مجلس نمایندگان آمریکا پنجشنبه چهارم آبان طرح تحریم شرکتها و افرادی که به تامین نیازهای برنامه موشکهای بالیستیک ایران کمک می کنند را با اکثریت قاطع تصویب کرد.
گزارش ها حاکی است که این طرح با ۴۲۳ رای موافق در مقابل دو رای مخالف به تصویب رسیده است.
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که این طرح را تهیه کرده،گفته است، ایران نیازی به توسعه یا به کارگیری برنامه موشک های بالیستیک قاره پیما ندارد.
وی اضافه کرده است: این تحریم هاشرکت های ایرانی، خارجی و بانک ها و افرادی که به برنامه غیرقانونی تسلیحاتی حکومت ایران کمک می کنند، را تحت فشار قرارخواهد داد.
اد رویس تاکید کرده است: ایران باید بداند که ایالات متحده رفتارهای خطرناک این کشور را تحمل نمی کند.
این طرح تحریمی تازه علیه برنامه موشکی ایران دولت دونالد ترامپ را موظف می کند شرکت و موسساتی که در ایران یا خارج از این کشور با برنامه موشکی جمهوری اسلامی همکاری می کنند را شناسایی کرده و مورد تحریم قرار دهد.
این طرح از حمایت دو حزب جمهوریخواه و دمکرات در مجلس نمایندگان برخوردار است، دولت آمریکا را موظف می کند هرگونه فعالیت موشکهای بالیستیکی ایران که برای توانمندی حمل کلاهک اتمی طراحی شدهاند، از جمله فناروی شلیک موشکی راهدف تحریم قرار دهد.
در بخش دیگری از این طرح آمده است، این طرح بخش نظامی ایران را هدف قرار می دهد که باعث نگرانی است و در توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران به طور مستقیم به آن پرداخته نشده است.
کوین مک کارتی، رهبر اقلیت دمکرات در مجلس نمایندگان نیز گفته است این طرح باعث تضعیف برنامه موشکی ایران خواهد شد.
اکنون این طرح برای تصویب به سنای آمریکا می رود و در صورت تصویب در سنا برای امضای رییس جمهوری به کاخ سفید فرستاده می شود.
خبرگزاری رویترز پیشتر در خصوص تحریم های تازه در کنگره آمریکا نوشته بود این اقدامات در راستای اعمال محدودیتها و جدیت بیشتر در قبال تهران، بدون لغو فوری توافق اتمی میان شش قدرت جهانی و ایران، برجام، برآورد میشود.
شماری از مشاوران و دستیاران قانونگذاران در کنگره آمریکا به رویترز گفته اند، اعضای مجلس نمایندگان در حال حاضر بر مقابله با اقدامات ایران متمرکز هستند و به همین دلیل تحریمهای تازه موشکی و تحریمها علیه حزبالله لبنان مطرح شده اند.
در همین زمینه، روز گذشته مجلس نمایندگان سه طرح در ارتباط با حزب الله لبنان را تصویب کرد.
آسوشیتدپرس می گوید، این طرح از حمایت نمایندگان از هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات برخوردار است و احتمالا در سنا نیز رای خواهد آورد.
برنامه موشکی ایران از جمله مواردی است که آمریکا با استناد به آن تهران رابه ایجاد بیثباتی در منطقه متهم میکند و می گوید، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در حمایت توافق از هستهای ایران را از آزمایش موشکهایی با قابلیت نصب کلاهک هستهای نهی کرده است.
ایران با تکیه بر همین موضوع مدعی است که «موشکهای آزمایششده برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشدهاند» و از این رو آزمایشهای موشکیاش در تضاد با توافق اتمی نیست.