لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۱

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران: محدودیت مرزی با اقلیم کردستان عراق به زودی برطرف می‌شود


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی: در صورت انجام طرح تجزیه کردستان عراق، کشور عراق دچار جنگ و خونریزی طولانی‌مدتی می‌شد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی: در صورت انجام طرح تجزیه کردستان عراق، کشور عراق دچار جنگ و خونریزی طولانی‌مدتی می‌شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روز دوشنبه هشتم آبان، خبر داد که «محدودیت مرزی بین ایران و اقلیم کردستان عراق به زودی و طی چند روز آینده برطرف می‌شود».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سرلشکر محمد باقری توضیح بیشتری در این مورد نداد.

پیشتر شبکه خبری «المیادین» لبنان روز ۲۳ مهر گزارش داده بود که ایران مرزهای زمینی خود را به روی منطقه اقلیم کردستان عراق بسته است تا محاصره این منطقه را کامل‌تر کرده باشد.

در این میان، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ساعاتی پس از گزارش المیادین،‌ بسته شدن مرزهای زمینی این کشور با منطقه اقلیم کردستان را تکذیب کرده بود.

به نوشته ایسنا، آقای قاسمی با اعلام اینکه تحول جدیدی در رابطه با شرایط مرزی ایران و اقلیم کردستان رخ نداده است افزوده بود: «همان طور که پیش از این اعلام کرده‌ایم ما مرز هوایی خود را بر منطقه اقلیم کردستان به درخواست دولت مرکزی عراق مسدود کرده‌ایم و تا آنجا که اطلاع دارم هیچ‌گونه اتفاق جدیدی در این زمینه رخ نداده است».

پیشتر ایران روز دوم مهر به‌طور رسمی اعلام کرده بود که به درخواست دولت مرکزی عراق مرز هوایی خود را با این منطقه بسته است.

در این میان سرکنسولگری جمهوری اسلامی در اربیل، اقلیم کردستان عراق، اعلام کرد که مرز باشماق مریوان، واقع در استان کردستان ایران، با استان سلیمانیه، از صبح سوم آبان ماه فعالیت عادی خود را از سر می‌گیرد.

اطلاعیه سرکسنولگری ایران همزمان با انتشار بیانیه اقلیم در مورد تعلیق نتیجه همه‌پرسی استقلال منتشر شد.

در اطلاعیه سرکنسولگری ایران در اربیل گفته شد علاوه بر گذر مسافران، تمامی عملیات گمرکی نیز در این نقطه مرزی به حالت عادی باز می‌گردد.

ایران همانند ترکیه،‌ دولت مرکزی عراق و سوریه، با همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق و جدایی احتمالی این منطقه مخالف بود.

در این ارتباط، پس از آنکه ارتش عراق و نیروهای حشدالشعبی این کشور کنترل کرکوک و برخی دیگر از مناطق تحت کنترل اقلیم کردستان عراق را به دست گرفتند، فرماندهان پیشمرگه کرد، جمهوری اسلامی ایران را متهم کردند که هدایت این نیروها را بر عهده داشته است. اما تهران این اتهام را رد کرده است.

به نوشته ایسنا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت: «اگر طرح تجزیه کردستان عراق انجام می‌شد کشور عراق دچار جنگ و خونریزی طولانی‌مدتی می‌شد، که در آن صورت کشورهای همجوار هم از این واقعه متأثر می‌‌شدند».

محمد باقری حزب دموکرات کردستان عراق و مسعود بارزانی، ‌رهبر آن را متهم کرد که به گفته او اقدامات زیادی را در کردستان انجام دادند که «در صورت تحقق، قائله‌ای در این منطقه شکل می داد که در نهایت آنچه انتظار داشتند انجام نشد».

مسعود بارزانی روز یکشنبه هفتم آبان اعلام کرد که روز چهارشنبه دهم آبان از سمت خود کنار می‌رود.

او از سال ۲۰۰۵ میلادی ریاست اقلیم کردستان عراق را بر عهده داشت.

در همین حال تلویزیون دولتی عراق عصر یکشنبه گزارش داد که دومین دور مذاکرات ارتش عراق و پیشمرگه‌های کرد روز یکشنبه ادامه یافت. هدف از این مذاکرات کنترل گذرگاه‌های مرزی اقلیم کردستان از جانب نیروهای دولت مرکزی عراق است.

XS
SM
MD
LG