دو هفته پس از آن که نخست وزیر اسرائیل از «نقش مهم» نیروی دریایی کشورش در مقابله با «قاچاق نفت توسط ایران» سخن گفت، نمایندگی ایران در سازمان ملل با ارسال نامهای به شورای امنیت به این اظهارات واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی در این نامه هشدار داده که اسرائیل «از هر گونه اقدام علیه ایران دوری کند» و تأکید کرده است که «ایران، مطابق با تعهدات بینالمللی خود، در استفاده از حق ذاتی دفاع از خود در مطابقت با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، تردید نخواهد کرد».
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ۱۵ اسفندماه در یک سخنرانی در جمع اعضای نیروی دریایی کشورش ایران را متهم کرده بود که «تحریم نفتی را از طریق دریا دور میزند» و افزوده بود نیروی دریایی اسرائیل در جلوگیری از این امر، «نقشی مهمتر» برعهده دارد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل در نامه خود نوشت که این سخن بنیامین نتانیاهو «تهدیدی آشکار برای توسل به زور و مغایر با اهداف سازمان ملل متحد و نقض روشن ماده دو منشور ملل متحد است که هرگونه تهدید یا استفاده از زور را ممنوع میکند.»
این نامه همچنین اضافه میکند که سخنان نخست وزیر اسرائیل «برضد تجارت و حمل و نقل آزاد بینالمللی است و باید به شدت محکوم و از آن جلوگیری شود».
به نوشته ایرنا، اسحاق آل حبیب، سرپرست نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، خواستار ثبت این نامه به عنوان سند شورای امنیت شده است.
پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت امسال، مقامهای ارشد آمریکایی از جمله مایک پومپئو، وزیر خارجه، از همه کشورها خواستند که نفت ایران را تحریم کنند «تا جایی که صادرات نفت ایران به صفر برسد».
برخی کارشناسان پیشتر مدعی شدهاند که ایران با انتقال نفت از کشتی به کشتی در قلب دریاها، حمل نفت با نفتکشهای بدون پرچم و نیز حرکت دریایی با رادارهای خاموش، تحریمهای نفتی را دور میزند.
در همین پیوند، امروز، چهارشنبه ۲۹ اسفند، نیز خبرگزاری رویترز نوشت که «دستکم دو نفتکش در ماههای اخیر با مدارک جعلی» نفت ایران را به بنادری در آسیا فرستادهاند.
این خبرگزاری مینویسد که در مدارک مربوطه آمده که این محمولهها «نفت عراق» است، اما سه منبع نفتی عراقی و همچنین «پراکاش واکاییل»، از مدیران خدمات کشتیرانی امارات متحده عربی به رویترز گفتهاند که این مدارک جعلی است.
با وجود حملات نیروی هوایی اسرائیل به نیروها و اهداف ایرانی یا مرتبط با جمهوری اسلامی در سوریه طی چند سال گذشته، اظهارات دو هفته گذشته بنیامین نتانیاهو در مورد «مقابله» دریایی اظهارات تازهای هستند.
توان دریایی اسرائیل شامل شناورهای مجهز به موشک و چند زیردریایی است که عمدتاً محدود به دریای مدیترانه و دریای سرخ هستند.
پیش از انتشار نامه اعتراضی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل به سخنان بنیامین نتانیاهو، امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، نیز هفته پیش گفت «جمهوری اسلامی توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد و در صورت بروز، محکم به آن پاسخ خواهد داد».
تکذیب هک تلفن همراه مقامهای اسرائیلی از سوی ایران
یکشنبه شب ۲۶ اسفند، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داد تلفن همراه و رایانه اهود باراک که در گذشته نخستوزیر، وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش اسرائیل بود، «هک [شده] و محتوای آن به ایران فروخته شده است».
این گزارش میگوید، ایران خود عامل هک نبوده بلکه عواملی که تلفن همراه و کامپیوتر اهود باراک را هک کردند، محتوای آن را به ایران «فروختند».
این شبکه تلویزیونی هفته پیش از آن نیز خبر داده بود تلفن همراه بنی گانتز، رئیس پیشین ستاد ارتش و یکی از دو نامزد اصلی نخست وزیری در انتخابات ۲۰ فروردین، «توسط ایران هک شده است».
آقای گانتز و ائتلاف آبیسفید که او رهبر آن است، بر سر رسانهای شدن این خبر، به شدت با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر درگیر شدهاند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، امروز چهارشنبه، ضمن رد این خبرها اسرائیل را به «فرافکنی و دروغپردازیهای روزمره» متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، او گفت که اسرائیل و «مقامات آمریکا ... تلاش دارند در این جنگ روانی از پیش شکستخورده، با ساخت و پرداخت انواع سخنان بیربط در ایجاد یک فضای روانی علیه کشورمان اهداف خاص خود را دنبال کنند.»
در روزهای اخیر یک وبسایت سعودی به نام «ایندیپندنت» نوشته بود که ایران تلفن همراه سارا و یائیر، همسر و پسر بنیامین نتانیاهو را نیز هک کرده «تا بتواند صحبتهای آقای نتانیاهو را شنود کند.»
اما روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت که دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرده که پس از تماس با مقامهای امنیتی اسرائیل مشخص شد که این خبر نادرست است.