لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۹
حومه جنوبی بیروت پس از حملات اسرائیل، ۱۴ مهرماه
حومه جنوبی بیروت پس از حملات اسرائیل، ۱۴ مهرماه

ارتش اسرائیل از آماده‌شدن برای حملۀ «بزرگ و قابل‌توجه» به ایران خبر داد

خلاصه رویدادها:

  • حملات هوایی به ضاحیه شامگاه جمعه ادامه یافت و بامداد شنبه نیز رویترز از حمله هوایی به نزدیکی فرودگاه بیروت خبر داد
  • سازمان ملل اعلام کرد تقریبا تمامی ۹۰۰ اردوگاه آوارگان در لبنان پر شده است
  • گروه افراطی حماس مرگ فرمانده خود در طولکرم را تایید کرد
  • جو بایدن می‌گوید به نظرش اسرائیل هنوز به نتیجه نهایی درباره چگونگی پاسخ به حمله موشکی ایران نرسیده است
  • هاشم صفی‌الدین، گزینه جانشینی حسن نصرالله، از روز جمعه و در پی حمله هوایی اسرائیل «در دسترس» نیست
  • وزیر خارجه ایران درباره «آتش‌بس» در لبنان و غزه ابراز امیدواری کرد
۰۹:۵۶ ۱۳.۷.۱۴۰۳

بودجهٔ نظامی ایران و اسرائیل: دو رقیب چقدر برای نیروهای مسلح هزینه می‌کنند؟

افزایش تنش‌ها در خاورمیانه هم‌زمان بوده با رشد چشمگیر بودجه‌های نظامی ایران و اسرائیل؛ ایران اما در این رقابت تسلیحاتی-نظامی از اسرائیل عقب است.

بررسی‌های گروه داده‌کاوی رادیوفردا نشان می‌دهد که در بودجهٔ سال ۱۴۰۳ ایران، بخش عمده‌ای از منابع مالی نیروهای مسلح نه‌فقط از ردیف‌های اصلی بودجه بلکه از محل سهمیهٔ نفت خام و منابع صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود.

با این حال، اسرائیل که کمک‌های نظامی عظیمی از آمریکا دریافت می‌کند، همچنان از نظر میزان بودجهٔ نظامی برتری دارد.

بررسی‌های رادیوفردا نشان می‌دهد که فاصلهٔ میان بودجه نیروهای مسلح در ایران و اسرائیل به کم‌ترین حد تا کنون رسیده است.

گزارش گروه داده‌کاوی رادیو فردا را در این زمینه بخوانید:

۱۰:۰۴ ۱۳.۷.۱۴۰۳

رهگیری موشک‌های شلیک‌شده حزب‌الله به شهر حیفا در اسرائیل

خبرگزاری رویترز روز جمعه تصاویری از آسمان شهر حیفا در اسرائیل را منتشر کرد که در آن سامانه گنبد آهنین حمله موشکی حزب‌الله به این شهر را رهگیری می‌کند.

رسانه‌های نزدیک به حزب‌الله لبنان گزارش داده‌اند که این گروه صبح جمعه با چندین موشک حیفا را هدف قرار داد. در پی شلیک موشک‌ها آژیر خطر در این شهر به صدا در آمد.

حزب‌الله یک گروه شبه‌نظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است که بخش بزرگی از جنوب لبنان را تحت کنترل دارد.

ایالات متحده حزب‌الله را یک سازمان تروریستی می‌داند، اما اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی آن را در فهرست سیاه خود قرار داده و شاخهٔ سیاسی‌اش را تروریستی نمی‌داند. شاخه سیاسی حزب‌الله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.

۱۰:۲۲ ۱۳.۷.۱۴۰۳

یک مقام آمریکایی: اسرائیل هنوز در مورد پاسخ به حمله موشکی ایران تصمیم نگرفته

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت ایالات متحده معتقد است که اسرائیل هنوز تصمیم نگرفته که چگونه به حملات موشکی ایران به اسرائیل پاسخ دهد، از جمله این‌که آیا تأسیسات نفتی ایران را هدف قرار دهد یا خیر.

این منبع آمریکایی که نامش برده نشده، افزود همان‌گونه که جو بایدن گفته واشینگتن به گفت‌وگو با مقامات اسرائیل در باره پاسخ این کشور به حمله موشکی ایران به اسرائیل ادامه می‌دهد و آمریکا می‌داند که مقامات اسرائیل هنوز در حال بررسی این امر هستند که دقیقا چه واکنشی نشان دهند.

شبکه کان اسرائیل پنج‌شنبه شب اعلام کرد مقامات اسرائیل با آمریکا در باره واکنش اسرائیل به ایران هماهنگی خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران شامگاه دهم مهر با ۱۸۱ موشک زمین به زمین بالستیک به اسرائیل حمله کرد تا به باور خود از کشته شدن اسماعیل هنیه، حسن نصرالله و عباس نیلفروشان انتقام گرفته باشد.

اسماعیل هنیه دهم مرداد امسال در سفر به تهران در اقامتگاه سپاه پاسداران کشته شد و دبیر کل حزب‌الله و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حوزه‌های لبنان و سوریه روز ششم مهر در حمله هوایی اسرائیل به ضاحیه در لبنان کشته شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد حملات ایران را رهگیری کرده است. نهادهای درمانی اسرائیل نیز اعلام کردند کسی در این کشور در موج حملات موشکی ایران کشته و زخمی نشده است.

مقامات محلی اسرائیلی خبر دادند که برخی از موشک‌ها آسیب‌هایی به خانه‌ها در مرکز اسرائیل وارد کردند و یک حفره در یک پارک در مرکز اسرائیل ایجاد شد. تصاویر ماهواره‌ای نیز حاکی از دو سوراخ ایجاد شده در یک پایگاه نیروی هوایی اسرائیل در جنوب این کشور است.

نخست‌وزیر اسرائیل و سایر مقامات ارشد این کشور گفتند ایران با این حمله مرتکب یک «اشتباه بزرگ» شد و تاوان آن را خواهد پرداخت.

۱۰:۳۷ ۱۳.۷.۱۴۰۳

وزیر خارجه ایران به بیروت سفر کرد

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه وارد بیروت شد.

پخش زنده رویترز نشان می‌داد که هواپیمایی با پرچم ایران شامگاه پنجشنبه، ساعاتی پس از حمله هوایی شبانه اسرائیل به پایتخت لبنان، وارد فرودگاه بیروت شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، آقای عراقچی قرار است در این سفر با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت، و نبیه بری، رئیس مجلس لبنان که از متحدان نزدیک حزب الله مورد حمایت ایران است، دیدار و گفتگو کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی جدید وزارت خارجه ایران، در پیامی در شبکه ایکس نوشته که در این سفر، «محموله‌ای شامل ۱۰ تن مواد غذایی و دارویی به عنوان بخشی از کمک‌های بشردوستانه ایران، تقدیم لبنان خواهد شد».

هواپیمای حامل وزیر خارجه ایران در بیروت در حالی فرود آمد که ارتش اسرائیل شنبه گذشته به لبنان هشدار داد که مانع از فرود هواپیماهای ایرانی از ایران یا سوریه در فرودگاه «رفیق حریری» شود زیرا ممکن است حامل نفرات نظامی و تجهیزات برای حزب‌الله باشند و در آن صورت، اسرائیل به فرودگاه حمله خواهد کرد.

عباس عراقچی قصد داشت قبل از سفر به مقر سازمان ملل در نیویورک راهی بیروت شود اما حسن نصرالله، دبیر کل کشته‌شده حزب‌الله لبنان، توصیه کرده بود که ملاقات با او را به وقت دیگری موکول کند.

