یک عضو «کمیته پیگیری رفع حصر» در مجلس، ضمن اعلام خبر درخواست دیدار اعضای این کمیته با میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، اعلام کرد که «حاکمیت به این نتیجه رسیده که ادامه حصر، جز خسران برای منافع ملی عایدی نخواهد داشت».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامرضا حیدری که عضو فراکسیون اصلاحطلبان، موسوم به فراکسیون امید است، روز دوشنبه نهم بهمن، ابراز امیدواری کرد که «محدودیتهای محصورین تا عید کمتر خواهد شد».
آقای حیدری همچنین در مصاحبه با وبسایت اعتماد آنلاین گفت:« به نظر میآید حاکمیت هم به این نتیجه رسیده که ادامه حصر جز خسران برای منافع ملی عایدی نخواهد داشت».
وی در واکنش به گزارشها درباره رفع «محدودیت» دیدارهای موسوی و رهنورد با دخترانشان گفت که «دیر به این تصمیم رسیدند اما بازهم تشکر میکنیم که دیرتر نشده» است.
این نماینده مجلس ضمن ابراز امیدواری برای« رفع کامل حصر» همچنین افزود که امیدوار است «حاکمیت جمهوری اسلامی به سمتی برود که دیگر زندانی سیاسی نداشته» باشد.
وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، روز یکشنبه هشتم بهمن، خبر داده بود که محدودیت دیدارهای آقای موسوی و همسرش زهرا رهنورد، از رهبران اعتراضهای سال ۸۸، برای بستگان درجه اول آنها برچیده شده و دخترانشان از این پس میتوانند بدون «زمانبندی هفتگی» با آنها دیدار کنند.
پیش از این نیز حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، روز ۲۷ مهر اعلام کرده بود که شورای عالی امنیت ملی «تصویب» کرده است برخی افراد با پدرش دیدار کنند که بر اساس این مصوبه، اسماعیل دوستی عضو حزب اعتماد ملی، با مهدی کروبی دیدار داشته است.
پس از آن نیز اعلام شد که مجتبی ذوالنور، نماینده قم در مجلس و عضو جبهه پایداری، شامگاه پنجشنبه ۲۵ آبان با مهدی کروبی دیدار کرده است.
در همین حال، آقای حیدری روز دوشنبه خبر داد که کمیته پیگیری رفع حصر فراکسیون امید، خواستار دیدار با میرحسین موسوی،زهرا رهنورد و مهدی کروبی شده است.
وی اضافه کرد:«بار اول که ما درخواست کردیم گفتند که خود محصوران باید این درخواست را داشته باشند و اسم بدهند. با مرتبطان و فرزندان آنها که تماس گرفتیم گفتند که نه خود آنها این موضوع را تعیین میکنند و تقاضایی از طرف ما نبوده است».
کمیته رفع حصر برای پیگیری وضعیت میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، در فراکسیون امید مجلس تشکیل شده و اعضای آن تاکنون دیدارهایی با مقامهای ایران، از جمله رئیس قوه قضائیه داشتهاند.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز ۲۸ آذر، اعلام کرده بود که «تصمیم اتخاذ شده در خصوص ایجاد گشایش در وضعیت آقایان کروبی و موسوی (رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸) و خانم رهنورد بهصورت تدریجی در حال انجام است».
وی روز نهم آبان گفته بود که رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ در حصر نیستند و میتوانند هرکس را اراده کنند، ببینند.
این سخنان با اعتراض خانواده آقایان موسوی و کروبی و شماری از فعالان سیاسی و مدنی مواجه شد.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر میبرند. درخواستهای آنان برای حضور در دادگاه علنی نیز تاکنون مورد قبول واقع نشده و نظامیان و روحانیون تندرو در واکنش، آنها را به صدور احکام سنگین از جمله اعدام تهدید میکنند.
رفع حصر از اصلیترین شعارهای داده شده در تجمع های انتخاباتی حسن روحانی در سالهای ۹۲ و ۹۶ بود و وی در هر دو انتخابات، وعدههایی به تصریح یا بهطور تلویحی در مورد رفع حصر داد.
با این همه، شماری از فعالان سیاسی در این سال ها از آنکه دولت حسن روحانی اقدامی عملی برای رفع حصر انجام نداده است، انتقاد کردهاند.