کشاورزان اصفهانی و خانوادههایشان روز چهارشنبه و برای چندمین بار پس از آغاز سال جدید در اعتراض به عدم دریافت حقآبه خود تجمع و راهپیمایی کردند. در این میان، یکی از فرماندهان نیروی انتظامی به کشاورزان گفت که «به حرف چهار تا اراذل و اوباش و فرصتطلب گوش نکنند».
آنها در این راهپیمایی از جمله شعار می دادند: «سوریه را رها کنید، فکری به حال ما کنید».
معترضان همچنین با اشاره به مشکلات به وجود آمده در پی عدم دریافت حقآبه شعار میدادند: «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کشاورز روی هواست امروز».
بر اساس فیلمهای منتشر شده، نیروهای ضد شورش در خیابان جی اصفهان مانع از ادامه راهپیمایی معترضان شدند.
یکی از فرماندهان نیروی انتظامی خطاب به راهپیمایان گفت: «شما اجازه ندهید کسی از شما سوءاستفاده کند. کسی که شعارش غیر از شعار آب است. کسی که شعار خدای نکرده، جناح بازی و سیاسی بازی میدهد، این منافق است. خود مردم اجازه ندهند این افراد بخواهند سوءاستفاده کنند و خدای نکرده، این تجمع آرام را به ناآرامی تبدیل کنند».
پیش از این، غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز ۲۷ اسفند از کشاورزان معترض اصفهانی خواسته بود که به گفته او، «اجازه ندهند فرصتطلبان خود را در صف آنان قرار دهند و حقشان را مخدوش کنند».
یکی دیگر از فرماندهان نیروی انتظامی هم خطاب به کشاورزان گفت که «به حرف چهار تا اراذل و اوباش و فرصتطلب گوش نکنند» و به محلهایی مانند امامزادهها و مساجد و حسینیهها بروند تا مسئولان به آنجا بروند و حرفهای کشاورزان را بشنوند.
اشاره این فرمانده نیروی انتظامی به شعار کشاورزان معترض در روز سهشنبه بود که دولت را «مردمفریب» توصیف کرده بودند.
کشاورزان پیشتر نیز در برخی از تجمعها و راهپیماییهای خود در اسفند سال ۹۶، حسن روحانی را به دروغگویی متهم کرده بودند.
در این میان، معترضان پس از سخنان این فرمانده نیروی انتظامی شعار «نیروی انتظامی، خجالت خجالت» سر دادند.
دور جدید اعتراضهای کشاورزان اصفهانی از هفتههای پایانی سال ۹۶ آغاز شده است. آنها به عدم دریافت حقآبه خود از زایندهرود معترضند؛ رودی که در سالیان اخیر با کمآبی گسترده دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، ۳۰۰ هزار تن در مناطق شرق اصفهان زندگی میکنند اغلب به کشاورزی اشتغال دارند، اما خشکسالی، آنان را به شدت در معرض مشکلات شغلی و معیشتی قرار داده است.
به نوشته ایرنا، سهم کلی حقآبه کشاورزان شرق اصفهان از زایندهرود حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است، اما این میزان در سالهای اخیر اختصاص نیافته است و با وجود جریان یافتن زایندهرود در مقطعی از سال گذشته، تنها حدود ۴۰ درصد از ۱۰۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی شرق اصفهان، زیر کشت رفت.
در این میان، طبق مصوبه شورای هماهنگی زایندهرود، با توجه به اینکه ذخیره آب در سد زایندهرود به کمترین میزان طی ۵۰ سال اخیر رسیده است، امکان بازگشایی زایندهرود و توزیع آب کشاورزی در سال زراعی جاری وجود ندارد.
کشاورزان اصفهانی در سالهای اخیر از جمله به انتقال آب زایندهرود به یزد اعتراض کردهاند و از جمله در سال ۹۱، گروهی از آنان اقدام به شکستن لولههای انتقال آب کردند که منجر به درگیری با نیروی انتظامی و مجروح شدن تعدادی از آنها شد.
کشاورزان در آبان سال گذشته نیز تراکتورهای خود را به نشانه اعتراض در ورودی شهر اصفهان مستقر کرده بودند.
در این میان، بر اساس اخباری که در برخی از رسانههای ایران منتشر میشود، فقط کشاورزان اصفهانی با مشکل بیآبی مواجه نیستند.
بر اساس این گزارشها، از جمله میتوان به استانهای کرمان، خوزستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و منطقه سیستان اشاره کرد.