۱۱:۰۴ ۱۳.۷.۱۴۰۳

آغاز نمازجمعه تهران با شعار «برخیزید که غیر از جنگ چاره نیست»

نمازجمعه تهران که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار است در آن سخنرانی کند لحظاتی پیش آغاز شد. مهدی رسولی، از مداحان حکومتی، در این مراسم با خواندن نوحه گفت که «برخیزید که حکم جنگ آمده/ برخیزید که چاره به غیر جنگ نیست».

او همچنین شعار داد: «شده وقت عمل ماهم شب حمله نشان دادیم/ زمین کارزار ما تل‌آویو است تهران نه».

حاضران در این مراسم نیز شعار «لعنت‌الله علی اسرائیل» سر دادند.

رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از پنج سال و در میانه تنش شدید بین ایران و اسرائیل که با دومین حمله موشکی تهران به خاک این کشور همراه شده است، قرار است در این مراسم سخنرانی کند. احتمال می‌رود علی خامنه‌ای در سخنان خود، راهبرد آینده ایران را ترسیم کند.

تصاویر زنده تلویزیون حکومتی ایران، علی خامنه‌ای را نشان داد که روسای سه قوه جمهوری اسلامی و عبدالله صفی‌الدین، نماینده حزب‌الله لبنان در تهران، اطراف او را گرفته‌اند و در حال خواندن دعا هستند.

۱۲:۰۳ ۱۳.۷.۱۴۰۳

خامنه‌ای می‌گوید اگر لازم باشد در آینده هم به اسرائیل حمله می‌شود

سخنرانی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در نمازجمعه روز ۱۳ مهر تهران آغاز شد.

تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی هنگام سخنرانی او، تصاویری از جمعیت زیادی از نمازگزاران پخش کرد که برای شنیدن سخنرانی خامنه‌ای در مصلی تهران گرد آمده بودند.

در صف اول نماز، روسای سه قوه جمهوری اسلامی حضور دارند.

این دومین حضور علی خامنه‌ای در انظار عمومی پس از حملات موشکی شامگاه ۱۰ مهر ایران به اسرائیل است که در جریان آن حدود ۱۸۰ موشک به خاک این کشور شلیک شد.

او در ابتدای سخنرانی خود گفت که «امروز بیشتر صحبت من با برادران لبنانی و فلسطینی است. احکام دفاعی اسلام تکلیف ما را معلوم کرده است. هیچ کسی بر اساس قانون بین‌المللی حق ندارد به حزب‌الله لبنان اعتراض کند که چرا از مردم غزه دفاع می‌کنید».

رهبر جمهوری اسلامی با دفاع از حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل در جریان عملیات «طوفان‌الاقصی» که ۱۵ مهر پارسال انجام شد، آن را یک «حرکت قانونی و بین‌المللی» خواند و گفت که در این اقدام «حق با فلسطینی‌ها بود».

گروه حماس در فهرست تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.

خامنه‌ای همچنین حمله موشکی شامگاه ۱۰ مهر سپاه پاسداران به خاک اسرائیل را «کار درخشان نیروهای مسلح» خواند و گفت که این یک اقدام «کاملا قانونی و مشروع بود».

او افزود: «کاری که نیروهای مسلح ما کردند کمترین کاری بود که در برابر اسرائیل انجام دادند. ما در انجام این وظیفه نه تعلل می‌کنیم و نه شتاب. آنچه که منطقی و معقول است، به نظر تصمیم‌گیران نظامی و سیاسی، در وقت خود انجام می‌گیرد و در آینده هم اگر لازم شد باز هم انجام می‌گیرد».

۱۲:۳۷ ۱۳.۷.۱۴۰۳

جسد حسن نصرالله «به طور موقت دفن شد»

یک «منبع نزدیک» به گروه حزب‌الله لبنان روز جمعه گفت جسد حسن نصرالله، دبیر کل کشته شده این گروه، «به طور موقت» در یک «مکان مخفی» دفن شده است.

این منبع به خبرگزاری فرانسه افزود حزب‌الله نگران بود که برگزاری یک آیین تشییع جنازه با شرکت زیادی از مردم از سوی اسرائیل هدف قرار گیرد.

این نگرانی ظاهراً به‌دلیل احتمال حضور افرادی باقی‌مانده از سران حزب‌الله مانند شیخ نعیم قاسم است. شیخ قاسم روز ششم مهر در آیین خاکسپاری ابراهیم عقیل در بیروت شرکت و سخنرانی کرد و اسرائیل آن محل را هدف قرار نداد.

حسن نصرالله ۶۴ ساله که بیش از ۳۲ سال دبیرکلی حزب‌الله را در دست داشت، عصر جمعه ششم مهر در بمباران مقر فرماندهی حزب‌الله در ضاحیه، در حومه جنوبی بیروت، کشته شد.

همراه با او عباس نیلفروشان، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حوزه‌های لبنان و سوریه، و شمار دیگری از مهره‌های ارشد دیگر حزب‌الله نیز کشته شدند.

جسد نصرالله سه روز بعد از بمباران از حفره‌‌ بزرگ ایجاد شده در ساختمان‌های منهدم‌شده یافته و به خانواده‌اش تحویل شد. رسانه‌های منطقه پیشتر نوشته بودند حزب‌الله، مقامات ایران و عراق در تماس هستند تا جسد او به کربلا در عراق برده و در حرم امام سوم شیعیان دفن شود.

پسر عباس نیلفروشان نیز به رسانه‌های تهران گفت هنوز نشانی از جسد پدرش از محل بمباران‌شده به‌دست نیامده است.

در فاصله یک هفته بعد از کشته شدن آن‌دو، شیخ نبیل قاووق مهره ارشد حزب‌الله و شمار دیگری از نیروهای حزب‌الله کشته شدند. دو تن از این کشته‌ها داماد و برادر داماد حسن نصرالله بودند که در دو عملیات جداگانه در این هفته در دمشق و بیروت کشته شدند. اسرائیل تنها مسئولیت کشتن محمد جعفر خلیل قصیر، برادر داماد نصرالله را برعهده گرفت که از سوی آمریکا نیز برای یافتن او ده میلیون دلار جایزه تعیین شده بود.

اسرائیل شش شب پس از کشته شدن حسن نصرالله، در بمباران‌هایی که فوق سنگین توصیف شد، در شامگاه دوازدهم مهرماه، محلی‌ را در لبنان هدف قرار داد تا ظاهرا هاشم صفی‌الدین را از پای درآورد. در روزهای اخیر از صفی‌الدین، که رئیس شورای اجرایی و شورای جهادی حزب‌الله است، به عنوان گزینه احتمالی برای پست دبیرکلی حزب‌الله نام برده می‌شد.

هنوز در مورد سرنوشت صفی‌الدین خبری در دست نیست.

۱۳:۱۷ ۱۳.۷.۱۴۰۳

ارتش اسرائیل خواستار تخلیه ۳۵ روستای دیگر در جنوب لبنان شد

ارتش اسرائیل روز جمعه از ساکنان ۳۵ روستای دیگر در جنوب لبنان خواست «فورا» این مناطق را ترک کنند.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل برای رسانه‌های عرب، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت هر کسی که در نزدیکی عوامل حزب‌الله یا اماکن تسلیحات آن‌ها باشد، جان خود را به خطر می‌اندازد.

این سخنگو افزود زمانی که بازگشت به خانه امن باشد، ارتش ساکنان لبنانی را از آن با خبر خواهد کرد.

ارتش اسرائیل دیروز نیز خواستار تخلیه ۲۶ دهکده در جنوب لبنان شده بود.

