لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۱

هند واردات نفت ایران را دست‌کم برای ماه نوامبر قطع می‌کند


خبرگزاری بلومبرگ روز سه‌شنبه، سوم مهرماه، گزارش داد که هند، یکی از بزرگ‌ترین مشتریان نفت ایران، برای ماه نوامبر قصد خرید هیچ محموله نفتی از ایران را ندارد.

بر اساس این گزارش، تاکنون کره جنوبی و ژاپن به خاطر تحریم‌های نفتی ایران که قرار است اوایل آبان‌ماه آینده به اجرا گذاشته شود، خرید نفت از ایران را قطع کرده اند و حال هند نیز به صف این مشتریان آسیایی ایران می‌پیوندد.

بلومبرگ از قول مقامات صنعتی و رسمی می‌نویسد، هنوز معلوم نیست برنامه چین برای خرید نفت ایران چیست، اما در مورد هند، دو پالایشگاه بزرگ دولتی «ایندین اویل»، «باهارات پترولیوم»، همچنین پالایشگاه‌های نایارا و مانگالور هیچ درخواستی برای خرید نفت ایران در ماه نوامبر نداده‌اند.

پالایشگاه‌های یاد شده تقریبا کل خرید نفت هند از ایران را بر دوش دارند.

مسئولان این پالایشگاه‌ها گفته‌اند که فعلا تصمیمی برای خرید نفت ایران ندارند تا ببینند در آینده چه سیاستی اتخاذ می‌کنند.

قبلا گزارش شده بود که هند به پالایشگاه‌های دولتی خود اجازه داده است که خرید نفت از ایران را ادامه دهند.

با احتساب این خبر، یک تحلیلگر ارشد در شرکت مشاوره «انرژی آسپکت» به مشتریان خود نوشته است که صادرات نفت ایران در ماه نوامبر می‌تواند به یک میلیون بشکه در روز سقوط کند.

ایران سال گذشته روزانه ۲.۱ میلیون بشکه صادرات نفت خام و ۴۰۰ هزار بشکه صادرات میعانات گازی داشت.

با افت صادرات ایران و تقلای پالایشگاه‌ها برای یافتن گزینه های جایگزین، قیمت نفت شاخص برنت طی روز جاری به نزدیک ۸۲ دلار صعود کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، طی سخنانی که روز سه‌شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد کرد، به شدت به ایران تاخت، اما از هند به عنوان دولتی تمجید کرد که به جمعیت میلیاردی خود آزادی اجتماعی داده و میلیون‌ها نفر را از فقر رهانده است.

هند دومین مشتری نفتی ایران بعد از چین است و سال گذشته به طور متوسط روزانه ۵۷۷ هزار بشکه نفت از ایران خریده بود که برابر ۲۷ درصد از کل صادرات نفت خام ایران بود.

بلومبرگ طی گزارش دیگری می گوید که مدتی است تانکرهای نفتی ایران سیستم ردیابی و سیگنال‌های خود را خاموش کرده اند تا مسیر و مقصد حمل محموله‌های نفتی خود را پنهان کنند.

همزمان خبرگزاری رویترز گزارش داد که «موسسه مالی بین المللی» طی ارزیابی که منتشر کرده، می‌گوید که صادرات نفت و میعانات گازی ایران از ماه آوریل تاکنون روزانه ۸۰۰ هزار بشکه افت کرده و این کاهش ادامه دارد.

این نهاد مالی جهانی پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال جاری مالی منفی سه درصد باشد.

هم اکنون پالایشگاه‌های مشتری ایران به نفت عربستان، روسیه، عراق و حتی خود آمریکا روی آورده‌اند.

بر اساس گزارش رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، متوسط صادرات روزانه نفت خام آمریکا در نیمه اول سال نسبت به دور مشابه ۸۰ درصد افزایش یافته و به ۱.۸ میلیون بشکه رسیده است. این رقم در ماه ژوئن، نیمه سال، رکورد تاریخی ۲.۲ میلیون بشکه را شکست.

این گزارش می افزاید که حجم عظیمی از نفت صادراتی آمریکا راه‌های بازارهای آسیایی، خصوصا چین، هند و کره جنوبی شده است.

البته آمریکا واردکننده خالص نفت است. این کشور بیشتر نفت سنگین خریداری کرده و نفت شیل سبک خود را می‌فروشد.

سال گذشته، آمریکا روزانه نزدیک ۱۱ میلیون بشکه واردات و حدود ۶.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و محصولات نفتی داشت.

منابع: خبرگزاری‌های بلومبرگ، رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، رادیوفردا/ د. خ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG