بر اساس تازهترین آمار، شمار کشتهشدگان زمینلرزه دماوند دو نفر و شمار زخمیشدگان ۲۳ نفر اعلام شد که همه از بیمارستانها ترخیص شدهاند. شرایط آمادهباش نیز در تهران کماکان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، منصور درجاتی، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفته یکی از قربانیان که یک مرد ۶۰ ساله بود، حین فرار از ترس زلزله از ناحیه سر آسیب دید و یک زن ۲۱ ساله نیز دچار ایست قلبی شد.
به گفته وی، از میان ۲۳ مصدوم گزارش شده نیز ۱۲ تن مصدومیت جدی نداشتند و ۱۱ نفر مصدوم ناشی از ترس یا فرار، در محل و یا پس از اعزام به مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
مقامهای سازمان مدیریت بحران ایران، از ادامه شرایط آمادهباش در تهران، پس از زمینلرزه بامداد جمعه و ثبت نزدیک به ۳۴ پسلرزه تا صبح امروز خبر میدهند.
زمینلرزهای به بزرگی ۵.۱ ساعت یک بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت حومه دماوند در استان تهران را لرزاند و در تهران و استانهای البرز، قم و قزوین نیز احساس شد.
فارس، مرکز زمینلرزه را امامزاده هاشم و منطقه مشاء دماوند اعلام کرده و نوشته این زمینلرزه در آبسرد، کیلان، گیلاوند و رودهن بیشتر از سایر نقاط استان تهران احساس شده است.
خبرگزاری ایسنا هم به نقل از علی بختیاری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران نوشته که اگرچه، شرایط، «عادی» است، اما شهرداران تهران و استان اصفهان به عنوان استان جانشین تهران از دیشب آمادهباش هستند و همچنان آمادهباش حفظ میشود.
وی زمینلرزه بامداد دماوند را «کمعمق» خواند و افزود تا ساعت ۸:۳۰ صبح حدود ۳۴ پسلرزه تا بزرگای ۳.۹ نیز اتفاق افتاده است.
خبرگزاری مهر نیز نوشته که فرمانده کل ارتش در پی وقوع زمینلرزه تهران، به فرماندهان نیروهای ارتش دستور داده آمادگی کامل برای کمک به ستاد بحران داشته باشند.
عبدالرحیم موسوی به فرماندهان این نیرو دستور داده ضمن ارزیابی یگانها، بیمارستانها و آتشنشانیها، پیشبینیهای لازم را نیز در نظر بگیرند.
به دنبال زمینلرزه بامداد روز جمعه، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نقاط و مراکز امن پایتخت در برای تخلیه اضطراری در هنگام زلزله را اعلام کرده است.
آن طور که رضا کرمی محمدی گفته، مراکز و مناطق امن در هر محله و منطقه برای تخلیه اضطراری هنگام بحرانها آماده شدهاند و شهروندانی که از ترس زلزله از خانههای خود خارج شدهاند، میتوانند به این مراکز مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هم از خارج کردن خودروهای آتشنشانی از سولهها برای پاسخگویی به حوادث احتمالی خبر داد.
منصور درجاتی، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران هم ریزش سدخاکی «وادان» را تکذیب کرده و گفته در این روستا سدی وجود ندارد و سد خاکی کشاورزی «رستمآباد» نیز آسیب ندیده است.
سالهاست که کارشناسان در مورد وقوع زمینلرزه شدید در تهران هشدار میدهند و این موضوع نگرانی بسیاری در شهروندان این شهر ایجاد کرده است.
بر اساس تصاویر و گزارشهای شبکههای اجتماعی، پس از زمینلرزه بامداد جمعه، شمار زیادی از مردم تا صبح در پارکها و خیابانها ماندند و حاضر به بازگشت به خانههای خود نیستند.
این زمینلرزه در شرایطی به وقوع پیوسته که مردم تهران نیز مثل دیگر مردم ایران، ماهها است تحت فشار روانی ناشی از شیوع کرونا در کشور قرار دارند.