به نوشته هاآرتص، از مردم این مناطق خواسته شده که خود را به بالاتر از رود «الاولی» برسانند؛ جایی که در حدود ۳۰ کیلومتری شمال رودخانه لیتانی (یا لیطانی) است و تا مرز اسرائیل قریب ۶۰ کیلومتر فاصله دارد. فاصله «الاولی» تا لیتانی حدود ۳۰ کیلومتر است.

رود لیتانی تا مرز اسرائیل به نسبت طول رود، بین ۱۰ تا ۴۰ کیلومتر فاصله دارد و بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت مصوبه سال ۲۰۰۶، حزب‌الله یا هیچ گروه مسلح دیگری نمی‌بایست در پایین‌تر از این رودخانه نفرات و تسلیحات داشته باشند.

اسرائیل از آغاز حملات حزب‌الله به شمال اسرائیل در یک سال اخیر بر اجرای این قطعنامه اصرار دارد تا ده‌ها هزار نفر از مردم تخلیه‌شده از شهرهای شمال اسرائیل به‌دلیل حملات راکتی و پهپادی حزب‌الله، بتوانند بعد از یک سال به خانه خود بازگردند.

۱۳:۴۴ ۱۳.۷.۱۴۰۳

حسین آرین، کارشناس نظامی: اسرائیل بدون شک به ایران حمله می‌کند

مقام‌های اسرائیل می‌گویند حمله موشکی ایران به این کشور پاسخ داده خواهد شد. در گفتگو با حسین آرین، کارشناس نظامی در بریتانیا، این پرسش را مطرح کردیم که این حمله علیه چه مراکزی و در چه سطحی انجام خواهد شد.

آقای آرین می‌گوید اسرائیل بدون شک به ایران حمله می‌کند و حتی ممکن است بیت رهبر جمهوری اسلامی را نیز هدف قرار دهد.

حسین آرین، کارشناس نظامی: اسرائیل بدون شک به ایران حمله می‌کند
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00
لینک مستقیم

۱۵:۰۲ ۱۳.۷.۱۴۰۳

جمهوری‌خواهان ایران: راه موثر توقف جنگ، گذار از جمهوری ‌اسلامی است

هیئت سیاسی و اجرایی تشکیلات «همبستگی جمهوری‌خواهان ایران» با اشاره به افزایش سطح تنش‌ میان ایران و اسرائیل، راه موثر برای توقف جنگ و صلح پایدار را تقویت همگرایی حول «گذار از جمهوری ‌اسلامی» دانست.

در بیانیه این تشکیلات، حملهٔ موشکی اخیر جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، «اقدام پر ریسک» خوانده شده که به باور جمهوری‌خواهان ایران، «کشور را در آستانه سقوط به وضعیتی وخیم‌تر قرار داده است».

این بیانیه خطاب به مردم ایران افزوده که «مأموریت نابودی اسرائیل در چارچوب ملاحظات ایدئولوژیک و بنیادگرایانه از سوی جمهوری اسلامی و دگرگونی در مناسبات ژئوپلتیک و ژئواتنیک ایران در منطقه، بحران خودساخته و غیرطبیعی تقابل با اسرائیل را بر کشور تحمیل کرده است».

جمهوری‌خواهان ایران از مردم کشور خواسته‌اند که «ضمن مخالفت فعال با جنگ، فراتر از نصیحت اخلاقی با کنش خودتان و بیان اعتراضات و نافرمانی مدنی، ادامه دهنده مسیر جنبش انقلابی زن زندگی آزادی» بوده و تأکید کرده‌اند که «تغییرات سیاسی و حاکمیتی تنها باید توسط ایرانیان متکثر که در جای جای کشور زندگی می‌کنند، انجام شود».

در این بیانیه آمده که «در شرایطی که آثار تزلزل در جمهوری اسلامی بیش از گذشته پیدا شده است، باور به قدرت مردم و اتکا به مقاومت متحد و ایستادگی بر سر ضرورت تغییرات ساختاری و مخالفت با مداخله خارجی، کلید حل مشکلات است».

بیشتر

XS
SM
MD
LG