لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۳

کمالوندی در مورد غنی‌سازی ۲۰ درصدی مصوب مجلس: تقریباً نصف راه را رفته‌ایم


بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه با اشاره به تصمیم مجلس شورای اسلامی برای تحت فشار گذاشتن طرف‌های غربی از طریق افزایش غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم گفت که در این زمینه «تقریباً ما نصف راه را رفته‌ایم.»

به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز کمالوندی روز چهارشنبه، ۱۸ فروردین، گفت که بخش مهمی از مصوبه مجلس، موسوم به «قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها»، در خصوص غنی‌سازی ۲۰ درصد به میزان سالانه ۱۲۰ کیلوگرم بود «و تا امروز ۵۵ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد تولید شده است و تقریباً ما نصف راه را رفته‌ایم و با این روند ما می‌توانیم زودتر از ۸ ماه به هدف مد نظر برسیم.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که نمایندگان دولت ایران در وین، پایتخت اتریش، با اعضای گروه ۴+۱ و با حضور نمایندگان آمریکا برای لغو تحریم‌ها به پای میز مذاکره رفته‌اند.

بهروز کمالوندی اضافه کرد: «نرخ تولید اورانیوم ۲۰ درصد ما الان بسیار بالاتر از قبل از برجام است و بر اساس آمار و ارقام ۳۰ درصد بیشتر از قبل از برجام ظرفیت تولید ۲۰ درصد داریم.»

این در حالی است که بر اساس برجام، ایران مجاز است تا سقف ۲۰۲ کیلوگرم اورانیوم با غلظت ۳.۷ درصد در اختیار داشته باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفت: «الان ما حدود ۱۶ هزار و پانصد سو ظرفیت غنی‌سازی داریم که این عدد قبل از برجام ۱۲ هزار و پانصد سو بود.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از این اعلام کرده بود که ذخایر ۲۰ درصدی اورانیوم ایران که تا زمان توافق ژنو در سال ۹۲، حدود ۲۰۰ کیلوگرم تخمین زده می‌شد تنها یک مرحله تا تبدیل به مواد لازم برای ساخت حداقل یک بمب اتمی فاصله داشت.

حرکت ایران به این سمت در حالی ادامه می‌یابد که کشورهای اروپایی طرف توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرده‌اند که غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در ایران «هیچ توجیه قابل قبول غیرنظامی» ندارد و خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به شکل «قابل توجهی» افزایش می‌دهد.

روز سه‌شنبه در وین به ایران پیشنهاد شد تا در قبال توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی، شاهد آزادسازی یک میلیارد دلار از دارایی‌های خود باشد، اما ایران این پیشنهاد را رد کرد.

ایران و نمایندگان کشورهای اصلی عضو برجام موسوم به ۱+۴، روز سه‌شنبه، ۱۷ فروردین، در وین جلسه‌ای در مورد برجام برگزار کردند که عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، و چند عضو دیگر آن را «سازنده» خواندند.

این نشست با میانجی‌گری اتحادیه اروپا انجام شد و هیئت آمریکایی نیز به رهبری رابرت مالی، نماینده ایالات متحده آمریکا در امور ایران، به وین سفر کرد، اما در هتلی جداگانه مستقر شد.

دولت جدید آمریکا به دنبال راهی برای احیای توافق هسته‌ای با ایران است، اما مقامات ایران بارها گفته‌اند که تهران تا قبل از رفع تحریم‌ها «هیچ گفت‌وگویی با آمریکا چه با واسطه و چه بدون واسطه انجام نخواهد داد».

در همین حال، ایالات متحده تأکید دارد که ایران باید پیش از برچیده شدن تحریم‌ها، روند عدول از مفاد توافق هسته‌ای را متوقف کرده و به تعهداتش مطابق برجام بازگردد.

عباس عراقچی روز سه‌شنبه اعلام کرد که گفت‌وگوهای کارشناسی در وین در خصوص رفع تحریم‌ها و اقدامات برجامی ایران ادامه خواهد داشت.

در همان روز، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با انتشار توئیتی نوشت که کشورش چشم‌به‌راه نتیجه‌گیری مثبتی از این جلسات برای «آغاز کار واقعی و نه فقط صدور بیانیه» در مسیر احیای برجام است.

با استفاده از مهر و رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG