لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۷

سپاه و وزارت اطلاعات از بازداشت چندین نفر در ارتباط با «حوزه زنان» خبر دادند

۱۶:۵۹ ۱۵.۶.۱۴۰۲

«پرونده‌سازی» جدید علیه کامیار فکور، فعال کارگری زندانی

وکیل کامیار فکور می‌گوید این فعال کارگری و خوانندهٔ رپ زندانی با «شکایت ادارهٔ کل زندان‌های استان تهران» با یک پروندهٔ قضایی و اتهامات تازه روبه‌رو شده است.

عرفان کرم‌ویسی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت برای موکلش در شعبهٔ سوم بازپرسی دادسرای زندان اوین پرونده‌ای جدید با اتهام‌های انتسابی شامل «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «توهین به مقامات و مأمورین زندان» ثبت شده است.

این وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۱۲ شهریور نیز نوشته بود که برای دیگر موکلش، جعفر ابراهیمی،‌ معلم زندانی، پرونده‌ای با اتهامات مشابه تشکیل شده است.

آقای کرم‌ویسی همزمان از انتقال «غیرقانونی» این دو زندانی سیاسی از زندان اوین به زندان قزلحصار خبر داده بود.

منابع مطلع روز یکشنبه در این زمینه به رادیو فردا گفتند که دلیل اصلی انتقال جعفر ابراهیمی و کامیار فکور به زندان قزلحصار، «اعتراض آن‌ها به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم» در بند چهار زندان اوین بوده و این اقدام با هدف «تنبیه» این دو فعال صنفی و مدنی صورت گرفته است.

در همین زمینه، عرفان کرم‌ویسی تصریح کرد که این اقدام با «تصمیم شورای طبقه‌بندی زندان اوین» صورت گرفته و دلیل خارج کردن آنها از اوین، «حضور در جلسۀ دادگاه» عنوان شده بود، در حالی‌که به زندان قزلحصار منتقل شدند.

۱۵:۱۴ ۱۵.۶.۱۴۰۲

واکنش‌ها به قتل یک دختر جوان عراقی به دست پدرش ادامه دارد

قتل یک زن یوتیوبر جوان در عراق به دست پدرش که با مجازاتی سبک برای قاتل مواجه شده، به واکنش‌ها و اعتراض‌های گسترده میان زنان در این کشور منجر شده است.

طیبه العلی که به خاطر ویدئوهای شاد و سرخوشانه‌اش شهرت داشت، در سال ۲۰۱۷ و وقتی ۱۷ سال داشت، از عراق به ترکیه فرار کرده بود، ولی ژانویه امسال برای دیدن خانواده‌اش به عراق بازگشت و توسط پدرش به قتل رسید.

او که بیش از ۲۰ هزار دنبال کننده در یوتیوب داشت، روز ۳۱ ژانویه در خواب به دست پدرش خفه شد، اما دادگاه به این بهانه که این جنایت «از پیش برنامه‌ریزی‌شده» نبوده است، قاتل را فقط به شش ماه زندان محکوم کرد.

تجمعی در حمایت از طیبه علی در بهمن ماه سال گذشته در دیوانیه عراق
تجمعی در حمایت از طیبه علی در بهمن ماه سال گذشته در دیوانیه عراق

زنان عراقی از آن زمان مشغول اعتراض به این حکم هستند و استدلال می‌کنند «قتل به خاطر آبرو» همچنان توسط قانون در عراق مورد حمایت است. تحلیل وزارت کشور بریتانیا نشان می‌دهد که طبق قانون کیفری عراق، «آبرو» برای انجام اعمال خشونت‌آمیز علیه اعضای حانواده مجاز شمرده می‌شود و مجازت‌های خفیف برای مجرمان صادر می‌کند.

هرچند سخنگوی وزارت کشور عراق گفته دادگاه طبق مدارک و قوانین برای پدر طیبه العلی حکم صادر کرده است، این اتفاق باعث خشم زنان عراقی و فعالان حقوق زنان در این کشور و سراسر دنیا شده است که معتقدند قوانین عراق از زنان در برابر خشونت خانگی محافظت نمی‌کند.

این شکل جنایت در ایران به «قتل‌های ناموسی» شهرت دارد و هر سال چندین مورد از آن گزارش می‌شود و معمولاً به دلیل ارتکاب توسط پدر یا گذشت اولیای دم، به صدور حکم‌های خفیف برای مرتکبین ختم می‌شود.

۱۴:۰۳ ۱۵.۶.۱۴۰۲

ترافیک سنگین در جاده چالوس به‌دلیل استفاده از فرصت تعطیلی اربعین برای مسافرت

در حالی‌که امروز در تقویم رسمی ایران تعطیل رسمی به مناسب «اربعین حسینی» است، تصاویر دریافتی از داخل کشور حاکی از ایجاد ترافیک سنگین در جاده چالوس به‌دلیل مسافرت مردم به شمال ایران است.

جمهوری اسلامی سال‌هاست که بر روی مراسم اربعین و راهپیمایی حکومتی آن تبلیغات می‌کند، اما ویدئوها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد بخش عظیمی از مردم ایران از تعطیلی این روز به عنوان فرصتی برای سفر و تفریح استفاده می‌کنند.

۱۴:۰۰ ۱۵.۶.۱۴۰۲

تصاویری از آثار ضرب و جرح بر بدن نازیلا معروفیان، خبرنگار زندانی

نازیلا معروفیان، خبرنگار زندانی، این تصاویر که به صورت اختصاصی برای رادیو فردا ارسال شده، را بعد از بازداشت سوم خود به دوستی معتمد ارسال کرده بود، با این شرط که در صورت بازداشت مجدد رسانه‌ای شوند.

نازیلا معروفیان در بخشی از توضیحات خود نوشته است برای پیگیری سرقت مبلغی پول از مادرش، به همراه او به کلانتری ۱۰۶ نامجو مراجعه کرده بودند. به نوشته وی، در آنجا ماموران وی را شناسایی کردند و توهین‌ها و تهدیدها شروع شد. او در این یادداشت از فحاشی، پیچاندن دست و ضرب و جرح خود در مقابل مادرش نوشته است.

۱۲:۵۱ ۱۵.۶.۱۴۰۲

حراج گسترده وسایل و دارایی‌های فردی مرکوری در لندن

مجموعه‌ای از حدود ۱۵۰۰ وسیله و دارایی شخصی کوچک و بزرک فردی مرکوری، خواننده گروه مشهور کوئین، از روز چهارشنبه ۱۵ شهریور در لندن به حراج گذاشته می‌شود.

حراج سوتبی لندن در این رویداد پیانوی مشهور فردی مرکوری را نیز عرضه خواهد کرد که او در سال ۱۹۷۵ خریده و تقریباً برای ساخت همه ترانه‌های مهمش به کار رفته بود. پیش‌بینی می‌شود این پیانوی یاماها بین ۲.۵ تا ۳.۷۵ میلیون دلار به فروش برسد.

دیگر دارایی مهمی که در این حراج برای فروش گذاشته خواهد شد،‌ دست‌نویس اولیه ترانه «براپسودی بوهمی» است که شامل ۱۵ صفحه نکته و یادداشت با خودکار و مداد است و فاش می‌کند مرکوری برای این قطعه مسیرهای متفاوتی را پیش گرفته بود. همچنین مشخص شده عنوان اولیه‌ای که او برای این ترانه درنظر گرفته بود، «راپسودی مغولی» بوده است.

نقاشی‌هایی از مارک شاگال، پیکاسو و سالوادور دالی که بر دیوارهای خانه خواننده کوئین بود و همچنین آخرین تابلوی نقاشی که او یک ماه پیش از مرگ خریده بود، از دیگر اموالی هستند که در این حراج عرضه خواهند شد.

کل این مجموعه را مری آستین دوست قدیمی و نامزد سابق فردی مرکوری که به مدت سه دهه نگهداری از این وسایل را بر عهده داشت، برای حراج عرضه کرده است.

فردی مرکوری در سال ۱۹۹۱ بر اثر بیماری ایدز در ۴۵ سالگی درگذشت.

۱۲:۰۶ ۱۵.۶.۱۴۰۲

استفاده از آیفون در مؤسسات دولتی چین «ممنوع» شد

روزنامه وال استریت جورنال گزارش داده که دولت چین به همه افراد شاغل در مؤسسات دولتی مرکزی دستور داده که از تلفن‌های همراه آیفون محصول شرکت اپل و دیگر دستگاه‌های خارجی را برای کار استفاده نکنند یا آنها را با خود به محل کار نبرند.

این روزنامه روز چهارشنبه ۱۵ شهریور نوشته که دستورالعمل یاد شده در هفته‌های اخیر توسط مدیران چینی به کارمندان‌شان ابلاغ شده و مشخص نیست گستردگی این ممنوعیت تا چه حد است.

این اتفاق در آستانه برگزاری کنفرانس سالانه اپل در هفته آینده رخ داده که انتظار می‌رود در آن خط تولید جدید گوشی‌های آیفون معرفی شود و از سوی دیگر می‌تواند در ادامه تنش‌های متناوب میان واشینگتن و پکن، شرکت‌های خارجی فعال در چین را نگران کند.

در این گزارش به نام سایر سازندگان تلفن همراه اشاره اشاره نشده، اما مقام‌های چینی و شرکت اپل هم حاضر به اظهار نظر در این زمینه نشده‌اند.چین در سال‌های اخیر بیش از گذشته نگران امنیت داده‌ها شده و قوانین و مقررات جدیدی برای شرکت‌ها وضع کرده است.

۱۱:۵۱ ۱۵.۶.۱۴۰۲

دستور برای قطع همکاری دانشگاه آزاد با مجری برکنارشده صداوسیما

مجتبی پوربخش، مجری برکنار شده تلویزیون جمهوری اسلامی، تصویر نامه‌ای را در اینستاگرام خود منتشر کرده که نشان می‌دهد دانشگاه آزاد اسلامی به «دستور مراجع ذیصلاح»، با او قطع همکاری کرده است.

او با انتشار این تصویر نوشته: «ممنون از بزرگان علم ورزش که باعث شدن من کوچکترین این شانس رو داشته باشم در دانشگاه تهران مرکز تدریس در کلاس درس رو تجربه کنم و سپاس از مراجع ذیصلاح که این‌قدر پیگیرن ما جایی کار نکنیم.»

تاریخ این نامه ۱۳ شهریور سال جاری است و در آن دستور داده شده که به «فوریت» با پوربخش قطع همکاری شود.

آقای پوربخش از مجریان برنامه «فوتبال یک» تلویزیون ایران بود که به‌دنبال حمایت از اعتراضات پس از جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، و حمایت از علی کریمی، فوتبالیست حامی معترضان، برکنار شد.

او در شرایطی از تلویزیون اخراج و از همکاری با دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد تهران مرکز منع شده که بر اساس نوشته‌های خود در حساب کاربری‌اش در اینستاگرام، به بیماری سرطان مبتلاست.

۱۱:۱۷ ۱۵.۶.۱۴۰۲

بریتانیا گروه واگنر را «تروریستی» اعلام می‌کند

لندن روز چهارشنبه ۱۵ شهریور اعلام کرد که گروه مزدوران واگنر را که رهبرشان، یوگنی پریگوژین، حدو دو هفته پیش در سقوط هواپیما در نردیکی مسکو کشته شد، به عنوان «گروه تروریستی» اعلام می‌‌کند.

وزات کشور بریتانیا با تأکید بر این که حتی بعد از مرگ پریگوژین، تهدید این گروه روس علیه امنیت جهانی پابرجا است، در فرمانی که به پارلمان ارائه خواهد شد، فعالیت این گروه را ذیل «قانون تروریسم» ممنوع اعلام می‌کند.

بعد از تصویب این فرمان، عضویت یا هواداری واگنر، که نقش پررنگی در تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین داشت، غیرقانونی و ممنوع خواهد شد و به مقامات بریتانیا اختیار می‌دهد دارایی‌های این گروه را در این کشور مصادره کند.

