سازمان ملل متحد روز سهشنبه، ۱۵ مهر، از ایران خواست بیدرنگ نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کند.
در بیانیهای که به همین منظور منتشر شده، آمده است که این افراد در بحبوحه شیوع بیماری کووید-۱۹ مورد تبعیض واقع شده و برخلاف سایر زندانیان، نسبت به آزادیشان تعلل شده است.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در همین راستا مراتب نگرانی عمیق این سازمان از بدتر شدن وضعیت فعالان حقوق بشر، وکلا و زندانیان سیاسی ایران را در نتیجه بحران بیماری کرونا بیان کرد.
ایران از هشت ماه پیش برای جلوگیری از افزایش شیوع بیماری کرونا در زندانها اقدام به آزادسازی موقت حدود ۱۲۰ هزار زندانی در سراسر کشور کرد ولی متهمان جرایم اقدام علیه امنیت ملی که احکام زندان بیش از پنج سال دارند از این موضوع مستثنی شدند.
خانم باشله گفت که این متهمان در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری کرونا قرار گرفتهاند و از این تبعیض ابراز تأسف کرد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با ابراز نگرانی از هدف گرفتن سازمانیافته و سرسختانه دگراندیشان در ایران، خواستار فراهم شدن امکانات درمانی برای خانم نسرین ستوده در منزل وی شد.
خانم ستوده که با اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و در زندان از ۲۰ مرداد در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی اعتصاب غذا کرده بود، پنجم مهرماه به دنبال وخیم شدن حال جسمیاش اعتصاب غذای خود را شکست.
صدها نویسنده و شخصیت فرهنگی در جهان با امضای نامه سرگشاده انجمن قلم آمریکا خطاب به حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، خواستار آزادی نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شدهاند.
در این نامه سرگشاده که نویسندگان سرشناسی چون مارگارت اتوود، آریل دورفمن و پل استر نیز از امضاکنندگان آن هستند، از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شده که نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، را «فوری و بدون قیدوشرط» آزاد کنند.
شماری از فعالان زن خارج از ایران هم در نامهای سرگشاده با نگرانی از وضعیت جسمی نسرین ستوده، از مقامهای جمهوری اسلامی خواستند به حبس وی و سایر زندانیان سیاسی پایان دهند.