لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۵۵

سپاه و وزارت اطلاعات از بازداشت چندین نفر در ارتباط با «حوزه زنان» خبر دادند

۱۴:۰۰ ۱۵.۶.۱۴۰۲

تصاویری از آثار ضرب و جرح بر بدن نازیلا معروفیان، خبرنگار زندانی

نازیلا معروفیان، خبرنگار زندانی، این تصاویر که به صورت اختصاصی برای رادیو فردا ارسال شده، را بعد از بازداشت سوم خود به دوستی معتمد ارسال کرده بود، با این شرط که در صورت بازداشت مجدد رسانه‌ای شوند.

نازیلا معروفیان در بخشی از توضیحات خود نوشته است برای پیگیری سرقت مبلغی پول از مادرش، به همراه او به کلانتری ۱۰۶ نامجو مراجعه کرده بودند. به نوشته وی، در آنجا ماموران وی را شناسایی کردند و توهین‌ها و تهدیدها شروع شد. او در این یادداشت از فحاشی، پیچاندن دست و ضرب و جرح خود در مقابل مادرش نوشته است.

۱۴:۰۳ ۱۵.۶.۱۴۰۲

ترافیک سنگین در جاده چالوس به‌دلیل استفاده از فرصت تعطیلی اربعین برای مسافرت

در حالی‌که امروز در تقویم رسمی ایران تعطیل رسمی به مناسب «اربعین حسینی» است، تصاویر دریافتی از داخل کشور حاکی از ایجاد ترافیک سنگین در جاده چالوس به‌دلیل مسافرت مردم به شمال ایران است.

جمهوری اسلامی سال‌هاست که بر روی مراسم اربعین و راهپیمایی حکومتی آن تبلیغات می‌کند، اما ویدئوها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد بخش عظیمی از مردم ایران از تعطیلی این روز به عنوان فرصتی برای سفر و تفریح استفاده می‌کنند.

۱۵:۱۴ ۱۵.۶.۱۴۰۲

واکنش‌ها به قتل یک دختر جوان عراقی به دست پدرش ادامه دارد

قتل یک زن یوتیوبر جوان در عراق به دست پدرش که با مجازاتی سبک برای قاتل مواجه شده، به واکنش‌ها و اعتراض‌های گسترده میان زنان در این کشور منجر شده است.

طیبه العلی که به خاطر ویدئوهای شاد و سرخوشانه‌اش شهرت داشت، در سال ۲۰۱۷ و وقتی ۱۷ سال داشت، از عراق به ترکیه فرار کرده بود، ولی ژانویه امسال برای دیدن خانواده‌اش به عراق بازگشت و توسط پدرش به قتل رسید.

او که بیش از ۲۰ هزار دنبال کننده در یوتیوب داشت، روز ۳۱ ژانویه در خواب به دست پدرش خفه شد، اما دادگاه به این بهانه که این جنایت «از پیش برنامه‌ریزی‌شده» نبوده است، قاتل را فقط به شش ماه زندان محکوم کرد.

تجمعی در حمایت از طیبه علی در بهمن ماه سال گذشته در دیوانیه عراق
تجمعی در حمایت از طیبه علی در بهمن ماه سال گذشته در دیوانیه عراق

زنان عراقی از آن زمان مشغول اعتراض به این حکم هستند و استدلال می‌کنند «قتل به خاطر آبرو» همچنان توسط قانون در عراق مورد حمایت است. تحلیل وزارت کشور بریتانیا نشان می‌دهد که طبق قانون کیفری عراق، «آبرو» برای انجام اعمال خشونت‌آمیز علیه اعضای حانواده مجاز شمرده می‌شود و مجازت‌های خفیف برای مجرمان صادر می‌کند.

هرچند سخنگوی وزارت کشور عراق گفته دادگاه طبق مدارک و قوانین برای پدر طیبه العلی حکم صادر کرده است، این اتفاق باعث خشم زنان عراقی و فعالان حقوق زنان در این کشور و سراسر دنیا شده است که معتقدند قوانین عراق از زنان در برابر خشونت خانگی محافظت نمی‌کند.

این شکل جنایت در ایران به «قتل‌های ناموسی» شهرت دارد و هر سال چندین مورد از آن گزارش می‌شود و معمولاً به دلیل ارتکاب توسط پدر یا گذشت اولیای دم، به صدور حکم‌های خفیف برای مرتکبین ختم می‌شود.

۱۶:۵۹ ۱۵.۶.۱۴۰۲

«پرونده‌سازی» جدید علیه کامیار فکور، فعال کارگری زندانی

وکیل کامیار فکور می‌گوید این فعال کارگری و خوانندهٔ رپ زندانی با «شکایت ادارهٔ کل زندان‌های استان تهران» با یک پروندهٔ قضایی و اتهامات تازه روبه‌رو شده است.

عرفان کرم‌ویسی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت برای موکلش در شعبهٔ سوم بازپرسی دادسرای زندان اوین پرونده‌ای جدید با اتهام‌های انتسابی شامل «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «توهین به مقامات و مأمورین زندان» ثبت شده است.

این وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۱۲ شهریور نیز نوشته بود که برای دیگر موکلش، جعفر ابراهیمی،‌ معلم زندانی، پرونده‌ای با اتهامات مشابه تشکیل شده است.

آقای کرم‌ویسی همزمان از انتقال «غیرقانونی» این دو زندانی سیاسی از زندان اوین به زندان قزلحصار خبر داده بود.

منابع مطلع روز یکشنبه در این زمینه به رادیو فردا گفتند که دلیل اصلی انتقال جعفر ابراهیمی و کامیار فکور به زندان قزلحصار، «اعتراض آن‌ها به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم» در بند چهار زندان اوین بوده و این اقدام با هدف «تنبیه» این دو فعال صنفی و مدنی صورت گرفته است.

در همین زمینه، عرفان کرم‌ویسی تصریح کرد که این اقدام با «تصمیم شورای طبقه‌بندی زندان اوین» صورت گرفته و دلیل خارج کردن آنها از اوین، «حضور در جلسۀ دادگاه» عنوان شده بود، در حالی‌که به زندان قزلحصار منتقل شدند.

۱۷:۳۵ ۱۵.۶.۱۴۰۲

اعتصاب غذای «۱۳ زندانی سیاسی» در زندان قزلحصار

۱۳ زندانی سیاسی از روز یکشنبه در اعتراض به «انتقال از زندان اوین به زندان قزلحصار» و «شرایط نامناسب در زندان» دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

خبرگزاری هرانا روز چهارشنبه گزارش داد لقمان امین‌‌پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام‌‌جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان‌زاده، جعفر ابراهیمی و مسعود رضا ابراهیمی‌نژاد در «بند امن واحد سه زندان قزلحصار» در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

بر أساس گزارش هرانا این زندانیان «در یک اتاق ۱۲ متری در بند قرنطینهٔ زندانیان قبل از اعدام» به سر برده و از دسترسی به «امکانات اولیه اعم از پتو، آب گرم و تلفن» محروم شده‌اند.

این زندانیان سیاسی روز یکشنبه ۱۲ شهریورماه بدون اعلام قبلی و ارائهٔ دلیل مشخصی از زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شدند.

مسئولان زندان در زمان انتقال به این زندانیان سیاسی اجازه ندادند که «وسایل شخصی از جمله لباس‌ها و داروهای خود»‌ را به همراه داشته باشند.

۱۸:۳۳ ۱۵.۶.۱۴۰۲

۱۸:۳۴ ۱۵.۶.۱۴۰۲

۱۸:۵۵ ۱۵.۶.۱۴۰۲

سفیر عربستان: طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰» می‌تواند نقشه راه همکاری با ایران باشد

سفیر جدید عربستان در تهران می‌گوید طرح «چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰» می‌تواند نقشه راهی برای تقویت همکاری‌ها با ایران باشد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، عبدالله بن سعود العنزی با ورود به تهران اعلام کرد «چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰ که توسط محمد بن سلمان ولیعهد پادشاهی عربستان راه‌اندازی شده، می‌تواند نقشه راهی برای تقویت همکاری‌ها و اهداف راهبردی بر اساس حسن همسایگی، تفاهم، گفت‌وگوی سازنده، احترام متقابل و اعتمادسازی میان دو کشور باشد.»

سفیران ایران و عربستان سعودی روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور وارد پایتخت کشورهای یکدیگر شدند، امری که به منزله آغاز فصل جدیدی در روابط طرفین پس از هفت سال گسست روابط محسوب می‌شود.

«چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰» برنامه‌ای برای کاهش وابستگی عربستان به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد، توسعه بخش خدمات، گردشگری، انرژی‌های پاک، شهرسازی مدرن و افزایش بازرگانی غیرنفتی این کشور است.

بر اساس گزارشی که سایت رسمی پادشاهی سعودی منتشر کرده، این طرح شامل طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها، از آموزش تا بهداشت، رفاه و مسکن، خصوصی‌سازی، نوسازی زیرساخت‌ها تا ساخت شهرهای هوشمند است.

صندوق ثروت ملی عربستان هم‌اکنون حدود ۸۰۰ میلیارد دلار ذخایر مالی دارد و این کشور با فروش بخشی از سهام شرکت آرامکو به ارزش بیش از ۲ تریلیون دلار، در نظر دارد در بخش‌های غیرنفتی کشور سرمایه‌گذاری کند.

۱۹:۴۶ ۱۵.۶.۱۴۰۲

تعداد قربانیان کرونا در خاورمیانه و آسیا دوباره در حال افزایش است

به گفته سازمان بهداشت جهانی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در نیمکره شمالی دوباره در حال افزایش است. این سازمان خواستار تزریق واکسیناسیون تقویتی و مراقبت بیشتر شهروندان در این زمینه شد.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه در ژنو گفت که «در طول ماه‌های سردتر در نیمکره شمالی کره زمین، مردم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ویروس‌ها هستند زیرا زمان بیشتری را در داخل خانه می‌گذرانند.»

به نوشته خبرگزاری آلمان، ماریا فان کرک‌هوفه، کارشناس ویروس کرونا نیز در همین روز خبر داد که بر اساس گزارش آژانس بهداشت سازمان ملل، شمار قربانیان ویروس کرونا در بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیا دوباره در حال افزایش است، در حالی که آمریکای شمالی، اروپا و آسیا شاهد افزایش تعداد بستری‌ها به دلیل کووید-۱۹ هستند.

او گفت که «تخمین می‌زنیم که اکنون صدها هزار نفر به دلیل کووید در بیمارستان بستری هستند.»

با وجود این هشدار سازمان ملل، مراسم راهپیمایی «اربعین» در ایران و عراق بدون تمهیدات بهداشتی مربوط به کرونا در جریان است.

۲۱:۱۶ ۱۵.۶.۱۴۰۲

دفتر برند «دافی» به دلیل ساخت کلیپ «هنجارشکنانه» پلمب شد

دفتر شرکت تولیدکنندهٔ محصولات آرایشی و بهداشتی سیلانه سبز (برند دافی) به دلیل آنچه تولید «تیزر هنجارشکنانه» عنوان شده توسط اداره اماکن پلمب شد.

سایت دیده‌بان ایران روز چهارشنبه گزارش داد پلیس اماکن با انتشار تصویر پلمب دفتر مرکزی این شرکت اعلام کرده که مدیر این شرکت «به رعایت قوانین و مقررات جاری کشور به خصوص در حوزه تبلیغی»، «بی‌اعتنایی» کرده است.

سپهر علیخانی، مدیر عامل برند «دافی» روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده بود.

یک روز پیش از آن نیز خوانندهٔ ترانهٔ «هم ‌خوشگلی، هم‌ دافی» که برای تیزر تبلیغاتی این شرکت ساخته شده بود، بازداشت و پس از یک روز آزاد شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG