سرنوشتش در هالهای از ابهام قرار دارد، «نشان فتح» بدهد.
مشاور فرمانده سپاه نیز همچون ایرج مسجدی، معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه پاسداران، گفت که قاآنی در «سلامت کامل» است.
جباری با این حال مشخص نکرده که این نشان، غیابی اهدا میشود یا اسماعیل قاآنی هنگام اهدای نشان، توسط رهبر جمهوری اسلامی، حضور فیزیکی خواهد داشت.
روزنامه نیویورک تایمز روز ۱۵ مهر به نقل از سه منبع ایرانی نوشته بود که اسماعیل قاآنی آخرین بار هفته گذشته در بیروت دیده شد.
گزارش نیویورک تایمز اولین اشاره به سفر فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به پایتخت لبنان در یک رسانه جریان اصلی در غرب بود که در میانه برخی گمانهزنیهای رسانهای در خصوص احتمال زخمی یا کشته شدن قاآنی منتشر شد.
ایرج مسجدی در روزهای اخیر گفته بود که «برخی میگویند که (اگر قاآنی خوب است و زنده) بیانیه بدهید، و ما در جواب میگوییم چرا بیانیه؟ نیازی نیست چنین اقدامی شود».
آخرین تصاویر منتشر شده از اسماعیل قاآنی در ایران، چند روز پس از کشتهشدن حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزبالله لبنان بود که برای عرض تسلیت به دفتر نمایندگی حزبالله در تهران رفته بود.
او پس از کشته شدن قاسم سلیمانی در دی ۱۳۹۸ به فرماندهی این نیرو منصوب شد. نیروی قدس، یکی از پنج شاخه سپاه پاسداران، از جمله مسئول حمایت از گروههای نیابتی تهران در منطقه است.
هشدار آنروا: ۴۰۰ هزار نفر در شمال غزه به دام افتادهاند
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (اونروا)، هشدار داده است که دستکم ۴۰۰ هزار نفر عملاً در شمال غزه «به دام افتادهاند»، زیرا هیچ جایی امن در این منطقه وجود ندارد.
او گفت که بسیاری از مردم در شمال غزه، به ویژه در اردوگاه آوارگان جبالیا، بزرگترین اردوگاه از هشت اردوگاه تاریخی آوارگان شهری نوار غزه، اکنون از پیروی از دستورات اسرائیل برای تخلیه سرباز میزنند.
ارتش اسرائیل از روز یکشنبه جبالیا و سایر محلههای مجاور را محاصره کرده و به ساکنان دستور داده است که به سمت ناحیهای موسوم به «منطقه بشردوستانه» مواسی فرار کنند.
به نوشته خبرگزاریها، منطقه مواسی پیشتر هدف حملات هوایی مرگبار اسرائیل بوده و به شدت شلوغ است.
نظرات گوناگون در میان ایرانیان در مورد حمله احتمالی اسرائیل به جمهوری اسلامی
در حالی که نگرانیها از وقوع جنگ گسترده در خاورمیانه افزایش یافته است و رهبران کشورهای غربی و منطقه شدیداً در تلاش هستند تا از وسیعتر شدن جنگ غزه، لبنان و کشیده شده پای ایران به این درگیریها جلوگیری کنند، برخی از فعالان سیاسی همچون مریم معمارصادقی میگویند که مردم ایران مخالفتی با حمله اسرائیل نخواهند داشت.
همزمان برخی فعالان سیاسی هم مخالف هرگونه جنگ و حمله نظامی از سوی اسرائیل به ایران هستند اما موافقان حمله اسرائیل به ایران چه منطقی دارند و چه میگویند؟
مریم معمارصادقی که ساکن آمریکا است در گفتوگو با فرشته قاضی از رادیوفردا میگوید امید این است که در صورت حمله اسرائیل، جمهوری اسلامی، قدرت و اعتماد به نفس خود را از دست دهد.
همزمان با افزایش تنشها در منطقه و احتمال شدت یافتن درگیریهای نظامی بین اسرائیل و ایران، بسیاری از فعالان و گروههای سیاسی ایران نیز در مورد عواقب بروز جنگ هشدار دادهاند.
حزبالله میگوید دو تلاش ارتش اسرائیل برای نفوذ به جنوب لبنان را «دفع کرده است»
حزبالله لبنان روز چهارشنبه گفت که افراد این گروه دو تلاش ارتش اسرائیل برای نفوذ به جنوب لبنان را «دفع کردند.»
حزبالله در دو بیانیه جداگانه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی سعی کردهاند وارد مناطق مرزی نزدیک بلیده در جنوب شرقی و لبونه در جنوب غربی شوند، اما به عقب رانده شدند.
همزمان اسرائیل از تقویت نیروهایش در خاک لبنان خبر میدهد.
ارتش اسرائیل میگوید لشکر ۱۴۶ خود را در جنوب لبنان مستقر کرده است. این لشکر، نخستین لشکر از نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل است که در خارج از مرزهای این کشور مستقر میشود. ارتش اسرائیل همچنین از برنامهاش برای گسترش عملیات زمینی از جنوب شرقی لبنان به جنوب غربی این کشور خبر داد.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل از اعلام تعداد دقیق نیروهای این کشور در خاک لبنان سر باز زد؛ اما پیشتر ارتش گفته بود که سه
لشکر درگیر عملیات در لبنان هستند؛ موضوعی که نشان میدهد احتمالأ هزاران سرباز اسرائیلی در لبنان حضور دارند.
نعیم قاسم میگوید از تلاش برای آتشبس در لبنان حمایت میکند
نعیم قاسم، معاون رهبر حزبالله لبنان، در یک سخنرانی تلویزیونی ۳۰ دقیقهای که روز سهشنبه پخش شد، گفت که گروه او از تلاشها برای دستیابی به آتشبس برای لبنان حمایت میکند، اما برای اولین بار از هرگونه اشاره به توافق آتشبس غزه به عنوان پیششرط برای توقف آتشباریهای این گروه علیه اسرائیل صرفنظر کرد.
نعیم قاسم گفت که حزبالله از تلاشهای نبیه بری، رئیس پارلمان، متحد حزبالله، برای تضمین توقف درگیریها که در هفتههای اخیر با تهاجم زمینی اسرائیل و کشته شدن برخی از رهبران ارشد حزبالله از جمله سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله تشدید شده، پشتیبانی میکند.
دفتر نخستوزیر اسرائیل حاضر به موضعگیری در قبال سخنان نعیم قاسم نشد. متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اما دلیل تغییر لحن حزبالله را، «قرار گرفتن در موضع ضعف و خوردن ضربات سنگین در میدان نبرد» دانست.
نعیم قاسم در سخنانش ادعا کرد که به رغم «ضربات دردناک» اسرائیل، از قابلیتهای حزبالله کاسته نشده است. او تهدید کرد
که دهها شهر اسرائیل در تیررس موشکهای گروه او قرار دارند.