این اقدام به توصیه کمیته روابط خارجی انجام شده که حدود سه ماه پیش اعلام کرده بود مسئولان بریتانیا تهدیدات گروه واگنر را «دست‌کم گرفته‌اند» و حالا وزیر کشور بریتانیا می‌گوید این گروه به دلیل «غارت، شکنجه و جنایت‌های وحشیانه» در اوکراین،‌ خاورمیانه و آفریقا تهدیدی برای امنیت جهانی است.

۱۱:۰۰ ۱۵.۶.۱۴۰۲

نماینده آلمان در پارلمان اروپا خواستار افزایش تلاش‌ها برای آزادی قربانیان «گروگان‌‌گیریِ» جمهوری اسلامی شد

هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، پس از آنکه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارش‌ها درباره بازداشت چندصد روزه یوهان فلودروس، دیپلمات سوئدی این اتحادیه در ایران را تأیید کرد، خواستار تلاش کشورهای اروپایی برای آزادی همه افرادی شد که به نوشته او از سوی جمهوری اسلامی به «گروگان» گرفته شده‌اند.

خانم نویمان در شبکه ایکس (توئیتر سابق)، از وزرای خارجه کشورهای اروپایی خواست بدون توجه به تک‌تابعیتی یا دوتابعیتی بودن «گروگان‌ها»، تلاش‌های خود برای آزادی آنها را افزایش دهند.

او به صراحت اقدامات مسبوق به سابقه جمهوری اسلامی در بازداشت‌ شهروندان تک‌تابعیتی یا دوتابعیتی ساکن غرب را «آزارگرانه» توصیف کرده و نوشته از آن رو که جمهوری اسلامی از این افراد برای «چانه‌زنی سیاسی سوءاستفاده می‌کند، ما وظیفه داریم از شهروندان خود مراقبت کنیم».

جمهوری اسلامی بارها در ازای دریافت پول یا امتیازات سیاسی، شهروندان غربی یا ایرانیان دوتابعیتی را معامله کرده است.

۰۹:۰۷ ۱۵.۶.۱۴۰۲

ایلان ماسک همزمان با خرید توئیتر، یک میلیارد دلار از اسپیس‌ایکس «قرض» کرده بود

روزنامه وال‌استریت جورنال گزارش داده که ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، حوالی زمانی که شبکه اجتماعی توئیتر را خرید، مبلغ یک میلیارد دلار از شرکت فضایی اسپیس‌ایکس، متعلق به خودش، وام گرفته بود.

آقای ماسک توئیتر را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار در ماه اکتبر سال گذشته خرید و اخیراً نام آن را به «ایکس» تغییر داده است.اسپیس ایکس تأیید کرده که مبلغ یک میلیارد دلار وام را به اعتبار سهام ایلان ماسک پرداخت کرده و او در همان ماه اکتبر تمام مبلغ را برداشت کرده بود.

این گزارش می‌گوید آقای ماسک با تعدادی از بانک‌ها توافق کرده بود در برابر سهام خود در چند شرکت ازجمله کمپانی خودروسازی تسلا پول قرض بگیرد و همزمان به شکل مخفیانه از اسپیس‌ایکس به عنوان «قرض دهنده» استفاده کرد و به همین دلیل موقعیت مالی او «پیچیده» شد.

گزارش وال استریت جورنال اضافه می‌کند که او صاحب ۴۲ درصد از سهام اسپیس‌ایکس است و این شرکت در پایان سال گذشته میلادی ۴.۷ میلیارد دارایی نقدی داشته است.

ایلان ماسک در سال ۲۰۲۲، یعنی قبل و بعد از به دست آوردن مالکیت توئیتر، مقدار زیادی از سهام خود در شرکت خودروسازی برقی تسلا به ارزش تقریبی ۴۰ میلیارد دلار را به فروش رساند و باعث شد این شرکت در ماه آوریل اعلام کند قواعد خود را سخت‌تر می‌کند تا ایلان ماسک با استفاده از سهامش نتواند پول بیشتری وام بگیرد.

خبرگزاری رویترز نوشته شرکت‌های اسپیس‌ایکس و ایکس (توئیتر سابق) در واکنش به این گزارش، حاضر به اعلام نظر نشده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG