سفیر جدید عربستان سعودی وارد تهران شد
رسانهها در ایران و همچنین خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز سهشنبه از ورود عبدالله بن سعود العنزی، سفیر جدید عربستان سعودی، به تهران خبر دادند.
آقای العنزی پیش از این سفیر سعودی در عمان بوده و به عنوان یک چهرۀ اقتصادی و سیاسی شناخته میشود.
بر اساس بیانیۀ وزارت خارجه عربستان سعودی، عبدالله العنزی در بدو ورود به تهران بر خواست رهبری عربستان سعودی مبنیبر «تقویت روابط و افزایش تعامل» با تهران تأکید کرد.
این خبر ساعاتی پس از ورود علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، به ریاض منتشر شد. او سفیر اسبق ایران در کویت و دستیار پیشین وزیر خارجۀ ایران در امور خلیج فارس بوده است.
روابط ایران و عربستان سعودی از دی ۱۳۹۴ و در پی حملۀ سازماندهیشده به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد قطع شده بود.
در پی میانجیگری موفق حکومت چین در آخرین ماههای سال گذشته بین تهران و ریاض و سلسله نشستهایی که حدود یک هفته در پکن برگزار شد، دو کشور بر سر اعزام دوبارۀ سفرا و بازگشایی مراکز دیپلماتیک خود توافقنامهای را امضا کردند.
بلینکن جداگانه با نتانیاهو و محمود عباس گفتوگو کرد
وزارت حارجه آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور به طور جداگانه گفتوگوهایی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین داشته است.
دولت جو بایدن در حال تلاش برای عادیسازی رابطه عربستان و اسرائیل است و این ابتکار، امیدها درباره چشم انداز راه حل تشکیل دو کشور برای پایان دادن به منازعه اسرائیل و فلسطینیها افزایش داده است.
وزارت خارجه آمریکا میگوید آنتونی بلینکن روز دوشنبه با محمود عباس و روز سهشنبه تلفنی با بنیامین نتانیاهو گفتوگو کرده است.
وبسایت اکسیوس هفته گذشته گزارش داد که تشکیلات خودگردان فلسطینی فهرستی از خواستههای خود را در خصوص توافق احتمالی عربستان و اسرائیل برای عادیسازی روابط به ریاض داده است.
طبق این گزارش، تشکیلات خودگردان فلسطینی خواستار افزایش قلمروی کنترل خود بر بخشهای معینی از کرانه باختری وهمچنین بازگشایی کنسولگری آمریکا در بیتالمقدس (اورشلیم) شده است.
اکسیوس میگوید، تشکیلات خودگردان اوایل سال جاری فهرستی از خواستههای خود را در اختیار عربستان سعودی قرار داد و این میتواند نشانه چرخش در رویکرد رهبری این تشکیلات در قبال عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان باشد.
گفت وگو با نتانیاهو
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است آنتونی بلینکن در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو در مورد تقویت روابط ایالات متحده و اسرائیل، «توسعه یکپارچگی منطقهای اسرائیل، مقابله با تهدیدات ایران» و موضوع فلسطین گفتوگو کرد.
این بیانیه اضافه کرده است: آقای بلینکن در این تماس «حمایت مستمر ایالات متحده از سیاستهایی که آزادی، امنیت و رفاه را برای اسرائیلیها و فلسطینیها تضمین میکند، تکرار کرد.»
مقام صنفی: خلبانان ایرانی هم برای مهاجرت دنبال گواهینامه رانندگی پایهیک هستند
رییس اتحادیه شرکتهای مسافربری درباره افزایش تمایل مهاجرت متخصصان در ایران گفت که «امروز با افرادی تحصیل کرده و حتی خلبان مواجه هستیم که به دنبال دریافت گواهینامه رانندگی پایهیک هستند تا بتوانند مهاجرت کنند.»
احمدرضا عامری در گفتوگو با ایلنا افزود خلبانان از آن رو بهدنبال دریافت گواهینامه رانندگی پایهیک هستند که «آن کسی که گواهینامه پایهیک داشته باشد میتواند راننده اتوبوس و کامیون باشد و فرصت مهاجرت دارد.»
به گفته او، «در حال حاضر برخی از کشورها به رانندگان در بخش حمل و نقل باری هم اقامت و هم حقوق چند هزار دلار پرداخت میکنند.»
پیش از این نیز گزارشهای متعددی از افزایش تمایل به مهاجرت شهروندان ایرانی به خارج از کشور، نه تنها در میان متخصصان دانشگاهی، بلکه میان سایر گروههای شغلی منتشر شده بود.
