رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران روز سهشنبه، ۲۸ فروردینماه، در یک سخنرانی ضمن هشدار در مورد احتمال وقوع حوادثی چون اعتراضات دیماه ۹۶ بر لزوم نگاه «پیشدستانه» به اوضاع تاکید کرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از غلامرضا جلالی، رئیس این سازمان، گفت که «احتمال دارد امسال نیز یکسری حوادث و تهدیدات اتفاق بیفتد».
در دیماه سال گذشته دهها شهر در ایران شاهد اعتراضات گسترده بود، اعتراضی که با موضوع وضع اقتصادی و معیشتی مردم شروع شد و خیلی زود به مسائل سیاسی و ارکان جمهوری اسلامی تسری یافت.
این اعتراضات که چندین روز به طول انجامید بیش از ۲۰ کشته و هزاران بازداشتی بر جای گذاشت.
همین اعتراضات به نظر میرسد اثری ماندگار نیز بر مقامات جمهوری اسلامی داشته است، به طوری که هفتهای نیست که در این باره گزارشی و خبری منتشر نشود.
در همین زمینه غلامرضا جلالی روز سهشنبه گفته است که «مانند سابق اصلیترین جنگ ما جنگ اقتصادی است، این موضوع محور اصلی تهدیدات است».
از سوی دیگر موضوع فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی در کشور نیز مورد توجه آقای جلالی قرار گرفته و در این باره تاکید کرده است که «طبیعتاً شبکههای اجتماعی سازماندهی فکری، اقتصادی و امنیتی مردم را هدف گرفتهاند».
او در این باره به روشنی اعتراضات دیماه را مثال زده است: «در اویل دیماه دیدیم الگویی از این مسئله اجرا شد.»
او گفت: «موضوع مردممحوری، اقتصاد و شبکههای اجتماعی در حوزه تهدیدات به صورت جدی نقشآفرینی میکند که دشمن تلاش دارد این موضوعات را در حوزه امنیتی دنبال کند.»
به فاصله چند روز از آغاز اعتراضهای سراسری دیماه که در دهها شهر ایران پا گرفت، شبکههای تلگرام و اینستاگرام در کشور فیلتر شد و نیروهای امنیتی چند نفر از دستاندرکاران شبکههای اجتماعی را بازداشت کردند.
این دو شبکه پس از مدتی و با پایان ناآرامیها در کشور دوباره رفع فیلتر شدند.
با این حال روز ۲۶ دیماه ۱۷۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای به سران سه قوه، با اعلام این که تجمعهای اخیر «در بستر» پیامرسانهای خارجی انجام شده خواستار جایگزینی پیامرسانهای داخلی به جای این پیامرسانها و ساماندهی فیلترشکنها شدند.
از آن زمان تاکنون هنوز بحث درباره لزوم فیلتر شدن شبکههای اجتماعی به پایان نرسیده است.
«برخی جریانات داخلی مسیر نفاق را پیش گرفتهاند»
غلامرضا جلالی در بخش دیگری از سخنان خود در روز سهشنبه از «برخی» از جریانهای داخلی کشور حرف زده که به گفته او «مسیر نفاق را پیش گرفتهاند».
آقای جلالی در این باره گفت: «اگر نامههایی را که برای رهبری نوشته شده است نگاه کنیم و محورهای نامهها را از دو جریان استخراج کنیم نمیتوانید تشخیص دهید که کدام چپ و کدام راست است.»
به اعتقاد این مقام امنیتی ایران، در این نامههای انتقادی و اعتراضی «محور تعارض علیه رهبری و حاکمیت است که هر کس با ادبیات خود نوشته است».
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران در این باره مبهم حرف زده و توضیح بیشتری نداده است، اما به نظر میرسد اشاره او به انتقادات محمود احمدینژاد و اطرافیانش باشد.
رئیس جمهور سابق ایران مقامات قوه قضائیه را متهم کرده که «با زیرپا نهادن همه موازین قانونی و حتی انسانی»، «قصد جان» حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی را دارند.
حمید بقایی که به اتهام «اختلاس» و «تضییع اموال دولتی» به ۱۵ سال حبس قطعی محکوم شده است، روز ۲۲ اسفندماه ۹۶ برای گذراندن دوره محکومیتش بازداشت و به زندان منتقل شد.
اسفندیار رحیممشایی، رئیس دفتر محمود احمدینژاد در زمان ریاستجمهوری، نیز دو روز پس از آن که حکم حمید بقایی را در برابر سفارت بریتانیا در تهران آتش زد، بازداشت شد.
محمود احمدینژاد در شکایت از این احکام دستکم دو نامه به رهبر جمهوری اسلامی نوشته است.
بر اساس خبرگزاری ایسنا، رادیوفردا/ ف. دو. / پ.پ