سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش خبرگزاری رویتر درباره انتقال موشکهای بالستیک ایران به عراق را «به شدت» تکذیب کرد و آن را «ادعایی واهی، بیمعنی و مضحک» دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهرام قاسمی روز شنبه ۱۰ شهریور این گزارش را «بیربط و از اساس دروغ» خواند که به گفته او، «صرفا با هدف ایجاد هراس نزد کشورهای منطقه و در ادامه سیاستهای ایران هراسی و ایران گریزی» منتشر شده است.
وی تاکید کرد که این گونه خبرها، «اخباری کاملا کذب و مضحک است که هدفی جز تحت تاثیر قرار دادن روابط خارجی ایران، بخصوص روابط با همسایگان را در بر ندارد».
العالم، شبکه عربی زبان تلویزیون ایران، نیز هدف از انتشار این گزارش را تاثیرگذاری بر اهل سنت عراق دانسته است.
خبرگزاری رویترز روز جمعه نهم شهریورماه به نقل از منابع غربی از انتقال موشکهای بالیستیک جمهوری اسلامی به عراق و تلاش برای تولید این نوع موشک در خاک این کشور خبر داده بود.
این منابع همچنین گفتهاند که انتقال این موشکها که «شمار آنها به دهها موشک میرسد» پیامی به آمریکا و اسرائیل، به ویژه پس از حملات هوایی علیه نیروهای ایرانی در سوریه ارزیابی میشود.
در همان روز آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، گفته بود که جمهوری اسلامی در حال حاضر در زمینه احداث تأسیسات پایگاه موشکی در خاک سوریه «هیچ فعالیتی ندارد».
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت با تأکید بر اینکه توافق هستهای با ایران به بهبود صلح جهانی منجر نشد و جمهوری اسلامی پس از آن نیز به «فعالیتهای موشکی و اقدامات بیثباتکنندهاش در منطقه» ادامه داد، خروج واشینگتن از برجام را اعلام کرد.
کشورهای اروپایی نیز گفتهاند با اینکه به تداوم برجام پایبند میمانند اما درباره دو موضوع فعالیتهای موشکی ایران و اقداماتش در منطقه «نگرانیهای مشترکی با آمریکا دارند».
گزارش خبرگزاری رویترز درباره انتقال موشکهای ایرانی به عراق در حالی منتشر شده که به اعتقاد برخی تحلیلگران پس از انتخابات اخیر عراق نفوذ ایران در این کشور تضعیف شده است.
پیش از انتشار این گزارش روزنامه وال استریت ژورنال نوشته بود که انتشار گزارش بازجویی از رهبر شاخه نظامی گروه «عصائب اهل حق» عراق از نقش «مهم» ایران در «جنگ داخلی عراق، آموزش و مسلح کردن شبهنظامیان عراقی و حمله به نظامیان آمریکایی» در این کشور پرده برمیدارد.
با این حال علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، روز ۸ شهریور این ادعا را «مضحک» دانسته و گفته بود که جمهوری اسلامی به عراقیها «صرفا در مقابله با گروههای تروریستی کمک کرده است».