لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۳

غلظت گردوغبار در استان لرستان و اهواز به مرحله «بسیار خطرناک» رسید


میزان گرد و غبار در آسمان اهواز به بیش از ۴۷ برابر حد مجاز رسیده است
میزان گرد و غبار در آسمان اهواز به بیش از ۴۷ برابر حد مجاز رسیده است

گزارش ها از استان لرستان و شهر اهواز حاکیست که میزان گردو عبار در این مناطق در روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن، به بیش از ۵۰ و ۴۷ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرداد فتحی بیرانوند،‌ مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، با اعلام اینکه هوای این استان در «وضعیت بسیار خطرناک» قرار گرفته است، گفت: آلودگی در برخی از شهرستان‌ها به ۵۰ برابر حد مجاز رسیده است.

او افزود: هوای شهرستان پلدختر در شرایط بسیار خطرناک قرار دارد و آلودگی بیش از ۵۰ برابر حد مجاز است.

آقای فتحی بیرانوند با بیان اینکه آلودگی در شهرستان کوهدشت و رومشکان در شرایط بسیار خطرناک قرار دارد و بیش از ۳۰ برابر حد مجاز است، افزود: وضعیت کیفی هوای شهرستان‌های دوره چگنی و خرم‌آباد و سلسله نیز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد و آلودگی به میزان یک و نیم برابر حد مجاز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در عین حال اشاره کرد که وضعیت کیفی هوای شهرستان های دورود، بروجرد و ازنا و الیگودرز در شرایط سالم قرار دارند.

پیش از این، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، یک مقام سازمان حفاظت محیط زیست در استان خوزستان روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که میزان گرد و غبار در آسمان اهواز به بیش از ۴۷ برابر حد مجاز و به مرحله «فوق خطرناک» رسیده است.

شهریار عسگری، مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، گفته بود که میزان گرد و غبار در آسمان این شهر٬ «ساعت ۱۱ صبح روز سه‌شنبه٬ به ۷۱۳۵ میکروگرم بر مترمکعب» رسیده است.

او با اشاره به شاخص نرمال میزان ذرات معلق در هوا که ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است٬ وضعیت آلودگی هوا در اهواز را «۴۷ برابر حد مجاز و در حد فوق خطرناک» اعلام کرده بود.

رضا رضایی، مدیرکل فرودگاه بین‌المللی اهواز، نیز گفته بود که به دلیل کاهش شعاع میدان دید در آسمان این شهر به حدود ۲۰۰ متر٬ «تا اطلاع ثانوی هیچ پروازی دراین فرودگاه انجام نخواهد شد».

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

بر اساس این گزارش٬ شماری از هواپیماهای عازم اهواز نیز به‌دلیل این مشکل٬ قادر به فرود نبوده و به فرودگاه‌های مبدا بازگشتد.

غلظت غبار در ماهشهر ۲۸۹۰ و در حمیدیه نیز ۱۳۱۷ میکروگرم بر مترمکعب اعلام شده که به ترتیب ۱۹ و هشت برابر شاخص مجاز گرد و غبار است.

آقای عسگری همچنین غلظت ریزگردها در آسمان رامشیر را ۲۴۹، سوسنگرد ۲۳۸، شادگان ۲۹۱، شوش ۱۴۹، هندیجان ۲۴۹، آبادان ۶۷، امیدیه ۶۳، اندیمشک ۹۵، بندر «امام خمینی» ۲۱۵، بهبهان ۱۱۷، خرمشهر ۱۲۶، دزفول ۱۱۰ میکروگرم بر متر مکعب گزارش کرده بود.

با توجه به شاخص نرمال میزان ذرات معلق در هوا که ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است٬ آسمان شمار قابل توجهی از شهرهای استان خوزستان در شرایط نامناسبی به سر می‌برد.

سازمان هواشناسی استان خوزستان نیز گزارش کرده بود که از صبح روز سه‌شنبه٬ به‌دلیل وزش باد٬ هوای ۱۴ شهرستان خوزستان شامل اهواز، حمیدیه، کارون، باوی، شادگان، آبادان، خرمشهر،هندیجان، امیدیه، ماهشهر،رامهرمز، رامشیر، هویزه و دشت آزادگان خاک‌آلود خواهد بود.

مدیریت بحران استانداری خوزستان روز دوشنبه طی اطلاعیه‌ای مدارس این شهرستان‌ها را در روز سه‌شنبه تعطیل و ساعت پایان کار اداره‌ها و مراکز دولتی را تا ساعت ۱۲ اعلام کرده بود.

استان خوزستان٬ امسال به دلیل خشکسالی٬ یکی از کم بارش‌ترین سال‌ها را تجربه می‌کند.

خشکسالی در استان خوزستان به اندازه‌ای بحران ایجاد کرده است که مسئولان این استان هشدار داده‌اند درصورت ادامه این روند٬ خوزستان برای تامین آب مورد نیاز شرب و کشاورزی خود با مشکل مواجه خواهد بود.

آخرین بار، در اواخر دی‌ماه و ابتدای بهمن سال جاری، استان خوزستان برای بیش از یک هفته درگیر پدیده گرد و غبار با منشا داخلی و خارجی بود که در برخی نقاط تا ۶۶ برابر حد مجاز گزارش شد.

این پدیده که مشکلات زیادی را مردم ایجاد و بیش از ۱۵۰۰ تن را راهی بیمارستان کرد، باعث تعطیلی مدارس و مراکز آموزشگاهی و کم شدن ساعات اداری برخی شهرستان‌ها شد.

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران، روز ۱۹ بهمن، پدیده ریزگردها یا گرد و غبار کویری در جنوب ایران را یک «ابر بحران» توصیف کرده بود.

این سخنان چند روز پس از انتقاد نماینده آبادان از «حذف ردیف بودجه» مقابله با ریزگردها مطرح شد.

جلیل مختار، نماینده آبادان، روز هفتم بهمن، گفته بود: «بودجه مهار ریزگردها حذف شده» و این مسئله «ظلم بزرگی» به مردم استان خوزستان است.

ریزگردها، پدیده‌ای جوی و دربرگیرنده دود، ذره‌های معلق در هوا و گرد و غبار است. از منظر سازمان جهانی هواشناسی، وابسته به سازمان ملل، ریزگردها ذرات معلق، فوق‌العاده کوچک، خشک و به طور معمول غیرقابل رویتی هستند که به‌شکل انبوه ظاهر شده و جو را کدر می‌کنند.

مواردی مانند رفت‌وآمد خودروها، آلاینده‌های صنعتی، آتش‌سوزی‌های گسترده و نیز روند بیابان‌زایی، در ایجاد ریزگردها نقش عمده‌ای دارند.

خبرگزاری‌های تسنیم و ایرنا و رادیو فردا/ب.ب/ب.ک
XS
SM
MD
LG