لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۸

یک فرمانده نظامی: قایق‌های سپاه رادارگریز و مجهز به موشک‌های جدید می‌شود


رویارویی‌ قایق‌های سپاه با ناوهای آمریکایی در دو سال اخیر رو به کاهش گذاشته تا جایی که دونالد ترامپ شمار این برخوردها در سال ۲۰۱۸ را صفر اعلام کرد.
رویارویی‌ قایق‌های سپاه با ناوهای آمریکایی در دو سال اخیر رو به کاهش گذاشته تا جایی که دونالد ترامپ شمار این برخوردها در سال ۲۰۱۸ را صفر اعلام کرد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که قایق‌های تندروی این نیرو «رادار گریز و مجهز به موشک‌های جدید» می‌شود.

اظهارات وی به دنبال افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا بعد از خروج واشنگتن از برجام، تلاش این کشور برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، تهدید تهران به بستن تنگه استراتژیک هرمز در صورت افزایش فشارها بر صدور نفت ایران و و ورود یک ناو جنگی آمریکا در ۳۰ آذرماه به آب‌های خلیج فارس صورت می‌گیرد.

علیرضا تنگسیری روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه گفته است: این تصمیم از آن رو اتخاذ شده که در نیروی دریایی سپاه، «سرعت و تحرک بالا در انجام ماموریت‌ها همواره مورد توجه است».

به گفته وی، این نیرو به دنبال «رادارگریزی و چابکی بیشتر قایق‌های تندرو» خود به منظور انجام ماموریت‌های محوله است.

این فرمانده ارشد سپاه بدون اشاره به این «ماموریت‌ها» افزود: «موشک‌های جدید بسیار چابکی در حال تعبیه شدن بر روی شناورهای نیروی دریایی سپاه هستند».

تنگسیری مدعی شد که سپاه «سریع‌ترین قایق‌های تندرو جهان را در اختیار دارد» و افزود: «در حال کار کردن بر روی قایق‌های تندرو با سرعت ۸۰ نات و بیشتر از آن هستیم و در آینده‌ای نزدیک برای ساخت قایق‌هایی با سرعت بیش از ۸۰ نات نیز اقدام خواهیم کرد».

پیش از این رهبر جمهوری اسلامی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش ایران خواسته بود با افزایش «توانایی و آمادگی» خود، کاری کنند که «دشمنان جرأت تهدید ملت ایران را نداشته باشند».

وی روز ۱۸ شهریور امسال نیز در مراسمی در دانشگاه علوم دریایی ارتش در نوشهر، خواستار تقویت حداکثری نظامی جمهوری اسلامی شده بود.

بر اساس گزارش ایرنا، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به حضور ناو هواپیمابر «یواس‌اس‌ جان سی‌استنیس» به عنوان نخستین کشتی جنگی آمریکا پس از خروج این کشور از برجام، گفت که «بیگانگان در منطقه حضور دارند اما در آب‌های ما نیستند».

به گفته تنگسیری، آنها «حتی در آب‌های تحت نظارت ما نیز حضور پیدا نمی‌کنند؛ آنان در آب‌های سرزمینی کشورهای دیگر و در آب‌های بین‌المللی حضور دارند».

اول دی‌ماه و همزمان با ورود ناو هواپیمابر «یواس‌اس‌ جان سی‌استنیس» آمریکا به آب‌های خلیج‌فارس، نیروی زمینی سپاه پاسداران یک مانور نظامی در جزیره قشم و آبهای اطراف آن برگزار کرد.

این نیرو نزدیک به شش ماه پیش هم در خلیج‌فارس مانوری برگزار کرده بود.

پیش از این گزارش‌های متعددی از رویارویی قایق‌های تندروی سپاه با کشتی‌های جنگی آمریکا منتشر شده بود. این رویارویی‌ها اما در دو سال اخیر رو به کاهش گذاشت تا جایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تابستان امسال شمار این برخوردها در سال ۲۰۱۸ را صفر اعلام کرد.

اما تلویزیون ایران در مهرماه امسال ویدئوی منتشر نشده‌ای را پخش کرد که نشان می‌داد قایق‌های سپاه به ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» در خلیح فارس نزدیک می‌شوند.

پرس‌تی‌وی می‌گوید که این ویدئو اول فروردین‌ امسال ضبط شده است.

ایران و دستیابی به تکنولوژی «رادار گریزی»

در همین زمینه، حسین آرین، کارشناس نظامی، در گفت وگو با وب سایت رادیو فردا تصریح کرده است:«اگر رادار گریزی را معادل "استلت" بدانیم بعید است که ایران به این تکنولوژی دست یافته باشد. آمریکا و روسیه و چین تنها کشورهایی هستند که این تکنولوژی را در اختیار دارند. با این حال ایران میتواند قایق‌هایی با سطح مقطع راداری ( آر سی اس) باریک بسازد که قابلیت شناسایی آنها را توسط رادار کم می‌کند.»

وی اضافه کرده است:« یکی از ابعاد دکترین عملیاتی نیروی دریایی سپاه، بهره گیری از حملات به اصطلاح زنبوری است یعنی استفاده از حجم انبوهی از قایقهای تندروی مجهز به راکت و تیربار برای مقابلهو ضربه زدن به دشمن احتمالی. از این رو سپاه همواره در سالهای اخیر تلاش کرده است که خود را به قایق‌هایی با سرعت بالا مجهز کند. نزدیک به یک دهه پیش ایران قایق "بلید رانر" موسوم به "براد استون چالنجر" را از آفريقای جنوبی خرید.»

آقای آرین اضافه کرده است:«این قایق با دو موتور کاترپیلاربا قدرت ۲۰۰۰ اسب بخار و تناژ ۵۱ تن و طول ۱۵.۵ متر در سال ۲۰۰۵ میلادی در یک مسابقه قایقرانی توانست در مدت ۲۷ ساعت با سرعت متوسط ۶۳ گره یعنی ۱۱۶.۷ کیلومتر در ساعت، جزیره بریتانیا را دور بزند. بیشینه سرعت این قایق ۷۰ گره است. ایران با الگوگیری از شناور "بلید رانر"،قایق‌های سراج -۱ را ساخته است.»

این کارشناس نظامی تاکید کرده است:«اینکه ایران "سریع‌ترین قایق‌های تند رو جهان را در اختیار دارد" بزرگنمایی است. برای نمونه ده سال پیش وزارت دفاع بریتانیا از یک قایق تندروبه نام " ایکس اِس آر" پرده برداری کرد. این قایق ره گیر مجهز به تیربار با حداکثر سرعت ۸۵ گره برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر و دزدان دریایی بکار می‌رود.»

منابع: ایرنا، رویترز و رادیو فردا/ ب.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG