لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۲

«بیش از ۳۰ هزار کارگر در سال ۹۶ دچار حادثه شدند»


۴۳ تن در پی انفجار و ریزش معدن معدن «زمستان یورت» در استان گلستان در اردیبهشت سال گذشته کشته شدند
۴۳ تن در پی انفجار و ریزش معدن معدن «زمستان یورت» در استان گلستان در اردیبهشت سال گذشته کشته شدند

معاون طب کار و کمیسیون‌های پزشکی اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی، نرخ حوادث ناشی از کار در ایران را «بالا»‌ توصیف کرد و گفت: بیش از ۳۰ هزار کارگر در سال ۹۶ دچار حادثه شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش پناهی‌زاده اشاره کرد: به لحاظ آماری، در کارگاه‌های تحت پوشش اداره کل شرق تهران، «تعداد حوادث کار بیشتر بوده و میزان آن، ۳۴ درصد است».

به گفته وی، «البته تعداد کارگاه‌های برخی از استان‌های ایران بیش از سایرین است و بر همین اساس نرخ حوادث ناشی از کار نیز در آنها بیشتر است».

پیش از این، احمد مشیریان، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال گذشته گفته بود:‌ ۷۹۰ کارگر قربانی حوادث ناشی از کار شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی افزوده بود که این آمار نسبت به سال ۹۵، «کاهش» داشته است اما اشاره ای به جزییات این آمار اعلام نکرده بود.

این در شرایطی بود که حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اول بهمن‌ سال گذشته از مرگ بیش از دو هزار تن به دلیل حوادث ناشی از کار خبر داده و گفته بود که ۴۰ درصد کارگاه‌ها٬ فاقد «ایمنی لازم» هستند.

در این میان، به نوشته مهر، آقای پناهی‌زاده در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه در سال گذشته، بیشترین علت بروز حوادث در کارگاه‌ها، «درمان کارگران، بی احتیاطی و بعد از آن، استفاده از وسایل بی حفاظ و وسایل و تجهیزات معیوب» بوده است، افزود: بیشتر حوادث مربوط به اتفاقاتی است که در استفاده از تجهیزات غیر استاندارد رخ داده است.

بر اساس گزارش رسانه‌ها در ایران، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از مهمترین عوامل حوادث کاری منجر به مرگ کارگران هستند.

به نوشته مهر،‌ داریوش پناهی‌زاده بیشترین حوادث را مربوط به انگشتان دست و عضو بدن دانست و اضافه کرد: «در کارهای ساختمانی، بروز حوادث و مخاطرات برای کارگران بیش از سایر مشاغل است که در این زمینه، شهرداری می تواند با چاپ بروشور همراه با پروانه ساخت، اطلاعات ایمنی را به کارفرمایان ارائه دهد و مهندسان ناظر نیز در حین انجام کار بر رعایت نکات ایمنی نظارت کافی داشته باشند».

این مقام سازمان تامین اجتماعی بر لزوم آموزش و افزایش آگاهی کارگران نسبت به مخاطرات محیط کار و همچنین توجه به این مخاطرات تاکید کرد و در عین حال، ‌گفت که کمتر به آموزش توجه می‌شود.

داریوش پناهی‌زاده همچنین بر لزوم استفاده از لباس، کلاه و تجهیزات ایمنی تاکید کرد و از مدیران کارخانه‌ها و کارگاه‌ها خواست نسبت به افزایش سطح تکنولوژی دستگاه‌ها و اقدامات ایمنی به منظور صیانت ازسلامت نیروی کار اقدام کنند.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: متناسب سازی و بهینه سازی محیط فیزیکی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و رعایت نکات بهداشت حرفه ای در محیط کار از دیگر اقداماتی است که برای کاهش حوادث ناشی از کار باید انجام شود.

به گفته داریوش پناهی زاده، کارفرما باید در حین انجام کار، کارگران را ملزم به استفاده از لباس و کلاه ایمنی کند و تجهیزات مناسب، ایمن و استاندارد در کار خود استفاده کنند.

پیشتر نیز احمد مشیریان، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفته بود که به منظور کاهش حوادث کاری و آموزش ارتقای ایمنی به کارگران، تفاهم‌نامه‌ای میان مرکز تحقیقاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برای آموزش کارگران و کارفرمایان امضا شده است.

وی همچنین با اشاره به حادثه معدن «زمستان یورت» در استان گلستان در اردیبهشت سال ۹۶ گفته بود که پس از آن حادثه٬ «برای جلوگیری از حوادث در معادن کارگروه معدنی تشکیل و درباره مسائل ایمنی در تمام کشور تجدیدنظر شده است».

انفجار در این معدن به کشته شدن ۴۳ معدنچی منجر شد و به گفته رئیس کل دادگستری این استان٬ گزارش کمیته حقیقت‌یاب، مقصر این حادثه را کارفرما اعلام کرد.

سخنان معاون وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در ۱۷ اسفند در شرایطی اعلام شد که در دی‌ماه سال گذشته، محمد مجتهدزاده، رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران، با اشاره به اینکه تجهیزات معادن زغال سنگ بسیار قدیمی است٬ گفته بود ارزیابی‌های نشان می‌دهد نقص‌هایی که منجر به حادثه «زمستان‌یورت گلستان» شد در دیگر معادن نیز موجود است.

آقای مجتهدزاده به همین علت نسبت به بروز حوادثی مشابه معدن یورت در دیگر معادن ایران هشدار داده بود.

خبرگزاری مهر و منابع خبری/ب.ک
XS
SM
MD
LG