نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شامگاه جمعه با پرتاب گاز اشکآور و شلیک با سلاحهای ساچمهزن به سوی خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام که با خواست «توقف موج اعدامها» مقابل زندان قزلحصار کرج تجمع و تحصن کرده بودند، شماری از اعضای این خانوادهها و به ویژه زنان را زخمی کردند.
در ویدیوها منتشر شده از حمله نیروهای امنیتی به تجمع این خانوادهها مقابل زندان قزلحصار در کرج، پرتاب گاز اشکآور به تجمع خانوادههای زندانیان به وضوح قابل مشاهده است.
این تصاویر همچنین نشان میدهند که شماری از زنان و مردان عضو حاضر در این تجمع مخالفت با موج اعدامها در اثر اصابت سلاحهای ساچمه زن از ناحیه پشت، گردن و صورت زخمی شده است.
سایت حقوق بشری ههنگاو در همین خصوص گزارش داد که نیروهای حکومتی با شلیک سلاحهای سلاح ساچمهزن به سوی معترضان در مقابل زندان قزلحصار «دستکم ۱۰ زن» را زخمی کردند.
در همین حال، پایگاه خبری هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران نیز گزارش داد که در ساعاتهای پایانی جمعه شب، بیست و نهم اردیبهشت ماه،« تجمع اعتراضی خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام در مقابل زندان قزلحصار با ورود نیروهای گارد ویژه پلیس به خشونت کشیده شد.»
مجموعه فعالان حقوق بشر تاکید کرد که «ماموران از گاز اشکآور برای سرکوب معترضان استفاده کرده و به سمت آنان با سلاحهای ساچمهزن تیراندازی» کردند.
هرانا همچنین از قول یک شاهد عینی، گزارش داد که در تجمع جمعه شب مقابل زندان قزلحصار، علاوه بر نیروهای یگان ویژه، «نیروهای لباس شخصی» نیز اقدام به سرکوب و اعمال خشونت علیه خانوادههای زندانیان کردند.
به گفته این شاهد عینی، نیروهای یگان ویژه «برای متفرق کردن معترضان از گاز اشکآور استفاده کرده و به سمت معترضان با گلولههای ساچمهای تیراندازی کردند و همچنین شماری از زنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.»
این سایت حقوق بشری همچنین افزود که علاوه بر خشونت نیروهای یگان ویژه و لباس شخصی در مقابل زندان قزلحصار، این نیروها در مناطق دیگر کرج از جمله در فلکه دوم گوهردشت خبر داد که شامگاه جمعه صحنه تظاهرات جمعی از مردم در اعتراض به موج اعدامها و به ویژه اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی بود.
به نوشته هرانا «خشونت نیروهای امنیتی در فلکه دوم گوهردشت» به حدی بود که «شماری از معترضان مورد اصابت گلولههای ساچمهای» قرار گرفتند و خشونت گسترده نیروهای یگان ویژه به حدی بود که «موجب بسته شدن پاساژ چیچیکا، سیدنی، چچلاس و دیگر مغازهها و واحدهای تجاری و صنفی در این منطقه شد.
تجمع خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام در مقابل زندان قزلحصار به دنبال موج گسترده و پرشتاب اعدامها در ایران و پس از آن انجام شد که روز جمعه گزارشهای از انتقال «هفت زندانی در زندان قزلحصار به انفرادی جهت اجرای حکم اعدام» منتشر شد. این زندانیان عمدتا بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شدهاند.
بنابر گزارش سازمان حقوق بشر ایران، از یازدهم دی ماه و آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، طی نزدیک چهار ماه و نیم، دستگاه قضائی جمهوری اسلامی دستکم ۲۶۴ حکم اعدام را اجرا کرده است که بیانگر افزایش فزاینده و پرشتاب موج اعدامها در ایران است.
دستگاه قضائیه جمهوری اسلامی همچنین در دو هفته اخیر حبیب اسیود، دبیرکل پیشین گروه «النضال و شهروند ایرانی- سوئدی را اعدام کرد، سپس اقدام به اعدام یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع را به خاطر مدیریت یک کانال تلگرامی و تحت اتهام «سب النبی» کرد.
جمهوری اسلامی همچنین بامداد جمعه بیست و نهم اردیبهشت ماه نیز مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی سه معترض بازداشت شده در جریان اعتراضات آبان ۱۴۰۱ را به ادعای دخالت در درگیریهای محله «خانه اصفهان» بدون دسترسی به دادرسی عادلانه و با وجود مخالفت عمومی اعدام کرد.
این اعدامهای با واکنشها و محکومیت جهانی مواجه شده است با این حال مقامهای جمهوری اسلامی همچنین و به شکل پرشتابی به اجرای احکام اعدام ادامه میدهند.
در حال حاضر صدها تن از زندانیان غیر سیاسی با جرایم مختلف در خطر اعدام قرار دارند و سازمانهای حقوق بشری از جمله عفو بینالملل هشدار داده است که دهها تن از معترضان بازداشت شده نیز در خطر صدور حکم اعدام یا اجرای حکم اعدام قرار دارند.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی پیشتر در فاصله ۱۷ آذر ماه تا ۱۷ دی ماه نیز چهار تن از معترضان، محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی اعدام کرده است.