محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه در گفتوگوی تلفنی با همتای پاکستانی خود شاه محمود قریشی درباره سرنوشت نیروهای مرزی ربوده شده توسط جیش العدل گفتوگو کرد.
ظریف خواستار اقدام عاجل دولت پاکستان در تامین امنیت و سلامت جانی نیروهای ربوده شده در مرز میرجاوه و شناسایی و دستگیری ربایندگان شد.
به گزارش بخش افغان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، محمد فیصل، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز پنجشنبه گفت که مقامهای ایرانی و پاکستانی در این خصوص در تماس هستند و شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان «نگرانی جدی خود در مورد این حادثه» را به همتای ایرانی خود اعلام کرده است.
وزیر خارجه پاکستان همچنین به تهران گفته است که نیروهای امنیتی پاکستان تلاش خود برای یافتن گروگانهای ایرانی را آغاز کردهاند.
بنا بر این گزارش، این تلاشها شامل تقویت نظارت هوایی و استقرار نیروها در مناطق مرزی میشود.
روز گذشته سپاه پاسداران در بیانیهای از ربوده شدن ۱۴ نیروی مرزبانی ایران در حوالی ناحیه مرزی میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان خبر داده بود. برخی منابع، تعداد ربودهشدگان را ۱۱ نفر ذکر میکنند.
این در حالی است که «جیشالعدل» نیز اعلام کرده است که نیروهای این گروه بامداد سهشنبه یک پایگاه مراقبتی را در شهرستان میرجاوه «بهصورت کامل خلع سلاح» کردهاند. جمهوری اسلامی این گروه را تروریستی قلمداد میکند.
این گروه میگوید: «در بین اسرا هفت تن» وابسته سپاه پاسداران و پنج تن نیز از نیروهای یگان تکاوری نیروی انتظامی هستند.
«تمام تلاش ها براى آزادسازی گروگان ها انجام شود»
گزارش های متفاوتی در خصوص تعداد نیروهای ربوده شده منتشر شده است. در حالی برخی از مقام های ایران میگویند ۱۲ نفر ربوده شده اند، وزیر کشور ایران روز چهارشنبه در نامهای به همتای پاکستانی خود شهریار آفریدی خواستار همکاری اسلام آباد برای آزادی ۱۴ نیروی مرزبانی ایران شده است.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران در این نامه با اشاره به ربایش ۱۴ نفر از مرزبانان ایرانی توسط جیش العدل « خواستار اهتمام و توجه ویژه دولت پاکستان به تعهدات امنیتی خود در جلوگیری از تحرکات اشرار از خاک این کشور در حمله به پاسگاههای مرزی و تجاوز به حریم جمهوری اسلامی ایران شد.»
وزیر کشور ایران تصریح کرده است که تمام تلاش باید معطوف به آزادسازی گروگانها و «جلوگیری از تکرار چنین حوادث تلخ و ناگواری باشد.»
وزیر کشور در این نامه به وزیر کشور پاکستان افزوده است: درچارچوب روابط دوجانبه و اصل حسن همجواری و همچنین تعهدات امنیتی میان دو کشور، انجام عملیات مشترک تا حصول نتیجه با قید فوریت ضروری است.
در سالهای اخیر در مرزهای جنوب شرقی ایران و در استان سیستان بلوچستان درگیریهای مسلحانهای بین گروه جیشالعدل ونیروهای سپاه و مرزبانان ایران در این استان روی داده است. این گروه خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.