لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۷

ایران فعالیت‌های موشکی سپاه را «متعارف» خواند، از غرب انتقاد کرد


رسانه‌های وابسته به حاکمیت نوشته‌اند که رهبر جمهوری اسلامی شخصاً نام موشک «فتاح» را انتخاب کرده است
رسانه‌های وابسته به حاکمیت نوشته‌اند که رهبر جمهوری اسلامی شخصاً نام موشک «فتاح» را انتخاب کرده است

به دنبال واکنش‌های بین‌المللی به رونمایی از موشک «فتاح» که سپاه پاسداران آن را از نوع «هایپرسونیک» معرفی کرده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ادعا کرد فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران «متعارف، دفاعی و مشروع» است.

ناصر کنعانی پنج‌شنبه، ۱۸ خرداد، با انتقاد از کشورهایی که به گفته او «سابقه بلند و آشکاری در زیرپاگذاشتن تعهدات بین‌المللی» دارند گفت که آنها حق ندارند درباره «توانمندی‌های دفاعی مشروع و کاملا قانونی جمهوری اسلامی ایران» اظهار نظر کنند.

او تلاش نیروهای مسلح در زمینه «تقویت بنیه دفاعی» را اقدامی درست و موثر در ایجاد «بازدارندگی در مقابل تهدیدات خارجی و دفاع از امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران» توصیف کرد.

به دنبال انتشار گسترده خبر و تصاویر این موشک در رسانه‌های ایران، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، به تحریم‌های پیشین آمریکا اشاره کرد و گفت این کشور با فعالیت‌های ایران در منطقه از جمله برنامه موشک بالستیک مقابله می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا هم در بیانیه‌ای حکومت ایران و برنامه موشکی آن را «تهدیدی» برای جهان دانست و از بی‌توجهی جمهوری اسلامی به «محدودیت‌های بین‌المللی» انتقاد کرد.

نیروی هوافضای سپاه پاسداران روز ۱۶ خرداد، با رونمایی از موشک «فتاح» مدعی شد که این موشک «هایپرسونیک» (مافوق صوت) است و می‌تواند «از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور کند»، اما برای این ادعای خود مدرکی ارائه نکرد.

رسانه‌های ایران اعلام کردند که مراسم رونمایی موشک «فتاح» با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، برگزار شده است. طبق این گزارش‌ها، نام این موشک را نیز رهبر جمهوری اسلامی شخصاً انتخاب کرده است.

در روزهای اخیر، وزارت دفاع جمهوری اسلامی از ساخت یک موشک دیگر بالستیک با نام «خیبر» خبر داده بود که از خانواده موشک‌های بالیستیک «خرمشهر» است.

رونمایی‌های پیاپی از انواع موشک‌ها از سوی جمهوری اسلامی و اظهارات تهدیدآمیز مقامات سپاه در حالی است که تنش‌ها بین ایران با ایالات متحده بر سر برنامه هسته‌ای تهران همچنان بالاست و توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی به یکی از نقاط اختلاف مهم میان ایران و طرف‌های مذاکره در احیای برجام تبدیل شده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری ایسنا و رادیو فردا؛ ع.م/ ب.ب
XS
SM
MD
LG