کمپین حقوق بشر در ایران از «اعتصاب غذای» دوباره آرش صادقی٬ زندانیسیاسی٬ در «اعتراض به ضرب و شتم و تبعید غیرقانونی همسرش٬ گلرخ ابراهیمی ایرایی به زندان قرچک ورامین» خبر داده است.
این کمپین در صفحه توییتر خود نوشت: آقای صادقی در حالی اعلام اعتصاب غذا کرده که «همچنان از عوارض درمان نشده اعتصاب غذای طولانی قبلیاش رنج میبرد».
آرش صادقی که از سوی دادگاه انقلاب به ۱۹ سال حبس محکوم شده است، پیش از این نیز در اعتراض به بازداشت خانم ابراهیمی ایرایی٬ بیش از ۷۰ روز اعتصاب غذا کرده بود.
وی پس از به مرخصی آمدن همسرش به اعتصاب غذای خود پایان داد. با این حال، مدتی بعد٬ خانم ابراهیمی ایرایی دوباره به زندان بازگردانده شد.
سازمانهای حقوق بشری از جمله سازمان عفو بینالملل در آن زمان با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی آرش صادقی در زندان٬ خواستار آزادی فوری او شده بودند.
در بیانیه روز ۲۵ مرداد عفو بینالملل نوشته شده بود که «آرش صادقی، زندانی عقیدتی و فعال حقوق بشر به سختی بیمار است و باید در بیمارستانی در خارج از زندان بستری شود. اما مقامهای مسئول، ظاهرا به دستور سپاه پاسداران، از انتقال او به بیمارستان خودداری میکنند».
گلرخ ابراهیمی ایرایی همراه با آتنا دائمی٬ دیگر فعال حقوق بشر٬ روز چهارشنبه چهارم بهمن٬ پس از «ضرب و شتم شدید» به زندان قرچک ورامین منتقل شدند.
معصومه نعمتی، مادر آتنا دائمی، در توییتر خود نوشت که «میترسم كه دخترم را بكشند و بگويند خودكشی كرده است».
خبرگزاری هرانا نیز در این زمینه نوشت که آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی «بهدلیل خودداری از پس دادن بازجویی در رابطه با پرونده جدیدی که علیه آنان مفتوح شده ... به زندان قرچک ورامین تبعید شدند».
هرانا پیشتر نیز گزارش کرده بود که آتنا دائمی و گلرخ ایرایی که در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان اوین هستند «از بابت پرونده جدیدی که علیه آنها مفتوح شده٬ برای چهارمین بار مورخ ۲۷ دیماه به دادسرا فراخوانده شدند».
گلرخ ابراهیمی ایرایی روز ۱۵ شهریور ۹۳ به همراه همسرش٬ آرش صادقی بازداشت شد. وی در اردیبهشتماه ۹۴ به اتهام «توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر بدون حضور وی تایید شد.
خانم ابراهیم ایرایی، سوم آبان ماه ۱۳۹۵ بدون دریافت احضاریه کتبی٬ از سوی ماموران امنیتی جهت اجرای حکم شش سال حبس تعزیری بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در همان زمان، ماموران امنیتی، نسخه چاپنشده داستان منتشرنشدهای دربارهٔ سنگسار در ایران را هنگامی که برای بازرسی منزل او رفته بودند، کشف کردند.
خانم ابراهیمی ایرایی برای نوشتن این داستان منتشرنشده، به «توهین به مقدسات» متهم شده است.
آتنا (فاطمه) دائمی ۲۹ ساله، روز ۲۹ مهر سال ۹۳ بازداشت و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی بود. وی در ۲۸ دی همان سال، پس از پایان بازجوییها، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
وی به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به هفت سال حبس تقلیل یافت.