لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۱

جسد یکی از سرنشینان نفتکش حادثه دیده ایرانی پیدا شد


تصویری از نفتکش حادثه‌دیده
تصویری از نفتکش حادثه‌دیده

با گذشت بیش از یک روز از حادثه دیدن یک نفتکش ایرانی در آبهای شرق چین، جسد یکی از کارکنان آن پیدا شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد راستاد، مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی، در این‌باره گفت: «اقدامات برای انتقال این جسد به شانگهای و شناسایی هویت در حال انجام است».

بنا بر اطلاعات ثبت‌شده در وب‌سایت‌های ناظر بر ترابری دریایی، نفتکش سانحه‌دیده «سانچی» نام دارد، با ۲۴۷ متر طول در سال ۲۰۰۸ میلادی ساخته شده و حامل پرچم پاناما بوده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفته است نفتکش سانچی تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران بود و ارزش آن ۳۲ میلیون دلار است.

این نفتکش که حامل حدود یک میلیون بشکه نفت خام سبک بوده، ۳۲ خدمه داشته که ۳۰ تن از آنها ایرانی و دو تن از اتباع بنگلادش بوده اند. هنوز از سرنوشت ۳۱ تن دیگر از این افراد اطلاعی به دست نیامده است.

در این میان، همه ۲۱ خدمه شناوری که با نفتکش ایرانی برخورد کرد،‌نجات یافته اند

«شرایط برای عملیات جستجو و نجات مناسب نیست»

در پی وقوع این حادثه، اسدالله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، به خبرگزاری خانه ملت،‌متعلق به مجلس شورای اسلامی، گفت که در این زمینه ستاد مدیریت بحران در تهران و چین تشکیل شده است. آقای قره‌خانی افزود که امدادگران در دو مرحله در حال جستجو برای یافتن مفقود شدگان و همچنین مهار آتش نفتکش هستند.

بنا بر اعلام مقام‌ها، هنوز دلیل وقوع این حادثه مشخص نیست.

در همین حال، مقام‌های مسئول در چین روز دوشنبه هشدار دادند که خطر انفجار یا غرق نفتکش ایرانی وجود دارد. لو کانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، با اشاره به وضعیت نامساعد جوی، گفته است که «شرایط برای انجام عملیات جستجو و نجات مساعد نیست».

روز یکشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که آمریکا، چین و کره جنوبی، اقدام به اعزام کشتی و هواپیما برای مشارکت در عملیات جستجو کرده‌اند.

«نگرانی از وقوع یکی از بدترین حوادث نشت نفت در دهه‌های اخیر»

متخصصان حوزه محیط‌ زیست می‌گویند حادثه اخیر در دریای چین می‌تواند به یک فاجعه زیست‌محیطی بدل شود.

سازمان «گرین پیس» (صلح سبز) در بیانیه‌ای در این‌باره از این موضوع ابراز نگرانی کرده است. بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، اگر همه نفتی که توسط نفتکش حمل می شده، وارد دریا شود، یکی از بزرگترین آلودگی‌های نفتی در دهه‌های اخیر رقم خواهد خورد .

دو شناور چینی از زمان وقوع این حادثه در حال محدود کردن پخش شدت نفت در دریا هستند.

در کمتر از دو سال اخیر، این دومین بار است که که یک نفتکش ایرانی دچار حادثه می شود. در تابستان سال ۹۵ نیز یک نفتش ایرانی در تنگه سنگاپور دچار سانحه شد اما این رخداد تلفات جانی نداشت.

خبرگزاری های ایسنا، شانا، آسوشیتدپرس، رویترز
XS
SM
MD
LG