خانواده آزاد حسینپوری، از کشتهشدگان اعتراضات در مهاباد، ممنوعالخروج شدند
به گزارش سایت حقوق بشری «ههنگاو» شهروز حسینپوری، برادر آزاد حسینپوری، روز یکشنبه پنجم شهریور به اداره اطلاعات مهاباد احضار و به او اعلام شد که تمام اعضای خانوادهاش ممنوعالخروج شدهاند.
براساس این گزارش، اداره اطلاعات به آقای حسینپوری هشدار داده است که اعضای خانواده حسینپور ظرف ۴۸ ساعت باید به این نهاد حکومتی مراجعه کنند و گذرنامهها و تلفنهای همراه خود را تحویل دهند.
همچنین اداره اطلاعات مهادباد شهروز حسینپوری را تهدید کرده است که در صورت مشارکت هریک از اعضای خانواده او در مراسم بزرگداشت کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» یا فعالیت در شبکهای اجتماعی، توسط نیروهای حکومتی «حذف فیزیکی» خواهند شد.
پیش از این اعضای خانواده آزاد حسینپوری روز ٢٢ تیر به اداره اطلاعات مهاباد احضار شدند و برای چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند.
آزاد حسینپوری، دندانپزشک، ١۶ آبان ۱۴۰۱ در جریان سرکوب اعتراضات با شلیک نیروهای حکومتی در مهاباد کشته شد.
همزمان با نزدیک شدن به سالروز کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، موج تازهای از فشارها بر خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات آغاز شده و در هفتههای گذشته شمار زیادی از این خانوادهها توسط نهادهای امنیتی تهدید، احضار، بازجویی و یا بازداشت شدهاند.
هجوم ریزگردها به «۶۰ درصد» مساحت ایران
روزنامه «هممیهن» روز یکشنبه پنجم شهریور گزارش داد که در «اتفاقی بیسابقه» ۶۰ درصد مساحت ایران با شدتهای مختلف درگیر ریزگردها شده است.
در پی هجوم ریزگردها به برخی مناطق شمال و شمال شرق ایران که از روز جمعه چهارم شهریور آغاز شده است، برخی مسئولان دولتی منبع آن را «صحرای ترکمنستان» اعلام کردند، اما برخی کارشناسان، با رد این موضوع، دلیل آن را خشک شدن تالابهای داخلی عنوان میکنند.
در روزهای گذشته رسانههای داخلی و کاربران شبکههای اجتماعی تصاویری از هجوم گرد وغبار به بخش شرقی مازندران، گرگان و نواحی شمالی خراسان منتشر کردند. برخی شهورندان این پدیده را در این مناطق «بیسابقه» خواندهاند و شماری دیگر آن را شبیه به پدیدۀ گرد وغبار در استان سیستانوبلوچستان توصیف کردهاند.
مدیر کل هواشناسی گلستان منبع ریزگردها را «صحرای ترکمنستان» اعلام کرد و گفت که شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز و گرگان و بخشهایی از نواحی شمالی دچار این پدیده شدهاند.
عباس محمدی، فعال محیط زیست، این رخداد را معلول «حکمرانی بد» خوانده و در ادامه افزوده است: «چه در حوزۀ سیاست داخلی و چه در حوزۀ سیاست خارجی، خودمان را درگیر موضوعات و مسائلی کردهایم که اولاً ملی نیستند، ثانیاً اساساً حل آن مسائل از توان و اراده ما خارج شده است.»
محکومیت حبیب موسوی بیبالانی، شاعر، به پرداخت جزای نقدی بدل از هشت ماه حبس
هرانا، رسانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داد که حبیب موسوی بیبالانی، شاعر، منتقد و نویسنده ساکن گرگان، به پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی بدل از هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
شعبه یک دادگاه انقلاب گرگان در حکمی که روز دوم شهریور صادر کرده، آقای موسوی را از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» مجرم شناخته است.
حبیب موسوی در تاریخ ۹ مرداد، در پی احضار به اداره اطلاعات سپاه گرگان، بازداشت شد و در تاریخ ۲۶ مرداد، با قرار وثیقه شد. به هنگام بازداشت او ۲۶۳ شاعر، نویسنده، هنرمند و کنشگر در بیانیهای با اشاره به بیماریها و مشکلات جسمی متعدد اقای موسوی نظیر بیماری قلبی، دیسک کمر، افت شدید قند و فشار خون، بیماری معده و کلیه، نسبت به به خطر افتادن سلامتی او در زندان هشدار داده بودند.
کارگردان سینما: قوه قضائیه با مجازات هنرمندان، حیثیت جمهوری اسلامی را مخدوش کرد
همایون اسعدیان، کارگردان سینما و تلویزیون، با اشاره به تغییر جامعۀ ایران در یک سال اخیر و مقاومت ادامهدار زنان ایرانی در مقابل حجاب اجباری گفت سینمای ایران برای انعکاس واقعیت جامعه در تولیداتش با چالش مواجه است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه روزنامه اعتماد منتشر کرد، با تأکید بر این که «جامعۀ ایران به هیچ عنوان مثل پارسال نیست» یادآور شده که فیلمسازان نمیتوانند «مسائل مهم» را نادیده بگیرند و افزوده: «این کار را برای سینماگران بهشدت سخت کرده است.»
سینماگران زن در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» در سال گذشته نقش پررنگی در حمایت از اعتراضها داشتند و تعدادی از آنها برای نمایش همبستگی خود با معترضان، حجاب اجباری را کنار گذاشتند که برای برخی از این بازیگران پرونده قضایی تشکیل شد.
این فیلمساز درباره برخورد زنان با مسئله حجاب اجباری هم گفت: «در یک منطقهای زندگی میکنم که حجاب در این منطقه کاملاً متفاوت است، با خودم میگویم اگر بخواهم در این منطقه بخشی از داستان را روایت کنم به این خانمها که از کوچه و خیابان رد میشوند چه بگویم؟ به آنها بگویم از این کوچه رد نشوید؟»
آقای اسعدیان همچنین تأکید کرد که قوه قضائیه با صدور احکام مجازات برای سینماگران ایرانی، از جمله سعید روستایی، «حیثیت جمهوری اسلامی را در جهان مخدوش کرده است».
سعید روستایی، کارگردان و فیلمنامهنویس تحسین شده، بابت ساختن و پخش فیلم «برادران لیلا» در جشنواره کن، به شش ماه حبس تعزیری و برخی مجازاتهای تکمیلی محکوم شده است. صدور این حکم با واکنشهای داخلی و خارجی روبهرو شد از جمله برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن صدور چنین حکمی از سوی دادگاه جمهوری اسلامی را تقبیح کردند و آن را نمونهای از «نقض جدی آزادی بیان» دانستند.