ایلان ماسک همزمان با خرید توئیتر، یک میلیارد دلار از اسپیسایکس «قرض» کرده بود
روزنامه والاستریت جورنال گزارش داده که ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، حوالی زمانی که شبکه اجتماعی توئیتر را خرید، مبلغ یک میلیارد دلار از شرکت فضایی اسپیسایکس، متعلق به خودش، وام گرفته بود.
آقای ماسک توئیتر را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار در ماه اکتبر سال گذشته خرید و اخیراً نام آن را به «ایکس» تغییر داده است.اسپیس ایکس تأیید کرده که مبلغ یک میلیارد دلار وام را به اعتبار سهام ایلان ماسک پرداخت کرده و او در همان ماه اکتبر تمام مبلغ را برداشت کرده بود.
این گزارش میگوید آقای ماسک با تعدادی از بانکها توافق کرده بود در برابر سهام خود در چند شرکت ازجمله کمپانی خودروسازی تسلا پول قرض بگیرد و همزمان به شکل مخفیانه از اسپیسایکس به عنوان «قرض دهنده» استفاده کرد و به همین دلیل موقعیت مالی او «پیچیده» شد.
گزارش وال استریت جورنال اضافه میکند که او صاحب ۴۲ درصد از سهام اسپیسایکس است و این شرکت در پایان سال گذشته میلادی ۴.۷ میلیارد دارایی نقدی داشته است.
ایلان ماسک در سال ۲۰۲۲، یعنی قبل و بعد از به دست آوردن مالکیت توئیتر، مقدار زیادی از سهام خود در شرکت خودروسازی برقی تسلا به ارزش تقریبی ۴۰ میلیارد دلار را به فروش رساند و باعث شد این شرکت در ماه آوریل اعلام کند قواعد خود را سختتر میکند تا ایلان ماسک با استفاده از سهامش نتواند پول بیشتری وام بگیرد.
خبرگزاری رویترز نوشته شرکتهای اسپیسایکس و ایکس (توئیتر سابق) در واکنش به این گزارش، حاضر به اعلام نظر نشدهاند.
نماینده آلمان در پارلمان اروپا خواستار افزایش تلاشها برای آزادی قربانیان «گروگانگیریِ» جمهوری اسلامی شد
هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، پس از آنکه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارشها درباره بازداشت چندصد روزه یوهان فلودروس، دیپلمات سوئدی این اتحادیه در ایران را تأیید کرد، خواستار تلاش کشورهای اروپایی برای آزادی همه افرادی شد که به نوشته او از سوی جمهوری اسلامی به «گروگان» گرفته شدهاند.
خانم نویمان در شبکه ایکس (توئیتر سابق)، از وزرای خارجه کشورهای اروپایی خواست بدون توجه به تکتابعیتی یا دوتابعیتی بودن «گروگانها»، تلاشهای خود برای آزادی آنها را افزایش دهند.
او به صراحت اقدامات مسبوق به سابقه جمهوری اسلامی در بازداشت شهروندان تکتابعیتی یا دوتابعیتی ساکن غرب را «آزارگرانه» توصیف کرده و نوشته از آن رو که جمهوری اسلامی از این افراد برای «چانهزنی سیاسی سوءاستفاده میکند، ما وظیفه داریم از شهروندان خود مراقبت کنیم».
جمهوری اسلامی بارها در ازای دریافت پول یا امتیازات سیاسی، شهروندان غربی یا ایرانیان دوتابعیتی را معامله کرده است.
بریتانیا گروه واگنر را «تروریستی» اعلام میکند
لندن روز چهارشنبه ۱۵ شهریور اعلام کرد که گروه مزدوران واگنر را که رهبرشان، یوگنی پریگوژین، حدو دو هفته پیش در سقوط هواپیما در نردیکی مسکو کشته شد، به عنوان «گروه تروریستی» اعلام میکند.
وزات کشور بریتانیا با تأکید بر این که حتی بعد از مرگ پریگوژین، تهدید این گروه روس علیه امنیت جهانی پابرجا است، در فرمانی که به پارلمان ارائه خواهد شد، فعالیت این گروه را ذیل «قانون تروریسم» ممنوع اعلام میکند.
بعد از تصویب این فرمان، عضویت یا هواداری واگنر، که نقش پررنگی در تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین داشت، غیرقانونی و ممنوع خواهد شد و به مقامات بریتانیا اختیار میدهد داراییهای این گروه را در این کشور مصادره کند.
این اقدام به توصیه کمیته روابط خارجی انجام شده که حدود سه ماه پیش اعلام کرده بود مسئولان بریتانیا تهدیدات گروه واگنر را «دستکم گرفتهاند» و حالا وزیر کشور بریتانیا میگوید این گروه به دلیل «غارت، شکنجه و جنایتهای وحشیانه» در اوکراین، خاورمیانه و آفریقا تهدیدی برای امنیت جهانی است.
دستور برای قطع همکاری دانشگاه آزاد با مجری برکنارشده صداوسیما
مجتبی پوربخش، مجری برکنار شده تلویزیون جمهوری اسلامی، تصویر نامهای را در اینستاگرام خود منتشر کرده که نشان میدهد دانشگاه آزاد اسلامی به «دستور مراجع ذیصلاح»، با او قطع همکاری کرده است.
او با انتشار این تصویر نوشته: «ممنون از بزرگان علم ورزش که باعث شدن من کوچکترین این شانس رو داشته باشم در دانشگاه تهران مرکز تدریس در کلاس درس رو تجربه کنم و سپاس از مراجع ذیصلاح که اینقدر پیگیرن ما جایی کار نکنیم.»
تاریخ این نامه ۱۳ شهریور سال جاری است و در آن دستور داده شده که به «فوریت» با پوربخش قطع همکاری شود.
آقای پوربخش از مجریان برنامه «فوتبال یک» تلویزیون ایران بود که بهدنبال حمایت از اعتراضات پس از جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، و حمایت از علی کریمی، فوتبالیست حامی معترضان، برکنار شد.
او در شرایطی از تلویزیون اخراج و از همکاری با دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد تهران مرکز منع شده که بر اساس نوشتههای خود در حساب کاربریاش در اینستاگرام، به بیماری سرطان مبتلاست.
استفاده از آیفون در مؤسسات دولتی چین «ممنوع» شد
روزنامه وال استریت جورنال گزارش داده که دولت چین به همه افراد شاغل در مؤسسات دولتی مرکزی دستور داده که از تلفنهای همراه آیفون محصول شرکت اپل و دیگر دستگاههای خارجی را برای کار استفاده نکنند یا آنها را با خود به محل کار نبرند.
این روزنامه روز چهارشنبه ۱۵ شهریور نوشته که دستورالعمل یاد شده در هفتههای اخیر توسط مدیران چینی به کارمندانشان ابلاغ شده و مشخص نیست گستردگی این ممنوعیت تا چه حد است.
این اتفاق در آستانه برگزاری کنفرانس سالانه اپل در هفته آینده رخ داده که انتظار میرود در آن خط تولید جدید گوشیهای آیفون معرفی شود و از سوی دیگر میتواند در ادامه تنشهای متناوب میان واشینگتن و پکن، شرکتهای خارجی فعال در چین را نگران کند.
در این گزارش به نام سایر سازندگان تلفن همراه اشاره اشاره نشده، اما مقامهای چینی و شرکت اپل هم حاضر به اظهار نظر در این زمینه نشدهاند.چین در سالهای اخیر بیش از گذشته نگران امنیت دادهها شده و قوانین و مقررات جدیدی برای شرکتها وضع کرده است.
حراج گسترده وسایل و داراییهای فردی مرکوری در لندن
مجموعهای از حدود ۱۵۰۰ وسیله و دارایی شخصی کوچک و بزرک فردی مرکوری، خواننده گروه مشهور کوئین، از روز چهارشنبه ۱۵ شهریور در لندن به حراج گذاشته میشود.
حراج سوتبی لندن در این رویداد پیانوی مشهور فردی مرکوری را نیز عرضه خواهد کرد که او در سال ۱۹۷۵ خریده و تقریباً برای ساخت همه ترانههای مهمش به کار رفته بود. پیشبینی میشود این پیانوی یاماها بین ۲.۵ تا ۳.۷۵ میلیون دلار به فروش برسد.
دیگر دارایی مهمی که در این حراج برای فروش گذاشته خواهد شد، دستنویس اولیه ترانه «براپسودی بوهمی» است که شامل ۱۵ صفحه نکته و یادداشت با خودکار و مداد است و فاش میکند مرکوری برای این قطعه مسیرهای متفاوتی را پیش گرفته بود. همچنین مشخص شده عنوان اولیهای که او برای این ترانه درنظر گرفته بود، «راپسودی مغولی» بوده است.
نقاشیهایی از مارک شاگال، پیکاسو و سالوادور دالی که بر دیوارهای خانه خواننده کوئین بود و همچنین آخرین تابلوی نقاشی که او یک ماه پیش از مرگ خریده بود، از دیگر اموالی هستند که در این حراج عرضه خواهند شد.
کل این مجموعه را مری آستین دوست قدیمی و نامزد سابق فردی مرکوری که به مدت سه دهه نگهداری از این وسایل را بر عهده داشت، برای حراج عرضه کرده است.
فردی مرکوری در سال ۱۹۹۱ بر اثر بیماری ایدز در ۴۵ سالگی درگذشت.