لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۳

طرح مجلس برای ممنوعیت مسابقه ورزشکاران ایران و اسرائيل؛ احتمال تعلیق کل ورزش ایران وجود دارد


همزمان با تصویب دو فوریت طرح «غیرقانونی شدن» مسابقه تیم‌های ورزشی ایران با ورزشکاران اسرائيلی در مجلس، هشدارهایی درباره احتمال تعلیق کل ورزش ایران مطرح شده است.

آن‌‌طور که خبرگزاری مهر روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت گزارش کرده است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح مقابله با آنچه را که «اقدامات خصمانه» اسرائیل علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی نامیدند، تصویب کردند.

در بند ۱۱ این طرح تاکید شده که «هر گونه مسابقه یا رقابت ورزشی اعم از رسمی یا تدارکاتی» بین ورزشکاران و تیم‌های ورزشی ایرانی با حریفان اسرائیلی ممنوع است.

نمایندگان مجلس همچنین قصد دارند فدارسیون‌های ورزشی ایران را موظف کنند «اقدامات مقتضی را جهت ممانعت از اعمال هرگونه مجازات و محرومیت‌های ورزشی بین‌المللی علیه ورزشکاران» به عمل آوردند.

این درخواست در حالی در طرح مجلس گنجانده شده است که فدراسیون جهانی جودو مهرماه ۹۸، به دلیل فشار مقام‌های جمهوری اسلامی برای باخت اجباری ورزشکاران جودو، کلیه فعالیت‌های بین‌المللی جودوی ایران را به حالت تعلیق درآورد.

آرش میراسماعیلی، رئيس فدارسیون جودو که در ماه‌های گذشته پیگیر رفع تعلیق این فدارسیون بوده است، هفتم اردیبهشت هشدار داده بود که این ماجرا ممکن است «گریبان رشته‌های دیگر و کل ورزش ایران» را بگیرد.

پدرام الوندی، معاون خبر خبرگزاری ایرنا، هم در واکنش به تصویب طرح جدید در مجلس در توئیتی نوشت که این موضوع می‌تواند «زمینه‌ساز تعلیق کل ورزش ایران و از دست رفتن المپیک توکیو شود».

دخالت و فشارهای سیاسی بر ورزشکاران در ایران یک پدیده سابقه‌دار است. سعید ملایی، ستاره جودوی ایران که در پی باخت «اجباری» از ایران رفت و عضو تیم مغولستان شد، در مصاحبه‌های متعددی گفته است که با فشار مسئولان سه بار مجبور شد به حریفان دیگر ببازد تا با رقبای اسرائیلی روبرو نشود.

اعتراض و مهاجرت آقای مولایی در سال گذشته مقدمه بحث تعلیق جودوی ایران شد. فدارسیون بین‌المللی جودو شرط برداشته شدن تعلیق را برگزاری یک مسابقه دوستانه بین جودوکاران ایران و اسرائیل اعلام کرده است.

فدارسیون جودوی ایران که چنین درخواستی را قبول ندارد، به دادگاه داوری ورزش شکایت برده است.

در این دادگاه قرار است چند ورزشکار ایرانی از جمله سعید مولایی، محمد منصوری و وحید سرلک درباره فشار و اجبار مقام‌های حکومت ایران در مسابقات ورزشی شهادت بدهند.


اجتناب از مسابقه به دلایل سیاسی، طبق قوانین کمیته بین‌المللی المپیک و تمام فدراسیون‌های جهانی ممنوع است.

در ایران اما ورزشکاران به خاطر سیاست جمهوری اسلامی ایران عملا ناچارند که از مصاف با ورزشکاران اسرائیلی خودداری کنند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، سال ۹۶ در دلجویی از علیرضا کریمی، کشتی‌گیر ایرانی، مسابقه ندادن با ورزشکاران اسرائیلی را یک «ارزش قابل تقدیر» نامید و یک انگشتر عقیق خود را به او هدیه داد.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین مهرماه سال ۹۷ در این باره خطاب به ورزشکاران گفت که از مسابقه ندادن نترسید و در صورتی که نهادهای بین‌المللی ناراضی بودند، «به دَرَک که ناراضی می‌شوند، هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.»

XS
SM
MD
LG