۱۵۴ نفر از فعالان سیاسی، اعضای شورای شهر و مدیران اجرایی و نمایندگان پیشین مجلس در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی از او خواستند که موافقت کند «حصر خانگی» رهبران جنبش سبز به «قرنطینه خانگی» تبدیل شود.
این گروه از مدیران که از جناح مشهور به «اصلاحطلب» هستند، همچنین پیشنهاد دادهاند که بعد از پایان یافتن «قرنطینه در کشور» و عادی شدن وضعیت، «قرنطینه اختیاری» این افراد تمام شود و بتوانند «زندگی عادی» خود را از سر گیرند.
تاکنون پیشنهادهای زیادی درباره رفع حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی مطرح شده، اما هیچ یک توسط آیتالله خامنهای مورد موافقت قرار نگرفته است.
در نامه تازه فعالان اصلاحطلبان، یک مکانیسم دو مرحلهای برای رفع حصر مطرح شده است.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد بیش از ۹ سال است که بدون محاکمه در حصر به سر میبرند.
نویسندگان نامه با اشاره به نامه اخیر «زندانیان سیاسی رژیم گذشته»، از این که تلاشهای قبلی برای رفع حصر به نتیجه نرسیده، ابراز تاسف کرده و اقدام در این زمینه را برای «تحکیم همبستگی ملی، جلب اعتماد اجتماعی و تقویت امید» لازم دانستهاند.
این نامه را چهرههایی چون محسن آرمین، ابراهیم اصغرزاده، جواد اطاعت، مرتضی الویری، شهربانو امانی، محسن امینزاده، مصطفی تاجزاده، اکبر ترکان، عبدالله رمضانزاده، سعید حجاریان، مرتضی حاجی، محسن صفایی فراهانی و فائزه هاشمی رفسنجانی امضا کردهاند.
علاوه بر این، روز ۲۱ اسفند بیش از یکصد نفر با عنوان «زندانیان سیاسی قبل از انقلاب»، نامهای به رهبر جمهوری اسلامی نوشتند و خواستار «عفو عمومی و آزادی زندانیان سیاسی» شدند.
مقامهای قضایی تاکنون پاسخی به این درخواستها ندادهاند.
به گفته علی مطهری، نماینده تهران که برای مدتی طولانی پیگیر رفع حصر بود، این اقدام تنها با موافقت رهبر جمهوری اسلامی ممکن است.
او از اعضای مجلس خبرگان، برخی روحانیون عالیرتبه ساکن قم و همچنین حسن روحانی، رئيس جمهور، خواستار پیگیری این موضوع شد، ولی تلاشهایش به نتیجه نرسید.
مرداد سال گذشته نیز ۸۷۰۰ از شهروندان ایرانی در نامهای به حسن روحانی، خواستار انجام «اقدام موثر» برای رفع حصر سران جنبش سبز شدند.
نویسندگان آن نامه نیز رفع حصر را به سود «تقویت همدلی و انسجام داخلی» دانسته بودند و خواستار عمل کردن حسن روحانی به وعده انتخاباتیاش در این زمینه شدند.