لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۸

یک ناو گروه ایران «عازم اقیانوس اطلس می‌شود»


نیروی دریایی ایران در سالهای اخیر محدوده تردد و عملیات خود را گسترش داده است.
نیروی دریایی ایران در سالهای اخیر محدوده تردد و عملیات خود را گسترش داده است.

یکی از فرماندهان نیروی دریایی ایران روز جمعه اعلام کرد کشتی های جنگی ایران در اوایل سال خورشیدی آینده به اقیانوس اطلس اعزام خواهند شد. این تصمیم بخشی از تلاش های ایران برای گسترش دامنه عملیاتی نیروی دریایی آن کشور در نزدیکی قلمرو دریایی آمریکاست.

به گزارش خبرگزاری رویترز از نگاه ایران حضور نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس یک نگرانی امنیتی جدی است و ایران می کوشد با اعزام نیروی دریایی خود به نزدیکی قلمرو دریایی آمریکا این اقدام را تلافی کند.

دریادار تورج حسنی مقدم جانشین فرمانده نیروی دریایی ایران گفت حرکت یک ناوگروه به سمت اقیانوس اطلس اوایل سال آینده خورشیدی آغاز خواهد شد.

او به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت:«اقیانوس اطلس مسیری طولانی است و احتمال دارد این ماموریت ناوگروه ایرانی در این اقیانوس پنج ماه به طول بیانجامد.»

او افزود: ناو سهند که اخیرا ساخته شده بخشی از این ناوگروه خواهد بود. ناو جنگی سهند عرشه پرواز هلی کوپتر دارد و به گفته فرماندهان نیروی دریایی ایران به سلاح های ضد هوایی و توپ های ضد کشتی، موشک های زمین به زمین و موشک های زمین به هوا مجهز است و قابلیت های نظامی الکترونیک آن بسیار پیشرفته است.

دریادار حسنی در ماه دسامبر نیز گفته بود که ایران به زودی چند شناور نیروی دریایی را به ونزوئلا اعزام خواهد کرد.

یک مقام ارشد نیروهای مسلح ایران ماه گذشته گفت با توجه به اینکه ناوهای هواپیمابر آمریکا اجازه دارند در آبهای بین المللی نزدیک به حریم دریایی ایران تردد کنند نیروی دریایی ایران نیز می تواند در نزدیکی حریم دریایی آمریکا حرکت کند.

خبرگزاری رویترز یادآوری می کند که نیروی دریایی ایران در سالهای اخیر محدوده تردد و عملیات خود را گسترش داده و برای حفاظت از کشتی های تجاری تعدادی از شناورهای خود را به اقیانوس هند و خلیج عدن اعزام کرده است.

دریادار حسنی در بخش دیگری از مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت:«حضور مستمر ناوگروه های نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به منظور اجرایی کردن دستورهای فرماندهی کل قوا، حفظ و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در آب های دور دست، به اهتزاز درآوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران و خنثی سازی پروژه ایران هراسی و تامین امنیت خطوط دریانوردی کشور است. »

از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ که در ماه اردیبهشت آمریکا را از برجام خارج کرد و تحریم های هسته ای علیه ایران را از سر گرفت جنگ لفظی و تهدیدهای متقابل بین تهران و واشینگتن شدت گرفته است.

ایران تهدید کرده که اگر به دلیل فشارهای آمریکا نتواند نفت خود را بفروشد به شیوه های مختلف از جمله مسدود کردن تنگه هرمز از صدور نفت کشورهای دیگر جلوگیری خواهد کرد. یک سوم از نفت جهان که با کشتی منتقل می شود از تنگه هرمز عبور می کند.

در سالهای اخیر مواردی از رویارویی بین سپاه پاسداران و نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس روی داده ولی در ماههای اخیر این موارد کاهش یافته است.

بااستفاده از گزارش رویترز و ایرنا، ش.ر/خ
XS
SM
MD
LG