لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۴

تلاش اینترنتی ایران برای «اختلاف‌افکنی» در داخل آمریکا «افزایش یافته است»


دو مقام رسمی ایالات متحده از تشدید «فعالیت‌های» عوامل جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی برای دامن‌زدن به «اختلافات داخلی» آمریکا و گسترش «یهود‌ستیزی» در این کشور خبر می‌دهند.

این دو مقام امنیتی که به نام آنها اشاره‌ای نشده، این موضوع را روز دوشنبه، ۱۷ خرداد در گفت‌و‌گو با نشریه تایم مطرح کرده‌اند.

به گفته آنها، عوامل جمهوری اسلامی از طریق حساب‌های جعلی و اوباش مجازی (ترول‌ها)، از جمله درباره توافق برجام،‌ خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، جنگ ۱۱ روزه میان حماس و اسرائیل و حکم دریک شوین، مامور سابق پلیس مینیاپولیس آمریکا متهم به قتل جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی، به انتشار اخبار غیرواقعی پرداخته‌اند.

یکی از این مقام‌های امنیتی به تایم گفته است که سطح فعالیت‌های ایران در این زمینه، به اندازه‌ای، «قابل توجه و کافی» بوده که «ما آن را ردیابی کنیم.»

بنابر این گزارش، طی چند روز آغاز درگیری ماه گذشته میلادی میان اسرائیل و گروه حماس در غزه، حساب‌های توئیتری مرتبط با ایران، به شدت پیام‌های ضدیهودی را به زبان انگلیسی تقویت می‌کردند.

آن‌طور که نتایج تجزیه و تحلیل مؤسسه تحقیقاتی وابسته به دانشگاه راتگرز نشان می‌دهد، از جمله عبارات «هیتلر حق داشت» و «همه یهودیان را بکشید»، از سوی حساب‌های مرتبط با ایران، با سرعت ۱۷۵ بار در دقیقه منتشر می‌شد.

این خبر همان روزی اعلام شد که انجمن هِنری جکسون، یک اتاق فکر بریتانیایی گزارش کرد جمهوری اسلامی با استفاده از وب‌سایت‌ها و انتشار اطلاعات دروغین سعی در مداخله و تأثیرگذاری در سیاست داخلی بریتانیا دارد و این تلاش‌ها «شدیدتر و پیچیده‌تر» شده است.

بر اساس نتایج پژوهش این اندیشکده، تلاش ایران بیشتر متمرکز بر تحریک و تشویق اسکاتلندی‌ها برای جدایی از بریتانیا و ضربه بر اتحاد این کشور است و عملیات‌ سایبری ایران بصورت فزاینده‌ای پیچیده و حرفه‌ای شده است.

دی‌ماه سال ۹۹ نیز پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، اعلام کرده بود که تهدید مقام‌های انتخاباتی ایالات متحده از سوی «عوامل سایبری ایرانی» همچنان ادامه دارد.

در توئیت اف‌ب‌آی که در این زمینه منتشر شده، آمده بود که این تهدیدها «از طریق ارسال ایمیل، پیامک و در شبکه‌های اجتماعی» ادامه دارد.

پیش از آن نیز روزنامه واشینگتن‌پست نوشت که پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، به این نتیجه رسیده که ایران در «تحریک افراد برای ایجاد تهدید جانی» علیه ده‌ها مقام آمریکایی دست داشته است.

به نوشته این روزنامه، افراد مورد تهدید، و از آن‌جمله کریستوفر وِرِی، رئیس اف‌بی‌آی، مقاماتی هستند که ادعای بی‌مدرک و بی‌اساس بروز «تقلب گسترده» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را رد کرده‌اند.

با این حال، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این خبرها گفته بود که جمهوری اسلامی «علاقه‌ای به مداخله» در آمریکا و انتخابات این کشور ندارد.

خبر افزایش تلاش‌های مجازی ایران برای اختلاف‌افکنی در آمریکا در شرایطی گزارش می‌شود که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آستانه سفر به اروپا، قرار است با رهبران اروپایی درباره توافق برجام صحبت کند.

مقام‌های آمریکایی همچنین تلاش دارند با ایجاد انگیزه برای ایران، این کشور را به کاهش تنش در زمینه جنگ‌های نیابتی در یمن و سوریه تشویق کنند.

با استفاده از گزارش تایم و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG