لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۹

درخواست مادر مهسا امینی از بهاره هدایت برای پایان دادن به اعتصاب غذا

۰۹:۲۷ ۲۱.۶.۱۴۰۲

دادگاه خواهر مجید هاشمی، معترض اعدام‌شده برگزار شد

محمد هاشمی، پسرخاله مجید کاظمی، معترض جوانی که جمهوری اسلامی او را اعدام کرد، از برگزاری دادگاه سمیه کاظمی، خواهر مجید خبر داد.

محمد هاشمی که در خارج از ایران ساکن است، در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشته جلسه دادگاه سمیه، روز دوشنبه، ۲۰ شهریور، «تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ادامه صحبت‌ها بدون نتیجه‌گیری به جلسه دوم موکول شد.»

او نوشته:‌ «برادرتو‌ بدون هیچ مدرکی اعدام کنند، اجازه برگزاری مراسم بهت ندن، بازداشتت کنن، از سر کار اخراجت کنن، آخرش هم به جرم اخلال در نظم عمومی دادگاهیت می‌کنند. معنای عدالت در جمهوری اسلامی.»

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی، سه معترض بازداشت شده در جریان اعتراضات آبان ۱۴۰۱ را به ادعای دخالت درگیری‌های محله «خانه اصفهان»، بدون دسترسی به دادرسی عادلانه و با وجود مخالفت‌های عمومی، اعتراض وکلا، حقوقدانان و نهادهای حقوق بشری، اعدام کرد.

دستگاه‌های قضائی و امنیتی جمهوری اسلامی پس از اعدام این سه معترض در اصفهان، خانواده‌های آنها را به شدت تحت فشار قرار دادند.

۰۹:۵۰ ۲۱.۶.۱۴۰۲

روشنفکران و هنرمندان فلسطینی به جمع منتقدان محمود عباس پیوستند

گروهی از روشنفکران و هنرمندان و فعالان مدنی فلسطینی به جمع منتقدان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، به دلیل سخنان «یهودستیزانه‌اش» پیوستند.

محمود عباس به‌تازگی در یک سخنرانی گفت آدولف هیتلر، رهبر حکومت نازی در آلمان همزمان با جنگ جهانی دوم، یهودیان را به دلیل «نقش اجتماعی» آن‌ها مانند رِبا و پول کُشت، نه به‌خاطر یهودی بودن. ویدئویی از اظهارات آقای عباس در جمع اعضای ارشد حزب فتح در رام‌الله در کرانه باختری، در روزهای گذشته منتشر و با محکومیت اسرائیل و دولت‌ها و مقامات غربی روبه‌رو شد.

پیام رمزی بارود، نویسنده فلسطینی:

این اظهار نظر آقای عباس به موجی از انتقاد از او دامن زد که پس از یک هفته هم‌چنان ادامه دارد و اکنون خبر می‌رسد که ده‌ها روشنفکر و هنرمند و کارآفرین فلسطنی نیز در نامه‌ای سرگشاده از او انتقاد کرده‌اند.

در این نامه که روز یک‌شنبه هفته جاری منتشر شده و روزنامه بریتانیایی گاردین نیز روز دوشنبه منتشرش کرده، ۹۶ شخصیت فلسطینی سخنان محمود عباس را «اخلاقاً و از نظر سیاسی قابل انزجار» خوانده و «هر گونه تلاش برای توجیه» جنایات نازی‌ها علیه بشریت را محکوم کرده‌اند.

دفتر رهبری تشکیلات فلسطینی پیشتر در پاسخ به انتقادهای متعدد گفته بود که محمود عباس تنها نوشته‌های مورخان و نویسندگان دیگر را «نقل» کرده است. به گفته سخنگوی آقای عباس، رئیس فلسطینی «به‌ هیچ وجه هولوکاست را انکار نکرده» و موضع او در این خصوص روشن است.

۰۹:۵۰ ۲۱.۶.۱۴۰۲

تصویر بدون حجاب مژگان ایلانلو بر مزار سیاوش محمودی

مژگان ایلانلو، مستندساز و فعال اجتماعی که اواخر ماه مهر سال ۱۴۰۱ به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب در شبکه‌های اجتماعی بازداشت و به حبس و شلاق محکوم شده بود، تصویری از خود بدون حجاب اجباری بر سر مزار سیاوش محمودی، از جوانان کشته‌شده در اعتراضات منتشر کرد.

این مستندساز که در جریان اعتراضات پس از جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی، تصویری از تهران‌گردی خود بدون حجاب اجباری منتشر کرده بود، از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

او پس از «عفو» گروهی شماری از بازداشت‌شدگان اعتراضات از سوی علی خامنه‌ای، آزاد شد، اما مدتی پیش از بازجویی دوباره خود خبر داد و در حساب کاربری‌اش در اینستاگرام نوشت که مأموران به او گفته‌اند «حواسمان به تو هست تو را رصد می کنیم...‌همه جا و همه زمان.»

تصویر تهران‌گردی بدون حجاب اجباری خانم ایلانلو، کماکان در صفحه اینستاگرام او پین شده است.

۰۹:۵۴ ۲۱.۶.۱۴۰۲

روزنامه‌نگار فیلیپینی و برنده جایزه صلح نوبل از اتهام فرار مالیاتی تبرئه شد

ماریا رسا روزنامه‌نگار فیلیپینی و برنده جایزه صلح نوبل روز سه‌شنبه در مانیل از آخرین اتهام فرار مالیاتی که به خاطر آن تحت تعقیب قرار گرفته بود، تبرئه شد، اما همچنان در پرونده‌های دیگر با خطر محکومیت طولانی زندان مواجه است.

خانم رسا که اکنون ۵۹ ساله است، در سال ۲۰۲۱ به همراه دیمیتری موراتوف، روزنامه‌نگار روس، برنده جایزه صلح نوبل شد. در حکمی که قاضی دادگاه آن را خواند، راپلر، رسانه آنلاینی که این روزنامه‌نگار یکی از بنیانگذاران آن است نیز تبرئه شد.

او در دوران رئیس‌جمهور سابق فیلیپین، رودریگو دوترته، از سیاست‌های دولت در زمینه مبارزه با مواد مخدر انتقاد می‌کرد و به همین دلیل تحت آزار و اذیت قرار می‌گرفت.

ماریا رسا و راپلر پس از فروش گواهی سپرده در سال ۲۰۱۵، راهی که شرکت‌ها برای جمع‌آوری سرمایه خارجی در پیش می‌گیرند، با پنج اتهام فرار مالیاتی روبرو شدند. ژانویه گذشته، دادگاهی راپلر و این روزنامه نگار را از چهار اتهام اول تبرئه کرد و دادگاه دیگری در روز سه‌شنبه پنجمین اتهام را کنار گذاشت.

ماریا رسا
ماریا رسا

با وجود این پیروزی‌های قانونی، سرنوشت خانم رسا و راپلر نامشخص است، زیرا آنها هنوز با دو محاکمه دیگر روبه‌رو هستند. این خبر در رسانه‌های انگلیسی‌زبان بازتاب گسترده‌ای داشته است.

۰۹:۵۸ ۲۱.۶.۱۴۰۲

«اعزام» کاروان نظامی به سوی شهر سقز در آستانه سالگرد مهسا امینی

سایت حقوق بشری هه‌نگاو که اخبار مناطق کردنشین ایران را پوشش می‌دهد روز دوشنبه ویدئویی را منتشر کرد که حرکت کاروانی از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سوی شهر سقز، زادگاه مهسا امینی، را نشان می‌دهد.

در این ویدئو که گفته می‌شود روز دوشنبه در جاده منتهی به شهر سقز ضبط شده می‌توان کاروانی از خودروهای نظامی را مشاهده کرد.

رادیوفردا هنوز به طور مستقل نتوانسته است خبر اعزام نیرو به شهر سقز را تأیید کند.

این ویدئو تنها چند روز پس از انتشار پیام پدر و مادر مهسا ژینا امینی منتشر می‌شود که در اینستاگرام اعلام کردند مراسم سالگرد مرگ او را بر مزارش برگزار خواهند کرد.

مهسا امینی، زن جوان ۲۲ ساله، نزدیک به یک سال پیش، در بازداشت گشت ارشاد به‌هنگام سفر به تهران جان باخت و با مرگش جرقه بزرگ‌ترین اعتراضات ضد حکومتی در تاریخ ۴۴ ساله جمهوری اسلامی را زد.

۱۱:۰۵ ۲۱.۶.۱۴۰۲

عبدالله مومنی، فعال سیاسی، از بهاره هدایت خواست به اعتصاب غذایش پایان دهد

عبدالله مومنی، فعال سیاسی داخل ایران، نیز به جمع فعالانی پیوست که خواستار پایان یافتن اعتصاب غذای بهاره هدایت هستند.

طی بیش از یک هفته گذشته، پس از آن که وکیل خانم هدایت از کاهش وزن شدید او خبر داد، درخواست‌های متعددی برای شکستن اعتصاب غذای این فعال سیاسی منتشر شده است.

حال عبدالله مومنی نیز «ضمن ادای احترام به تلاش‌هایت در راه آزادی ایران» از این زندانی سیاسی خواسته است که به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

آقای مومنی در پستی اینستاگرامی نوشت: «این دخترِ همواره دلواپسِ ایران، برای دفاع از وجدان جمعی هموطنانش در برابر کارخانه‌ی دروغ و جنایت، از جانش مایه گذاشته و در اعتصاب غذاست.در این مدت شرایط جسمی و وضعیت سلامتی اش به خطر افتاده است و تداوم اعتصاب می تواند نگرانی ها را بیشتر کند.»

خانم هدایت از روز ۹ شهریور، پس از جان‌ باختن جواد روحی، زندانی معترض، اعلام کرد که در اعتراض به «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی دست به اعتصاب غذا می‌زند.

۱۱:۱۷ ۲۱.۶.۱۴۰۲

مجسمه یادبود مهسا ژینا امینی در برابر شهرداری بروکسل رونمایی می‌شود

در آستانه سالگرد جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در تهران، مجسمه‌ای به یادبود او و اعتراضات گسترده مخالفان جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور، صبح روز جمعه آینده در برابر شهرداری بروکسل، پایتخت بلژیک، رونمایی می‌شود.

در بیانیه‌ای که یکی از گروه‌های دخیل در این پروژه به دست رادیوفردا رسانده، آمده است که این مجسمه یادبود قرار است با حضور عده‌ای از مقامات عالی‌رتبه بلژیک از جمله رئیس مجلس و شهردار رونمایی شود.

این مجسمه «برای ادای احترام» به مهسا امینی، زن جوان ۲۲ ساله اهل سقز، توسط لورنس رُماکِل، هنرمند بلژیکی، ساخته شده و یک روز پیش از سالگرد جان‌باختن او در بازداشت در یکی از مناطق شهرداری بروکسل به نمایش گذاشته خواهد شد.

۱۱:۲۰ ۲۱.۶.۱۴۰۲

وزارت خارجه ایران می‌گوید ایرانیان خارج از کشور را «تهدید نمی‌داند»

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۲۰ شهریور در مورد ایرانیان دوتابعیتی گفت: «ما این دسته از ایرانیان را هرگز تهدید نمی‌دانیم بلکه حضور این ایرانیان را یک فرصت برای ایران و فرصت برای همه جهان می‌دانیم.»

او که در «نشست کارگروه کنسولی شورای‌عالی ایرانیان خارج از کشور» سخن می‌گفت، اضافه کرد که «بر اساس آماری که در اختیار است، ۵.۲ میلیون ایرانی امروز به‌طور رسمی در آمارهای ما در کشورهای مختلف حضور دارند» و در ادامه نیز گفت: «ما بار دیگر از ایرانیان عزیز دعوت می‌کنیم که بدون دغدغه به سفرهای خودشان به ایران ادامه دهند و گرفتار تبلیغات کاذب ایران‌هراسی نشوند.»

وزیر خارجه ایران در حالی ا از این «دعوت» سخن به میان می‌آورد که نهادهای امنیتی مختلف جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر اقدام به بازداشت شمار زیادی از اتباع خارجی و ایرانی‌های دو تابعیتی کرده و گزارش‌های بازجویی آن‌ها که تحت فشار اخذ می‌شود، مبنای کیفرخواست‌ها توسط قوه قضائیه بوده است.

در حال حاضر دو نهاد «حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران» و «وزارت اطلاعات» بیشترین نقش را در بازداشت و پرونده‌سازی برای ایرانی‌های خارج از کشور دارند و معمولاً در این زمینه با هم رقابت می‌کنند. شیوه جمهور ی اسلامی به طور معمول، استفاده از ایرانیان دوتابعیتی به عنوان «گروگان» و دریافت امتیازاتی از غرب در ازای آزادی آنها بوده است.

دولت ابراهیم رئیسی که با مشکل درآمدهای مالی مواجه است، از ابتدای فعالیت خود از ایرانیان خارج از کشور خواسته که به‌ویژه سرمایه‌های اقتصادی خود را به ایران منتقل و در کشورشان سرمایه‌گذاری کنند.

بسیاری از ایرانیان خارج از کشور، همزمان با اعتراضات سراسری ایران، بارها در شهرهای مختلف جهان علیه جمهوری اسلامی دست به تظاهرات زده و خواستار سرنگونی این نظام شده‌اند.

۱۱:۳۰ ۲۱.۶.۱۴۰۲

آمار کشته‌های زلزله مراکش به حدود ۲۹۰۰ نفر رسید

سه روز پس از زلزله قدرتمندی که بسیاری از مناطق مراکش را لرزاند، آمار کشته‌شدگان این زمین‌لرزه به نزدیک ۲۹۰۰ نفر رسیده است.

وزارت کشور مراکش شامگاه دوشنبه در بیانیه‌ای مطبوعاتی تاکید کرد که «مقامات دولتی به تلاش خود برای نجات، تخلیه و رسیدگی به مجروحان ادامه می‌دهند و تمام امکانات لازم را بسیج می‌کنند.» اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام‌های دولتی مراکش به ویژه با مشکلات دسترسی به روستاهای دورافتاده در کوهستان و ریزش سنگ یا فرسایش خاک که جاده‌ها را قطع و مسدود کرده، مواجه هستند.

بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی و تلویزیونی منتشر شده، نیروهای مسلح روز دوشنبه توانستند جاده منتهی به یک شهر بسیار نزدیک به کانون زلزله را بازگشایی کنند اما ۲۵ روستای دیگر همچنان در انزوا هستند.

زمین‌لرزه شامگاه جمعه در مراکش با قدرت ۶.۸ درجه، قوی‌ترین زمین‌لرزه از سال ۱۹۰۰ در این کشور و مرگبارترین زلزله در کشور طی بیش از شش دهه گذشته بوده است.

۱۱:۴۵ ۲۱.۶.۱۴۰۲

گزارش ایلنا از «بی‌رحمی» ارگان رسمی دولت نسبت به نیروهای اخراجی خود

روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، اواخر سال ۱۴۰۱ با تعداد زیادی از نیروهایش قطع همکاری کرد و خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در گزارشی تازه و در گفت‌وگو با چندین تن از باسابقه‌ترین خبرنگاران برکنار شده این روزنامه خبر می‌دهد که آنها «با بی‌رحمیِ تمام اخراج شده‌اند.»

این گزارش که روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور منتشر شده، می‌نویسد که بسیاری از این افراد «تنها چند ماه تا پایانِ دورانِ کاری‌شان باقی مانده بود و یک‌شبه پروندهٔ سال‌ها کارشان را به دستشان دادند و از 'ایران' بیرونشان کردند» و «تصفیه کردند و تسویه حسابشان را ندادند.»

بنا بر این گزارش، کارکنان مختلف این روزنامه «بعد از سال‌ها کار پرفشار» بیمار شده و برخی به دلیل «فشار اعصاب و روان یک‌شبه فلج شده‌اند».

این گزارش در مورد یکی از این کارکنان که فلج‌شده توضیح می‌دهد که «اگر اخراجش نکرده بودند، کمتر از ۶ ماهِ دیگر بازنشسته می‌شد. حالا نه حقوق دارد و نه حتی سنواتِ ۱۵ سال کارش را داده‌اند.»

به نوشته ایلنا، خبرنگاران اخراجی این روزنامه وابسته به دولت، «بعد از سال‌ها کار، حتی توانِ پرداختِ هزینهٔ دارو و فیزیوتراپی هم ندارند.»

روزنامه‌نگاران اخراج‌شده از این روزنامه دولتی در مورد علت این اخراج‌ها می‌گویند که «کسی نمی‌داند و کسی بازخواست نمی‌شود. کسی نمی‌تواند به این اخراج‌های گسترده اعتراض کند. کسی نمی‌تواند بپرسد که چرا و به چه حقی نیرویی با سابقهٔ کارِ بالای بیست سال به راحتی و تا این حد بی‌شرمانه و غیرمنصفانه اخراج شده.»

این روزنامه‌نگاران «یکسان‌سازی»، «انتقاد از شرایط کار در روزنامه و نحوهٔ پرداخت حقوق» و ظن به «اصلاح‌طلبی» را از دلایل اخراج خود برشمرده‌اند. یکی از این خبرنگاران اخراجی در این مورد به ایلنا گفت که «شنیدم که یکی از مدیران گفته این خانم اصلاح‌طلب است، با او حرف نزنید… .»

ایلنا می‌نویسد که با محمدحسن روزی‌طلب، مدیرعاملِ «ایران»، تماس گرفتیم تا علتِ این تعدیل‌ها را بدانیم اما او حاضر به پاسخگویی نشد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG