لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۰

یک نماینده استان فارس: تالاب بختگان خشک شد


یک عضو مجمع نمایندگان استان فارس با اعلام خشک شدن کامل تالاب بختگان٬ عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالاب‌ها را «شعاری و تبلیغاتی» نامید.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت،‌ وابسته به مجلس، محمدجواد جمالی نوبندگانی هشدار داد که اگر به وضعیت دریاچه بختگان رسیدگی نشود، عاملی برای ایجاد ریزگردها خواهد بود.

نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی از عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالاب‌ها در کشور انتقاد کرد و افزود که برای رسیدگی به موضوع خشک‌شدن تالاب‌ها٬ «نباید بین دریاچه‌های بختگان و ارومیه تفاوتی قائل شوند».

به گفته آقای جمالی نوبندگانی٬ دریاچه بختگان «تحت‌الشعاع وعده‌های مسئولان برای رسیدگی به سایر مناطق همچون ارومیه قرار گرفت، به همین دلیل وضعیت آن از دید رسانه‌ها دور ماند».

این نماینده٬ عواملی چون «برداشت‌های بیش از حد»٬ «بارش کم در شرق استان فارس» و «کشت برنج» را از عوامل خشک شدن این دریاچه معرفی کرد و افزود: «اگر برداشت آب و میزان بارندگی متناسب باشد و حقابه هم پرداخت شود، حیات به دریاچه بختگان برخواهد گشت».

این عضو مجمع نمایندگان استان فارس، این استان را دارای «بیشترین تعداد دریاچه» در ایران معرفی کرد و افزود که «دریاچه‌های مهارلو یا نمک، بختگان، پریشان یا فامور، کافتر و ارژن در این استان قرار دارند که یا خشک شده‌اند یا در آینده‌ای نه چندان دور خشک خواهندشد».

دریاچه بختگان که روزگاری یکی از بزرگترین دریاچه‌های کشور بعد از دریاچه ارومیه محسوب می‌شد، این روزها به نمکزار تبدیل شده است.

کارشناسان می‌گویند خشکسالی و در عین حال برداشت بی‌رویه از منابع آبی ازجمله عوامل موثر در خشکی مطلق این تالاب است.

سال گذشته نیز مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس اعلام کرده بود که به جز دو تالاب، همه تالاب‌های این استان خشک شده‌اند.

حمزه وَلوی گفته بود در استان فارس، آبی وجود نداشته و میزان آب حتی برای شرب هم کافی نبوده تا صرف حق‌آبه تالاب‌ها شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس خشکسالی، بهره‌برداری‌های کشاورزی و صنعتی و حفر چاه‌های غیرمجاز را از دلایل خشکی تالاب‌های این استان اعلام کرده است.

بر اساس آمارهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران، شش تالاب، از جمله هامون، انزلی و بختگان، در فهرست تالاب‌های در معرض خطر کشور قرار گرفته‌اند.

سال ۹۳ نیز سازمان حفات محیط زیست ایران اعلام کرده بود که بیش از پنجاه درصد از تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور خشک شده یا در معرض نابودی قرار دارند.

بنابر همین گزارش، ۴۰ تالاب ایران نیز حدود ۲۰ تا ۸۰ درصد خشک شده‌اند.

خبرگزاری‌های خانه ملت و فارس
XS
SM
MD
LG