لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۲

وزیر ارتباطات: گزارش‌ها درباره جزئیات فیلترینگ غیرهمسان، کذب محض هستند


محمدجواد آذری جهرمی روز ۱۳ آذر، از موافقت اولیه دادستانی کل کشور با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت خبر داده بود.
محمدجواد آذری جهرمی روز ۱۳ آذر، از موافقت اولیه دادستانی کل کشور با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت خبر داده بود.

وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گزارش‌ها درباره جزئیات «فیلترینگ غیرهمسان» را «از اساس کذب» خواند و اعلام کرد که «تاکنون طرحی با این مضمون در وزارت ارتباطات مطرح نشده است».

محمد جواد آذری جهرمی روز شنبه ۱۸ آذر، در توئیتر خود نوشت:« موضوعی که اخیرا تحت عنوان طرح فیلترینگ غیرهمسان همراه با جزئیاتی منتشر شده، از اساس کذب است. تا کنون طرحی با این مضمون در وزارت ارتباطات مطرح نشده است».

وی روز دوشنبه ۱۳ آذر، از موافقت اولیه دادستانی کل کشور با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت خبر داده بود که در صورت اجرای آن، فیلترینگ براساس مواردی چون شغل، سن و دیگر مشخصات کاربران متفاوت خواهد بود.

پس از این سخنان، وب‌سایت کمپین حقوق بشر درایران اعلام کرد که در صورت اجرای طرح «غیرهمسان سازی نظام فیلترینگ»، هر فرد برای دسترسی به اینترنت باید « هویت خود را برای شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت افشا کند».

به گفته کمپین حقوق بشر در ایران، «به این ترتیب، اطلاعات خصوصی و شخصی کاربران اینترنت شامل، نام کامل، کد ملی، شغل، جنسیت، نشانی محل کار و زندگی در اختیار مقامات و شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی قرار می‌گیرد تا بر اساس آن چیزی که آنها میزان دسترسی به محتوای اینترنت برای افراد تشخیص می‌دهند، فیلترینگ اعمال شود».

آقای آذری جهرمی اما ضمن تکذیب این گزارش، درعین حال درباره سخنان گذشته خود توضیح نداد و مشخص نیست که جزئیات طرح «فیلترینگ غیرهمسان» چیست.

وی دوشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که دادستانی کل کشور شروطی را برای «غیرهمسان سازی فیلترینگ» در نظر گرفته است.

به گفته محمدجواد آذری جهرمی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز پیشنهادهای دادستانی را بررسی و «پاسخ فنی لازم» برای اجرای این پروژه را آماده کرده است.

او ابراز امیدواری کرده بود که دادستانی در نهایت، با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موافقت کند تا بتوان فیلترینگ را «بر اساس موقعیت، سن و سایر شرایط کاربران» اعمال کرد.

مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این نیز در زمستان سال ۹۳، طرح «فیلترینگ هوشمند» را درباره اینستاگرام اجرا کرده کرده بودند.

محمود واعظی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری، پیش از این گفته بود که فیلترینگ اینستاگرام ۸۳ درصد موفق بوده‌ است و این وزارتخانه قصد دارد نرم‌افزارهای به کار برده شده برای فیلتر کردن این شبکه را به سایر شبکه‌های اجتماعی گسترش دهد.

در فیلترینگ هوشمند، دسترسی به وب‌سایت‌ها به طور کامل محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از محتوای سایت که توسط این نرم‌افزار مشخص شده است، از دسترسی کاربران ایرانی خارج خواهد شد.

فیلترینگ اینترنت بر عهده «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت» است که دادستان کل کشور ریاست آن را برعهده دارد و مسئولان ارشد سیاسی، امنیتی و قضایی عضو آن هستند.

XS
SM
MD
LG