لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۳

برنامه ایران برای ساخت «۲۰۰ هزار خانه» در سوریه


جنگ داخلی هشت ساله سوریه خسارات زیادی به زیربناها و مراکز مسکونی این کشور وارد کرده است.
جنگ داخلی هشت ساله سوریه خسارات زیادی به زیربناها و مراکز مسکونی این کشور وارد کرده است.

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران می‌گوید که تهران و دمشق یادداشت تفاهمی امضاء کرده‌اند که بر اساس آن، ایران ۲۰۰ هزار خانه در سوریه خواهد ساخت.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، ایرج رهبر روز یکشنبه پنجم اسفند در یک نشست خبری گفت که در چهاردهمین نشست اقتصادی ایران و سوریه، تفاهم‌نامه‌ای بین دو کشور برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی امضا شد.

به گفته آقای رهبر، قرار است این خانه‌ها در قالب شهرک‌هایی در دمشق ساخته شوند.

وی توضیحی درباره جزئیات این تفاهم‌نامه‌ و نحوه تامین مالی ساخت این خانه‌ها نداده است.

جنگ داخلی هشت ساله سوریه خسارات زیادی به زیربناها و مراکز مسکونی این کشور وارد کرده و صدها هزار نفر را نیز به کشتن داده است. ایران و روسیه از حامیان اصلی بشار اسد در جنگ حکومت این کشور علیه مخالفان دمشق بودند.

چهاردهمین نشست اقتصادی ایران و سوریه هشتم بهمن با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری ایران و نخست‌وزیر سوریه در دمشق برگزار شده بود.

در جریان این نشست عماد خمیس، نخست‌وزیر سوریه، اعلام کرده بود که شرکت‌های ایرانی در ساخت «صدها هزار واحد مسکونی، توسعه بنادر، کشاورزی و تلفن همراه» در سوریه مشارکت خواهند کرد.

در جریان این نشست همچنین اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، از توافق «مهم» بانکی با این کشور خبر داده بود.

در همین حال نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت به دلیل تحریم‌های آمریکا، حتی بانک‌های سوریه نیز برای فعالان اقتصادی ایران ضمانت‌نامه صادر نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: «به دولت پیشنهاد داده‌ایم تا برای عملیاتی کردن شهرک‌سازی در سوریه شعباتی از بانک‌های ایران را در این کشور فعال کند تا پیمانکاران بتوانند به راحتی مبادلات مالی را انجام دهند».

سوئیفت مهمترین شبکه بین‌المللی انتقال پول است که آبان‌ماه، همزمان با آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران، خدمات به بانک مرکزی و شماری از بانک‌های جمهوری اسلامی را قطع کرد.

ایران و سوریه توافق‌نامه‌های متعددی را در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه نفت، برق، انرژی و دیگر حوزه‌های صنعتی به امضا رسانده‌اند.

در همین حال همزمان با چهاردهمین نشست اقتصادی دو کشور احداث نیروگاه لاذقیه آغاز شد.

تفاهمنامه احداث این نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی به ارزش ۴۱۱ میلیون یورو، دهم مهرماه امسال با حضور وزیران نیرو ایران و برق سوریه امضا شده بود. گروه «مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» (مپنا) این نیروگاه را تاسیس خواهد کرد.

ایران در سال‌های گذشته کمک‌های مالی زیادی به سوریه کرده‌ است که از جمله آنها ایجاد دو خط اعتباری یک میلیارد دلاری و ۳.۶ میلیارد دلاری برای صادرات کالا به این کشور است.

گروه اقدام ویژه ایران در وزارت خارجه آمریکا مهرماه امسال با انتشار گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۲ میلادی ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از بشار اسد و گروه‌های مورد حمایت خود در یمن و عراق هزینه کرده است.

خبرگزاری بلومبرگ نیز سال ۹۴ بر اساس برآورد‌ها و تحقیقات اعلام کرده بود که تهران سالانه شش میلیارد دلار هزینه حکومت اسد می‌کند و در مواردی این کمک مبلغی تا ۱۵ میلیارد دلار را در بر گرفته‌ است.

پیش از این یحیی رحیم صفوی،دستیار ویژه رهبر جمهوری اسلامی در امور نظامی، در یک سخنرانی گفته بود ایران باید هزینه‌هایی را که در سوریه کرده است از طریق «نفت، گاز و معادن فسفات» این کشور «برگرداند».

کشورهای عربی بسیاری که با سوریه در هشت سال گذشته روابط متشنجی داشتند، به تازگی یکی پس از دیگری سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و تاکید دارند در جست‌وجوی کسب فرصت‌های اقتصادی از دوران بازسازی سوریه هستند؛ امری که ایران را تا حد زیادی نگران کرده است.

شماری از مقامات ایران در دوره اخیر به طور تلویحی یا آشکار ابراز ناخرسندی کرده‌اند که سوریه طرح‌های سودآور را به کشورهای دیگر از جمله روسیه بسپارد و بخش خصوصی ایران از بازسازی سوریه کمترین سود را ببرد.

با استفاده از خبرگزاری‌های ایسنا و ایرنا و رادیو فردا/ ا. م/ ک.ر
XS
SM
MD
LG