لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۰

سندیکای کارگران شرکت واحد: به غل و زنجیر کردن فعالان کارگری و معلمان پایان دهید


رضا شهابی در حالی که به دست هایش دستبند زده بودند،‌ برای معاینه پزشکی به بیمارستان منتقل شده بود.
رضا شهابی در حالی که به دست هایش دستبند زده بودند،‌ برای معاینه پزشکی به بیمارستان منتقل شده بود.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه با انتقاد از «دستنبد زدن» به رضا شهابی٬ عضو زندانی هیئت مدیره این تشکل، و «غل و زنجیر کردن» دیگر فعالان کارگری و معلمان٬ خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط آقای شهابی شد.

به گزارش وب‌سایت این سندیکا٬ آقای شهابی به‌دلیل «عوارض جسمی در ناحیه گردن و کمر و پا» روز شنبه ۲۰ آبان از زندان رجایی شهر کرج به درمانگاه بیمارستان «امام خمینی» اعزام شد.

بر اساس این گزارش٬ وی پس از معاینه پزشک دوباره به زندان منتقل شد٬ اما برای انجام آزمایش «ام‌آر‌آی و معاینات بیشتر در روزهای آینده دوباره از زندان به بیمارستان اعزام خواهد شد».

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه از اینکه پیشتر و به‌دنبال پیگیری‌های ربابه رضایی، همسر آقای شهابی٬ دادستانی تهران اعلام کرده بود وی را بدون دستبند به بیمارستان اعزام می‌کنند٬ اما این اتفاق نیفتاد،‌ ابراز نارضایتی کرد.

این سندیکا در بیانیه خود آورده که «دستبند {زدن} به رضا شهابی و غل و زنجیر کردن فعالان کارگری و معلمان را شدیدا محکوم می‌کند».

این بیانیه حاکیست که رضا شهابی٬ «تنها از حقوق کارگران دفاع کرده و حکم زندان برای ایشان بسیار ناعادلانه است.»

این سندیکا خواستار آزادی «بی‌قید و شرط» این عضو زندانی خود و لغو محکومیت زندان دیگر اعضای سندیکا، ابراهیم مددی و داود رضوی، شد. آقای مددی به ۱۰ سال و سه ماه زندان و آقای رضوی به پنج سال زندان محکوم شده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه در بخش دیگری از بیانیه خود «زندان و تعقیب و و مراقبت پلیسی – امنیتی – قضایی فعالان کارگری، معلمان و دیگر فعالان صنفی» را محکوم کرده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه روز ۱۳ مهر با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی رضا شهابی، اعلام کرده بود که دادستانی و نیروهای امنیتی برای انتقال او به بیمارستان اقدام نکرده‌اند.

آقای شهابی روز پنجم مهر، پس از ۵۰ روز اعتصاب غذا، ‌در پی درخواست خانواده اش، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه و برخی دیگر از تشکل‌های کارگری در ایران و جهان و همچنین به دنبال قول یک «مقام ارشد امنیتی» برای رسیدگی جدی به خواسته‌اش اعتصاب غذای خود را متوقف کرده بود.

این عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه خواستار لغو حکم زندان ۹۶۸ روزه خود است.

وی که در مرداد سال جاری تحت فشار دادستانی خود را به زندان رجایی شهر کرج معرفی کرد، متوجه شد که مرخصی پزشکی‌اش که از سوی پزشکی قانونی تجویز شده بود، از سوی دادستانی مردود شناخته شده است و باید ۹۶۸ روز دیگر در زندان بماند. رضا شهابی نیز در واکنش به این موضوع اعتصاب غذا کرد.

گزارش کمیته دفاع از محمود صالحی، فعال کارگری زندانی هم اعلام کرده است که او روز شنبه به رغم توصیه پزشک معالجش به زندان مرکزی سقز بازگردانده شده است.

این کمیته که نجیبه صالحی، همسر محمود صالحی، سخنگویی آن را بر عهده دارد،‌ دستگاه قضایی و وزارت اطلاعات را متهم کرده که «در تصمیمی مشترک، هرگونه تلاش برای مرخصی پزشکی محمود صالحی و خانواده اش را به شکست کشاندند».

این فعال کارگری روز هفتم آبان برای اجرای دوره یک سال حبس خود به دست ماموران اطلاعاتی بازداشت شده بود اما در روز ۱۲ آبان به دلیل تشدید بیماری قلبی‌اش به بهداری زندان و سپس به بیمارستان «امام خمینی» سقز انتقال یافت و در بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان بستری شد.

بر اساس گزارش ها،‌ محمود صالحی در زمانی که در بیمارستان بستری بود تحت مراقبت سه مامور زندان قرار داشت و پاهایش با زنجیر بسته شده بود.

این فعال کارگری در عین حال به دلیل از دست دادن کلیه‌های خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج،‌ نیاز دارد که دو بار در هفته تحت دیالیز قرار گیرد. ضمن آنکه به بیماری دیابت نیز مبتلا است.

هفت تشکل کارگری ایران نیز در بیانیه‌ای مشترک به زنجیر بسته شدن پاهای محمود صالحی را «روشی غیرانسانی و به جامانده از سبعیت دوران بردگی»‌ خواندند.

انتقادها از رفتار با محمود صالحی و دیگر فعالان کارگری در ایران در شرایطی است که مقام‌های دولتی به طور معمول از احترام به اصل تشکل‌یابی کارگران سخن می‌گویند.

با این حال تاکنون مقام‌های دولت و یا قوه قضائیه در مورد وضعیت محمود صالحی و از جمله در مورد از دست دادن کلیه‌هایش در سال ۹۴ اظهار نظر نکرده‌اند.

XS
SM
MD
LG