لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۱

فراخوان کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری برای اعتراض به مشکلات کارگران ایران


کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری: کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه خواستار پرداخت به موقع دستمزدها هستند.
کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری: کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه خواستار پرداخت به موقع دستمزدها هستند.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری از ۳۳۱ سندیکا و اتحادیه عضو خود در ۱۶۳ کشور خواسته است تا نسبت به آنچه «آزار و اذیت» فعالان کارگری و «نقض سیستماتیک»‌ حقوق کارگران و نیز تشکل‌یابی آنان به سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران اعتراض کنند.

این فراخوان پس از آن داده شد که گزارش‌هایی در مورد افزایش برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و کارگران و نیز تشدید مشکل پرداخت نشدن چند ماهه دستمزد کارگران در مناطق مختلف ایران انتشار یافته است.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری که ۲۰۲ میلیون کارگر را تحت پوشش دارد، در فراخوانی که صادر کرده، با اشاره به زندانی کردن و بازداشت شماری از فعالان کارگری و حقوق معلمان و نیز محاکمه تعداد دیگری از آنان به دلیل فعالیت‌های سندیکایی‌شان نوشته است که آنها بر اساس «اتهام‌های نادرست» محاکمه و محکوم شده‌اند.

یکی از اعضای سندیکاهای اروپایی در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرد که اشاره این کنفدراسیون به اتهام‌های امنیتی وارد شده به فعالان کارگری و شماری از کارگران معترض به شرایط صنفی‌شان در سالیان اخیر بوده است؛ ‌اتهام‌هایی که مجازات‌هایی مانند دوره‌های طولانی مدت زندان و یا حتی صدور و اجرای احکام شلاق را برای تعدادی از آنان به همراه داشته است.

پیش از این،‌ برای شماری از کارگران و فعالان کارگری در ایران احکام شلاق صادر و حتی اجرا شده است. یکی از پرسر و صداترین این احکام در مورد ۱۷ تن از کارگران اخراجی معدن طلای آق دره در اردیبهشت سال ۹۵ بود اعتراض ها و انتقادهای بسیاری را به ویژه در ایران به همراه داشت. با این همه، ‌مقام‌های قوه قضائیه از این حکم دفاع کردند.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری در فراخوان خود همچنین به مشکل پرداخت نشدن حقوق کارگران در مناطق مختلف ایران، از جمله در شرکت نیشکر هفت‌تپه اشاره کرده است.

به گفته این کنفدراسیون، دستمزد هزاران کارگر شرکت نیشکر هفت تپه دست‌کم برای شش ماه پرداخت نشده است و در عین حال، شمار قابل توجهی از آنها به دلیل برگزاری تظاهرات برای دریافت دستمزدهای معوقه‌شان، متهم به ارتکاب «اعمال جنایتکارانه» شده‌اند.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری همچنین اشاره کرد که کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه خواستار پرداخت به موقع دستمزدها، به رسمیت شناخته شدن سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به عنوان‌ نماینده کارگران، بازگشت به کار به کارگرانی که به توصیف این فراخوان، «به ناحق اخراج شده‌اند» و نیز بازگرداندن مالکیت این واحد به دولت هستند.

در این فراخوان از سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری عضو این کنفدراسیون خواسته شده است که با ارسال نامه‌هایی به سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود و یا برگزاری تجمع‌هایی از کارگران ایران حمایت کنند.

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری خواستار آن شد که سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری عضو از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران بخواهند تمام اتهام‌های امنیتی علیه کارگران و فعالان کارگری را لغو کنند، تمامی فعالان کارگری و صنفی زندانی را آزاد کنند، دستمزدها و مزایای کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه را بپردازند، ‌سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه را به رسمیت بشناسند، کارگران اخراجی این شرکت را به سر کارشان برگردانند و مالکیت این واحد خصوصی‌سازی شده را به دولت بازگردانند.

کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بارها در تجمع های خود خواستار بازگردانده شدن مالکیت این واحد به دولت شده‌اند. این درخواست در شماری از کارخانه‌های واگذار شده به بخش خصوصی نیز مطرح شده است.

این کارگران با اشاره به مشکلات اقتصادی و ورشکستگی پس از واگذاری به بخش خصوصی، می‌گویند که این وضعیت در دوره مالکیت دولت وجود نداشت. با این همه، دولت حسن روحانی بر ادامه سیاست خصوصی سازی تاکید می‌کند.

پیشتر نیز فدراسیون جهانی کارگران صنایع غذایی،‌ کشاورزی و خدمات از اعضای خود خواسته بود که با امضای نامه‌ای به مقام‌های جمهوری اسلامی ایران، از خواسته‌های کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه حمایت کنند.

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه عضو فدراسیون جهانی کارگران صنایع غذایی،‌ کشاورزی و خدمات است.

۴۳۲ سندیکا و اتحادیه کارگری از ۱۳۰ کشور عضو این فدراسیون هستند. دو میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر عضو این اتحادیه بین‌المللی کارگری هستند.

منابع خبری رادیو فردا/ب.ک/ ک.ر
XS
SM
MD
LG