رضا نجفی، مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی در وزارت خارجه ایران، در واکنش به اتهامات آمریکا در خصوص مخفیکاری ایران در ارتباط با تسلیحات شیمیایی، آمریکا را «بزرگترین ناقض کنوانسیون سلاحهای شیمیایی» نامید.
رضا نجفی در بیانیهای که در چهارمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران، قرائت شد، اتهامات نماینده آمریکا علیه ایران را «بیاساس» توصیف کرد و «قاطعانه آنها را رد کرد».
کنت وارد، نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، روز پنجشنبه گذشته، ایران را متهم کرد که «توان تسلیحاتی شیمیایی» خود را به این نهاد گزارش نداده است.
این موضوع به گفته او «نقض» پیمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی تلقی میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، در گردهمایی این نهاد در لاهه هلند، همچنین ایران را متهم کرد برای «جنگافزارهای شیمیایی» برنامه دارد.
آن اتهامات، روز جمعه، با واکنش بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، همراه شد، که آنها را اتهاماتی «نادرست» و از «سر خصومت و برای انحراف افکار عمومی» توصیف کرد.
رضا نجفی، مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی وزارت خارجه ایران، نیز در بیانیه خود که در محل کنفرانس مذکور قرائت شد، خاطرنشان کرد: «آمریکا تنها کشور دارنده سلاح عضو کنوانسیون سلاح های شیمیایی است که هنوز انهدام ذخایر تسلیحات شیمیایی خود را کامل نکرده است.»
نجفی همچنین از آمریکا خواست در این کنفرانس با صدور بیانیهای رسمی، فورا اجتناب خود از پروتکل ژنو را پس گرفته و اعلام کند که «هرگز تحت هیچ شرایطی از سلاح شیمیایی استفاده نمیکند و باقیمانده سلاحهای شیمیاییاش را به موقع منهدم میکند.»
به گفته مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی وزارت خارجه ایران، «جهان هنوز دروغ تاریخی آمریکا در مورد سلاحهای کشتار جمعی عراق را فراموش نکرده است.»
در بیانیه نماینده ایران تصریح شده است که «آمریکا به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمان جنگ رژیم صدام علیه ایران چشم خود را بر روی استفاده گسترده و حشیانه این رژیم از سلاحهای شیمیائی علیه غیرنظامیان بسته بود.»
در جایی از این بیانیه یادآوری شده است که مواد اولیه سلاحهای شیمیایی به کار گرفته شده از سوی رژیم صدام در جنگ هشتساله ایران و عراق را «آمریکا و متحدانش تامین میکردند».
رضا نجفی در بیانیه خود «مسئولیت رنج و شهادت دهها هزار ایرانی» را «متوجه آمریکا» دانسته است.
به گفته نجفی، «پس از اشغال عراق نیز ،ارتش آمریکا سرانجام صدام را در یک سوراخ پیدا کرد ولی نتوانستند حتی یک مورد سلاح کشتار جمعی بیابند.»
بر اساس کنوانسیون تسلیحات شیمیایی متعلق به سال ۱۹۹۷ تولید و ذخیره و کاربرد هر گونه سلاح شیمیایی ممنوع است.
آسوشیتدپرس پیش از این نوشته بود طرح این اتهام از سوی آمریکا در حال حاضر مجازاتی برای ایران در پی نخواهد داشت، اما «برای شکایت از ایران در سازمان منع شیمیایی» میتوان از آن بهره گرفت.
آسوشیتدپرس نوشته اتهام تازه آمریکا علیه جمهوری اسلامی، بخشی از سیاست «فشار حداکثری» برای «منزوی کردن ایران» است که در ماههای گذشته از سوی دولت آمریکا، در دستور قرار گرفته است.