شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکشها، کپلر، به رادیو فردا گفته است، نفتکش «گس اینفینیتی» که اخیرا نام خود را بهخاطر «دور زدن تحریمهای آمریکا» به «اِکو استار» تغییر داده، هم اکنون با ارسال سیگنالی که نشان میدهد مقصد این کشتی اندونزی است، احتمالا سعی در گم کردن رد و مسیر خود دارد.
نفتکش «اِکو استار» ایران با ۴۸ هزار تن محموله گاز مایع «الپیجی» هم اکنون در نزدیکی بندر دیکسون مالزی است و دو نفتکش عظیم چینی که هر دو محموله گاز مایع دارند نیز در همین حوالی لنگر انداختهاند.
کپلر میگوید نام این نفتکشها «تاور رایز» و «سی دولفین» است.
اطلاعات هر دو نفتکش در پایگاه دادههای کشتیرانی نشان می دهد که هر دو نفتکش چینی هستند و «سی دولفین» متعلق به شرکت کشتیرانی «کونلون» است که اخیرا آمریکا آن را بهخاطر کمک به ایران برای دور زدن تحریمهای نفتی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی تحریم کرد.
شرکت «کونلون» چین در جزایر ویرجین بریتانیا ثبت شده است.
دادههای شرکتهای دریانوردی مانند «وِسِل ترکینگ» نشان میدهد که نفتکش «اِکو استار» هم اکنون با پرچم «بلیز» (کشوری در آمریکای مرکزی)، نفتکش «تاور رایز» با پرچم پاناما (کشوری در آمریکای مرکزی) و نفتکش «سی دولفین» با پرچم «لیبریا» (کشوری در غرب آفریقا) حرکت میکنند و هر سه در نزدیکی بندر دیکسون هستند.
کپلر میگوید اندونزی از زمان اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران، خرید گاز مایع از جمهوری اسلامی را متوقف کرده و بسیار بعید است محموله نفتکش ایرانی برای این کشور باشد.
این شرکت میگوید به احتمال زیاد محموله نفتکش «اِکو استار» به یکی از دو نفتکش چینی تخلیه شود.
ایران ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تن گاز مایع «الپیجی» صادر میکند که تقریبا کل آن راهی چین میشود.
کپلر میگوید ماه گذشته ایران تقریبا ۴۶۰ هزار تن گاز مایع تحویل چین داده است و ۳۸۳ تن نیز به سمت چین بارگیری کرده است.
ماه ژوئیه نیز چین ۵۱۴ هزار تن گاز مایع از ایران تحویل گرفته بود.
صادرات گاز مایع ایران (منبع: کپلر، هزار تن در ماه):